USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Almanya’da kesilecek denilen bacağı Türk doktoru kurtardı

Almanya'da yakalandığı mızrap kanseri zımnında kesilmesi gerektiği söylenen 13 yaşındaki Suhejl Kalac'ın bacağına takma takıldı. Ameliyatı eden Prof. Dr. Volkan Gürkan, "Yaklaşık 5 vakit devam eden müşterek dizi eylem oldu. Çok değerli geçti. Çocuğun damarlarını ve sin

Almanya’da kesilecek denilen bacağı Türk doktoru kurtardı
26-12-2021 14:00

Almanya'da canlı ve yaz tatilinde memleketleri Bosna'ya revan Kalac ailesinin 13 yaşındaki oğlu Suhejl Kalac, ayak topu oynadığı tam düşerek ayağını kırdı. Bunun üstünde apar topar oğlunu alıp Almanya'ya dönen ve Almanya'da imamet fail Boşnaklı ata Haris Kalac, oğlunu Almanya'da Üniversite Hastanesine götürdü. Hastane doktorları, 13 yaşındaki Suhejl Kalac'ı ameliyata aldı. Sonrasında aile, sağlık muayenesi düşüncesince kontrole gittiğinde Alman doktorlar, olayın riskli olduğunu, çocuğun dirimsel tehlikede bulunduğunu ve 1 hafta içinde de ortak bacağını kesmeleri icap ettiğini söyledi. Bu vaziyeti benimseme etmeyen baba, arkadaşları aracılığıyla Bezmialem Vakıf Üniversitesi Dragos Hastanesi'ni duyar duymaz 13 yaşındaki oğlunu alıp Türkiye'ye getirdi. Yapılan incelemeler kararı Suhejl Kalac, Maltepe'de mevcut Bezmialem Vakıf Üniversitesi Dragos Hastanesi'nde ameliyata alındı. Prof. Dr. Volkan Gürkan'ın ve kadrosunun meydana getirdiği kalburüstü dizi eylem ile Suhejl Kalac'ın bacağına takma takıldı.

“Emarı incelediğimde tümörün baş döndürücü iri bulunduğunu gördüm”

Konuya bağlı Prof. Dr. Volkan Gürkan, “Küçük 13 yaşında, bizlere Almanya'dan geldi. Bir halde bizi bulmuşlar. Sorunu bacağında. Diz kapağında iri biçimsiz kuşkulu ortak ur var. Çocuk mızrap kanseri, Almanya'da bacağı beş altı ay evvela şişmeye başlamış. Orada iri hastanelere gitmişler ve biyopsi alınmış. Biyopsi alınarak tanıyı koymuşlar. Yani bebek o sitresarkom, ancak yığın baş döndürücü büyük. Ve bacağın alışkanlık ve sinirlerini de sarmış. Almanya'da kimyasal tedavi yapmışlar. Ama cerrahi müdahale tarihi ulaşınca çocuğa amputasyon önermişler. Yani çocuğun bacağını kalçasından kesecekler. Tabii anne, ata baş döndürücü birey çocuğun bacağının kesilmesini istemiyorlar. Bir halde bizim ülkemizi ve bizi bulmuşlar. Emarı incelediğimde tümörün baş döndürücü iri bulunduğunu gördüm. Tabii ki alışkanlık ve sinirlerle baş döndürücü ilişkiliydi. O sebepten belli çocuğun bacağını boğazlamak istemişler. Fakat kılıç bu ameliyatları baş döndürücü yapıyoruz. Küçük bizim geçmiş hastamız değil. Defalarca yaptık ve bu mevzuda tecrübeliyiz.” dedi.

“Yaklaşık 5 zaman devam eden dizi eylem baş döndürücü kalburüstü geçti”

Çocuğu ameliyata aldıklarını ve tahminî 5 zaman devam eden ortak dizi eylem bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Gürkan, "Çok kalburüstü geçti. Çocuğun damarlarını ve sinirlerini de kurtardık. Kemiğinden tahminî 22 santimetre çıkardık. Ve oraya ortak platin koyduk. Çocuğun şu an hem yaşamı kurtuldu hem bacağı kurtuldu bununla birlikte bacağıyla yürüyebilir duruma geldi. Hatta ahit yayan evladı taburcu edeceğiz. Her bilinçlilik baş döndürücü şükür baş döndürücü dobra geçti. Biz de aileyle bu arada baş döndürücü mutluyuz” sanarak konuştu.

“Almanya'da yapacakları ameliyatla çocuğum bacağını kaybedecekti"

Almanya'da imamet fail Boşnaklı ata Haris Kalac, çevirmen eşliğinde meydana getirdiği açıklamada, “Yaz tatilinde ülkemiz Bosna'ya gitmiştik. Çocuğum ayak topu canlandırırken bacağını yaraladı, bacağı kırıldı. Apar topar tekrar Almanya'ya döndük. Almanya'da Üniversite Hastanesi'ne gittik. Çocuğumu ameliyata aldılar.. Sonrasında kontrole gittiğimizde etibba olayın riskli olduğunu, sağlık muayenesi ettiklerinde ortak karşıtlık olduğunu, çocuğun yaşamının tehlikede bulunduğunu ve bu bacağı ortak haftalık ortak proses içinde ampüte etmeleri icap ettiğini söylediler. Tabii hakeza ortak şeyi banko benimseme etmedik ve araştırmaya başladık. Farklı hastanelerden termin almaya çalıştık. Arkadaşlarım aracılığıyla Bezmialem Hastanesi'ni duyduk ve buraya gelmeye değişmeyen verdik. Burada şu anda baş döndürücü memnunuz. Çünkü çocuğumuzun bacağı kurtuldu. Almanya'da yapacakları ameliyatla çocuğum bacağını yitirecekti ve burada bacağını kurtardılar. Volkan Hoca'ya baş döndürücü teşekkürname ederiz . Hastaneden de ortak o denli baş döndürücü kıvançlı kaldık" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler