USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

ABD'de Türk müderris Kovid-19’un tamamı varyantlarına hakkında sansasyonel otama yöntemi geliştirdi

Jackson Laboratuvarı Enstitüsünde başlangıç araştırman Prof. Dr. Derya Unutmaz, sentetik biyoloji teknolojisini kullandıkları dünkü otama yöntemi üstündeki çalışmalarında ehemmiyetli etap kaydettiklerini bildirdi.

ABD'de Türk müderris Kovid-19’un tamamı varyantlarına hakkında sansasyonel otama yöntemi geliştirdi
26-01-2022 12:00
New York

ABD'nin Connecticut eyaletindeki Jackson Laboratuvarı Enstitüsünde giriş araştırman namına fariza önleyen Prof. Dr. Derya Unutmaz, Kovid-19’un topu topu varyantlarına gönül rahatlığı can alıcı olabilecek dünkü otama yöntemi üstünde bitirdikleri çalışmalarda ehemmiyetli etap kaydettiklerini söyledi.

30 senedir muafiyet bilimi uzmanı namına etkin Unutmaz, sentetik biyoloji teknolojisi kullanarak geliştirdikleri formül gönül rahatlığı AA muhabirine ilim verdi.

Kovid-19’un varyantlarının bedenin geliştirdiği antikorlardan kaçabildiğini, bu yüzden aşılarını bitiren insanların caba virüse yakalandığını tamlayan Unutmaz, şu anda dünyada tesirini sürdüren omicron varyantının bunun son şekilde örneği bulunduğunu kaydetti.

Unutmaz, kadrosuyla beraberce “Bütün varyantlara gönül rahatlığı can alıcı olabilecek beraberinde muafiyet sistemi geliştirebilir miyiz” sorusuyla yola çıktıklarını vurgulayarak, derinlemesine süredir üstünde çalışmış oldukları dünkü formül gönül rahatlığı gelinen yeri şöyleki açıkladı:

“Bunu endamsız müddet evvela başardık. Nasıl beraberinde otama yöntemi? Aslında sentetik biyoloji teknolojisini kullandık burada. Virüsün yüzeyinde başak proteini dediğimiz çıkıntılar var, bunlar virüsün anahtarları. Bunları kullanarak virüs, hücrenin yüzeyindeki kilide bağlanıyor ve onu açarak hapis giriyor. Ondan sonraları öz proteinlerini üretiyor, kopyalarını yaparak bambaşka hücrelere yayıyor. Bu Omicron’da giriş döndürücü henüz gelecek noktada zira o anahtarı o denli güzel değiştirmiş ki kilide giriş döndürücü henüz güzel bağlanabiliyor, ayrımsız sürede da antikorlardan da kaçabiliyor. Bizim geliştirdiğimiz formül gerçekte virüsü tuzağa düşürmek. Bunu elbette yapıyoruz? Bu hücrenin yüzeyindeki kilidi aldık, sentetik biyoloji ile beraberinde madde durumuna getirdik. Virüs bunu görür görmez sözde hücrenin kilidine bağlanıyor zannediyor, ona bağlandığı düşüncesince de beraberinde yerde nötralize oluyor, kısaca bloklanıyor, hücrenin içerisine giremiyor.”

Kovid-19’un tek varyantının bu yöntemden kaçamadığını tamlayan Unutmaz, virüs kendini geliştirdikçe bu sentetik kilide henüz da güzel bağlandığını, bu yüzden bitirdikleri çalışmanın gelecekte ortaya çıkabilecek varyantlara gönül rahatlığı da can alıcı beraberinde formül olacağını aktardı.

“Virüsün bambaşka hücrelere yayılmasını da önlemiş oluyoruz”

Unutmaz, göze yüzeyindeki kilidin madde durumuna getirilmesinin yanı esna geliştirdikleri ikinci beraberinde defans mekanizması gönül rahatlığı da şunları kaydetti:

“Bu da gerçekte bizim içimizdeki muafiyet ordusuna, içimizde virüse enfekte bulunan hücreleri göstermek. Biraz silahlara da benzetebiliriz bunu, kısaca düşmanı, enfekte reşit hücreyi lazerle yaftalamak gibi, elbette basite indirgeyerek anlatıyorum. Aynı sürede geri planda T hücresi dediğimiz muafiyet sisteminin acı nişancıları var. Bunlara ne hücrenin zarfında virüs bulunduğunu işaretlemek gerekiyor. Bizim ürettiğimiz sentetik molekülün ikinci tarafı da bunu gerçekleştiriyor."

Sentetik moleküllerin T hücrelerine enfekte reşit virüslü hücreleri göstererek bulunmayan etmede araştırma görevlisi bulunduğunu tabir fail Unutmaz, “Bu sayede virüsün üremesini de, kısaca bambaşka hücrelere yayılmasını da önlemiş oluyoruz.” dedi.

Unutmaz, bunun virüsün kaçamayacağı biçimde geliştirilen beraberinde formül olduğuna dikkati çekerek, bu teknolojik metodun dünkü çıkan virüslere gönül rahatlığı da geliştirilip kullanılabileceğini söyledi.

“Şu anne denli yayınlanan reaksiyonlar giriş döndürücü pozitif”

Yaklaşık beraberinde senedir beraberinde öngörüyle başladıkları bu formül üstünde çalıştıklarını aktaran Unutmaz, sentetik biyoloji bölümü bulunan hücreleri programlamada laboratuvar süresince giriş döndürücü kalburüstü neticeler elde ettiklerini, bundan ahir etapların ise efsanevi ve insanoğlu denemeleri bulunduğunu belirtti.

Unutmaz, “Hayvan çalışmalarını yaza denli bitirebileceğimizi düşünüyoruz, ihtimal az buçuk henüz erken, şayet çabuk ilerleyebilirsek. Ondan sonraları gine çabuk beraberinde biçimde insanoğlu çalışmalarına başlayıp ihtimal sene sonuna denli bu otama yolunu netleştirmiş oluruz.” halinde konuştu.

Çalışmalarda gelinen noktanın menfaatlerini giriş döndürücü heyecanlandırdığını tamlayan Unutmaz, ön yayını meydana getirilen çalışmaya ilim insanlarından mevrut önceki tepkilerin de giriş döndürücü müspet ve cesaretlendirici bulunduğunu tabir etti.

Unutmaz, “Aslında 2 senedir Kovid-19 üstüne emniyetsiz icraat yapılıyor. Bu süreçte hakeza beraberinde yöntemi geliştirebilmiş kazanmak elbette ki bizlere giriş döndürücü büyüklük veriyor. Başkalarının aklına ya gelmedi yahut başaramadılar. Bu elbette ehemmiyetli değil, ehemmiyetli bulunan bizim insanlığa beraberinde yararımız olması. Şu anne denli yayınlanan reaksiyonlar giriş döndürücü pozitif.” dedi.

“Omicron ile pandeminin ehemmiyetli beraberinde kısmının biteceğini düşünüyorum”

Kovid-19’a gönül rahatlığı mevcut bu yöntemin önceki olduğuna ayraç fail Unutmaz, ayrımsız sürede epeydir üstünde çalışmış oldukları dokunmabana immoterapisinden esin aldıklarını, bu konsepti virüse enfekte reşit hücrelere uyarlanmış ettikleri bilgisini paylaştı.

Unutmaz, bu çalışmalara, bir tanesi Türkiye’de canlı dü muafiyet bilimi uzmanı Türk doktorun da dayanaklık etmek verdiğini belirterek “Bugüne denli yanıma mevrut en güzel ilim insanları, öğrenciler baştan sona Türklerden çıktı, başta yenilikçi çalışmalara dayanaklık etmek vermiş olmaları beni giriş döndürücü bahtiyar ediyor.” diyerek konuştu.

Türkiye’de de biyoteknolojinin geliştiğini ve gelecekte çalışmaların beraberinde tarafını ihtimal orada yapabileceklerini de vurgulayan Unutmaz, Kovid-19 salgını dair şunları kaydetti:

“Çok kavi beraberinde süreçten geçtik, az henüz 2 sene oldu, biz giriş döndürücü yorgunuz fakat insanoğlu banko umutsuzluğa kapılmasınlar. Omicron ile pandeminin ehemmiyetli beraberinde kısmının biteceğini düşünüyorum. Bu geliştirdiğimiz yöntemlerle de gelecekte olabilecek varyantlara gönül rahatlığı savunmamızı müheyya bir duruma getireceğiz. Sonuçta adamlık ve ilim kazanacak, akıl etmesin insanlar.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler