USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

66’ncı Türkiye Milli Pediatri Kongresi KKTC’de düzenlendi

Uluslararası Pediatri Kurumu (IPA) Dış İlişkiler Direktörü Kerem Hasanoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde planlı 66'ncı Türkiye Milli Pediatri Kongresi'nde icra ettiği açıklamada, “Ümit ederiz ki andıran sürede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nice iklim kabilinden tanı

66’ncı Türkiye Milli Pediatri Kongresi KKTC’de düzenlendi
09-10-2022 11:02

Dünyanın en şişman bebek afiyet kuruluşu bulunan Uluslararası Pediatri Kurumu'nun (IPA) Türkiye'deki mümessili bulunan Türkiye Milli Pediatri Derneği, bu sene 66'ncısını düzenlemiş bulunduğu Türkiye Milli Pediatri Kongresini Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nde, arsıulusal iştirakçilerin da toprak almış bulunduğu müşterek kombinezon ile gerçekleştirdi.

Girne'de meydana gelen kongreye, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KKTC Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, IPA Başkanı ve Türkiye Milli Pediatri Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Enver Hasanoğlu'nun beraberinde domestik ve ecnebi edinmek az daha tahminî bin 500 bebek doktoru katıldı. Kongrede ayrıca, Avrupa Pediatri Akademisi Başkanı Massimo Pettoello'nun beraberinde Azerbaycan ve Kosova'nın bebek sağlığı temsilcileri de toprak aldı. Toplantılarda evlatların metin beslenmesinin yanı sıra, Covid-19 salgını, çocuklarda aşılanma, hava değişikliği ve harp mağduru bulunan kollar kabilinden mevzular görüşüldü.

“Türkiye Milli Pediatri Derneği, Kıbrıs'a ayrı müşterek ehemmiyet veriyor”

Toplantının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlenmesinin, KKTC'nin arsıulusal tanınırlığı noktasında baş döndürücü ehemmiyetli olduğuna özen çekici Uluslararası Pediatri Kurumu Dış İlişkiler Direktörü Kerem Hasanoğlu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bizim bebek vatanımız. O sebepten dolayı Uluslararası Pediatri Kurumu'nun Türkiye'deki mümessili bulunan Türkiye Milli Pediatri Derneği, Kıbrıs'a ayrı müşterek ehemmiyet veriyor. Hatta 2007 senesinde da yalnızca bundan dolayı Kıbrıs'a geçerli ambargoyu kırmak düşüncesince dünyanın değme kabilinden katılımın bulunduğu arsıulusal müşterek kurultay yapmıştı.

Yine zaman tahminî bin 500 bebek doktoru; başta Türkiye'den, fakat dünyanın ayrımlı bölgelerinden de edinmek az daha bu kongreye geldiler. Kosova'dan, Azerbaycan'dan ve Avrupa'nın ayrımlı ülkelerinden katılımcılar oldu. Biz bu mevzuya hassaslık gösteriyoruz. Çünkü akıbet devirde malumunuz hem Türkiye bununla birlikte Kıbrıs'ın üstüne gelinen müşterek madde mevcut ortada. Bu manada bebek hekimleri de bu mevzuya ehil çıkmak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin indinde bulunduğunu ifşa etmek düşüncesince bu toplantıyı burada düzenlediler” biçiminde konuştu.

“Ümit ederiz ki andıran sürede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nice yurt kabilinden tanınmaya başlanacaktır”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler kürsüsünde meydana getirdiği konuşmada KKTC'nin tanınması noktasındaki çağrısını da hatırlatan IPA Dış İlişkiler Direktörü Hasanoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletlerde müşterek çağrıda bulunmuş oldu ve zamanı müşterek görüşme yaptı. Kıbrıs'ın öneminden bahsetti. Bu çağrıdan sonradan KKTC'nin tanınması ile ilişik nice büyüklenme ve nice yurt de harekete makbul diyerek beklenti ediyoruz. Bu manada KKTC'ye tığ de elimizden geldiği denli arsıulusal bölgede araştırma görevlisi edinmek istiyoruz. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile toplantılarımız oldu.

Sağ olsun kendisi de kongreye gelmiş olarak açılışında zamanı müşterek görüşme yaptı. Uluslararası kongrelerin önemini vurguladı. Bu bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Çünkü hastalık tekme ölçün olsun? Dünyada müşterek gidiş varken Birleşmiş Milletlerde bu madde elan ağırbaşlı ele alınmalı diyerek düşünüyoruz. Kıbrıs'ın tanınırlığının çoğalması icap ettiğini düşünüyoruz. umut ederiz ki andıran sürede Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nice yurt kabilinden tanınmaya başlanacaktır” diyerek konuştu.

“IPA çatısı altında bulunan Avrupa Pediatri Akademisi bu toplantıya ayrı müşterek ehemmiyet gösterdi”

KKTC'de planlı kongreye arsıulusal paydaşlık ve ilişik üstüne da değerlendirmelerde mevcut Hasanoğlu, “IPA çatısı altında bulunan Avrupa Pediatri Akademisi bu toplantıya ayrı müşterek ehemmiyet gösterdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılacağını biliyorlardı. O manada gelmek, katılmak, ortamı tanımak, Kıbrıs'ın natürel güzelliği ile kavuşmak ve hayattaki hepsi gelişimleri burada ele kabul etmek istediler. Bu manada Türkiye'deki bebek doktorları ile müşterek araya geldiler. Hem IPA yönetimi hem Avrupa Pediatri Akademisi hem Azerbaycan Pediatri Akademisi hem Kosova edinmek az daha nice yurt bu kongrede bizim yanımızda toprak aldı” açıklamasında bulundu.

Utku Şimşek - Nurullah Geylani
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler