USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

3 sene önceki antikorlarımız mutasyonlu virüsleri tanımıyor

Uzun ve ağırbaşlı devam eden gribal enfeksiyonların hasebiyle ait yerine Dr. Vilda Barlas, “Pandemiden ötürü maskelerle ve resmiyet yöntemiyle çabucak Covid-19'tan değil kâffesi teneffüs yolu enfeksiyonu eden virüslerden korunduk. 3 sene ortamında vücudumuzdaki antikorlar çakıl?

3 sene önceki antikorlarımız mutasyonlu virüsleri tanımıyor
06-01-2023 11:09

Kış aylarının başlamısıyla beraberce esenlik dalında en aşırı konuşulan konulardan nezdinde tanesi derinliğine ve ağırbaşlı geçirilen gribal enfeksiyonlar. Covid-19 sonrası her insanın en aşırı korkmuş bulunduğu hastalıklardan nezdinde tanesi bulunan gribal enfeksiyonlarla ait uzmanlar şimdilik korkulacak nezdinde nesne olmadığını söylüyor. Sürecin derinliğine devam eden peçe kullanımından sonradan alelade geliştiğini kail İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Üyesi ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Vilda Barlas ayrımsız sürede nedeni ile ait olarak, “Vücudumuzdaki antikorlar 3 senedir mutasyona uğrayan gribal enfeksiyon virüslerini tanımıyor” dedi.

Her sene kışın gelmesiyle gribal enfeksiyonlar karşısında vücudumuzun defans sisteminin harekete geçtiğini aktaran Dr. Vilda Barlas, “Kışın gelmesiyle beraberce editör ki de virüslerde artma yaşanıyor. Virüslerin çoğalmasına ilişkin adına da fevk teneffüs yolu enfeksiyonları şimdi aşırı iktisap etmek kıl payı artıyor. Bu alelade nezdinde proses ancak 3 senedir pandemi süreci geçirdik ve müddet içerisinde bizler peçe taktık. Bu sayede çabucak Covid-19'tan değil başka hepsi teneffüs yolu enfeksiyonu eden virüslere dirlik da masun olduk. Metabolizmamızın nezdinde defans sistemi var, ecnebi nezdinde virüs yahut bakteri bedenimize girmiş bulunduğu devir savaşır bir vaziyete geçiyor ve onlara dirlik antikor oluşturarak savaşım veriyor. Bu harp mahsus nezdinde müddet bitmeme eder, virüs galip çıkarsa hastalanmış oluruz, çıkmazsa dosdoğru nezdinde biçimde bitmeme ederiz.

“Tüm virüsler mutasyona uğrar ve bizim antikorlarımız en sonuç 3 sene önceki virüsleri tanıyor”

Zaman ortamında teneffüs yolu virüslerinin mutasyona uğradığını ancak bizim pandemi sürecinde mütebeddil virüslere sunulan kalmadığımız düşüncesince emektar antikorlara cemaat olduğumuzu aktaran Dr. Barlas, “Virüsler aşırı akıllıdır, Covid'ten de bildiğimiz kadar herhangi nezdinde sene yahut şimdi er süreçte mutasyona uğrayabiliyorlar. Bu 3 sene içerisinde vücudumuzdaki antikorlar çakılı kaldı, ancak virüsler mutasyona uğradı ve sonsuz antijen değiştirdiler. Şuanda da maskesiz dolaştığımız düşüncesince virüslere şimdi aşırı sunulan kalıyoruz. Vücudumuz mutasyonlu virüsü tanımıyor. Çünkü bizim antikorlarımız 3 sene önceki antikorlardır. Bu 3 sene ortamında etraflı virüsler mutasyona uğradıkları düşüncesince vücudumuz onları tanımıyor” halinde konuştu.

“Bağışıklığa şimdi ilgi etmeli, enflüanza aşısını banko yaptırmalıyız”

Tanınmayan virüslere dirlik da bünyenin şimdi nezdinde tomar dayanım gösterdiğini ve zorlandığını hatırlatan Barlas rahatsızlıkların ahacık bu nedenle şimdi derinliğine ve ağırbaşlı geçirildiğinin altını çizdi.

Barlas muafiyet sistemine extra ilgi edilmesi icap ettiğini de vurguladığı açıklamasını şöyleki sonlandırdı:

“Virüs bedenimize girmiş bulunduğu devir editör nezdinde tepki oluşuyor. Fakat bu kez tanımadığı nezdinde mutasyonu bulunduğu düşüncesince virüslerle savaşım şimdi derinliğine devam ediyor o sebepten dolayı hastalıklarımız da şimdi ağırbaşlı seyrediyor. Aslında vücudumuz kabilinden tanıdık virüsler ancak vücudumuz onları emektar vaziyetini belleklerine taşımış bulunduğu düşüncesince emektar antikorlar var. Bu sebepten dolayı harp derinliğine sürüyor. Bence korkulacak nezdinde gidişat yok. Şunun kadar düşünmemiz lazım; çocuklarımız elbette okula başladığında virüslerle karşılaştığında kalın hastalanmış olup antikor geliştiriyorsa ayrımsız biçimde bizim de vücudumuz dünkü de olsa bu virüsle savaşacak, oldu hastalanmış olacağız bekâr onlara dirlik da antikor geliştirip atlatacağız. Beslenmeye ilgi yazar muafiyet sistemini çelimli tuttukları müddetçe bu proses de alışılagelen nezdinde biçimde ilerleyip sonuç bulacaktır. Bunun yanı esna banko enflüanza aşısı da yaptırmalıyız. Enfeksiyon geçirseniz caba nezdinde başka şekline dirlik hastalanmamak düşüncesince ailenin herhangi nezdinde gözyaşı bireyi aşıyı yaptırmalıdır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler