USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

2 aylık Ecrin bebeğe hayat veren 'kalp' ameliyatı

Fatma ve Nurtekin Coşkun çiftinin 9 sene sonraları mevrut önceki bebeğinin ultrasonda ağırbaşlı ortak kalp hastalığı bulunduğu ortaya çıkınca ailenin luğu endişeye dönüştü. 2 aylıkken Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu kent Hastanesi'nde meydana getirilen operasyonla yaşama tutuna

2 aylık Ecrin bebeğe hayat veren 'kalp' ameliyatı
29-11-2021 11:05

İstanbul'da canlı Fatma ve Nurtekin Coşkun çifti geçmiş bebeklerini 9 sene sonraları kucaklarına almaya hazırlanırken arama düşüncesince gittikleri hastanede bebekte ağır ortak kalp anomalisi bulunduğunu öğrendi.

Yıllar sonraları döl sahibi olma heyecanları çabucak endişeye dönüşen çiftin bebeği, tevellüt dönemine denli etibba çeşidinden izlendi. Ardından doğumun gerçekleşmesiyle döl vaziyeti izlem yapılmak az daha evine gönderildi. Kısa müddet sonraları Ecrin bebekte öksürük, dirliksizlik ve kilogram kaybı derin biçimde yaşanınca fasile baştan hastaneye başvurdu.

Hamilelik ve tevellüt sonrası devrinin çoğunu hastanede nâkil çift, bu el de Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu kent Hastanesi'ne geldi.

Ameliyat değerli geçti, Ecrin döl evine kavuştu

Aile, buraya ulaştığında meydana getirilen tetkiklerle Ecrin bebeğin doğrudan ameliyata katılması icap ettiğini öğrendi. Çocuk Kalp Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Karacı ve kadrosunun gerçekleştirdiği kestirmece 4 vakit devam eden kavi dizi eylem değerli geçe Ecrin bebeğin de şikayetleri azaldı. Prof. Dr. Karacı ise çoğu el bu haldeki bebeklerin doğumdan 6 ay sonraları ameliyat edildiğini fakat Ecrin bebeğin durumunun doğrudan ameliyat gerektirdiğini belirtti. Başarılı otama periyodunun arkası sıra Ecrin bebek, taburcu edilerek ailesine kavuşurken, fasile iri şenlik yaşadı.

“Ameliyat sonrası bakımları da aşırı önemli”

Ecrin bebeğin vaziyeti üzerine bilgelik veren Çocuk Kalp Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Karacı, “Bebeğimiz 2 aylık, kalpten çıkan damarlarında sapaklık vardı. Bunlar kemirmek borusuna ve dem borusuna baskı uyguluyorlardı, bunu tamirat ettik. Genelde beşinci, altıncı aylarda kabil yahut ameliyatları yapılıyor lakin bu döl doğduğundan bu yana şikayetleri bulunan tükürüğünü çıkaramayan ortak çocuktu. Öksürüyordu, ortak iki el enfeksiyona verilen kaldı o sebeple erken, 2 aylıkken ameliyatını gerçekleştirmek yerinde kaldık. 3,5 kilogram, beslenemediği düşüncesince kilogram alamıyordu. Ameliyatı aşırı dobra geçti, bu bebeklerin editör ameliyat sonrası bakımları da aşırı önemli, önemsiz döl oldukları düşüncesince beslenmeleri, solunumla ilgilendiren sıkıntıları aşırı oluyor. Ameliyat sonrası şikayetleri doğrudan düzelmiyor. 1-2 ay içinde normalleşiyor. Hasta kestirmece 1 aydır hastanede yatıyordu, doğduktan sonraları kalın pıtrak hastaneye mevrut ortak çocuk. Enfeksiyonu düzelince ameliyat etmeye değişmeyen verdik. Bu hastamızda beklemiyoruz lakin gelecek ki zamanlarda meydana getirilen ameliyatlarla ilgilendiren yahut ikinci ameliyata gereksinim duyan hastalarımız çok. Bu bebeklerin operasyonları dobra geçince aşırı seviniyoruz, bacı ihvan da önemsiz döl olunca aşırı seviyorlar. Bu ayrı ortak mevki editör ki önemsiz bebekleri sağlığına kavuşturmak, erişkinlerden az buçuk hâlâ farklı” ifadelerini kullandı.

“İyi ki de gelmişiz, dobra ki ameliyat olmuş”

Kızının rahatsızlığının ana karnındayken ortaya çıktığını özetleyen 30 yaşındaki Fatma Coşkun, “Normalde ana karnında ortaya çıkmıştı lakin ego hususi hastanede tevellüt yaptım orada kilogram kaybından yeni baştan kuvöze yatırdılar. Bize bu hastalığın doğrudan bu biçimde ortaya çıkabileceğini söylemediler. 5-6 aylıkken ortaya çıkabileceğini söylediler lakin kilogram kaybı, öksürük, dirliksizlik oldu. Kesinlikle dirliksizlik geçmedi, abla yerken aşırı zorlanıyordu tığ de buraya geldik. Hocamızla görüştük doğrudan ameliyat olması icap ettiğini söyledi. Çok şükür şu anda vaziyeti aşırı iyi. İyi ki de gelmişiz dobra ki ameliyat reşit çocuğum. O hırıltısıyla kemirmek yerken onun acısı hâlâ iri dobra ki de ameliyat oldu, şu an aşırı iyi” halinde konuştu.

“Güçlüydüm lakin ta ki çocuğumun başına bunlar gelene kadar”

Ameliyatın dobra geçtiğini öğrendikten sonraları iri mevki yaşadıklarını kail Coşkun, “Doğumdan sonraları 10 güneş falanca evde durdum, çabucak kötüleşti. Ameliyat 4 vakit falanca sürdü. Çok ağladım normalde on paralık ağlamazdım güçlüydüm lakin ta ki çocuğumun başına bunlar gelene denli gelişigüzel şeye ağlıyordum. Temizlikçi ‘nasılsın' diyerek soruyordu ağlıyordum. Çocuğumu anlatırken caba ağlıyordum. O dobra olsun bambaşka ortak bilinçlilik istemiyorum. ‘Ameliyatımız aşırı dobra geçti, ihvan size müstelzim bilgiyi verecek' dedi onu dedi doğrusu ego o kapıdan on paralık ayrılmadım. 9 sene sonraları geçmiş çocuğum. Hamile olduğumu öğrendim, ayrıntılı ultrasonda da çocuğumun hakeza bulunduğunu öğrendim” diyerek konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler