Diyabete karşı tüketilmesi gereken 10 besin

Günümüzde çabucak küsurat şeker hastalığı rahatsızlığına karşı münebbih Dyt. Gizem Gençyürek, “Şeker hastalarının kesinlikle rejim programında toprak alması gereken ve diyabete karşı dobra mevrut besinler vardır. Bunların ortada tarçın, enginar sirkesi, zerdeçal, sar?

Sağlık - 2 yıl önce

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünden Diyetisyen Gizem Gençyürek, ahali ortada şeker rahatsızlığı kendisine aşina diyabete karşı dobra mevrut 10 besini açıkladı. Dyt. Gençyürek, “Diyabet, vücudumuzda pankreas ünlü ifraz bezinin kifayetli oranda insülin hormonu üretememesi yahut ürettiği insülin hormonunun çarpıcı beraberinde biçimde kullanılmaması yerinde gelişen beraberinde hastalıktır. İnsülin, koku şekerini düzenleyen beraberinde hormon bulunduğu düşüncesince üretilememesi yahut çarpıcı kullanılamaması yerinde ad yediği gıdalardan kana güzeşte glukozu kullanamaz ve koku şekeri terfian ‘hiperglisemi' gelişebilir. Diyabeti sıfır beraberinde ferdin koku şekeri kuru kıtlık yerinde 120 mg/dl, tokluk biçiminde (yemekten dü vakit sonra) 140 mg/dl'nin adına çıkmaz. Açlıkta ve toklukta ölçülen koku şekeri seviyesinin bu değerlerin üzerinde olması bünyenin şeker metabolizmasında beraberinde bozuk para bulunduğunu ve şeker rahatsızlığı riskinin varlığını gösterir” dedi.

"Uyku düzeni, ruhsal gerilim yönetimi ve su tüketimi beraberinde tomar önemli"Diyabet sebepleri ortada kalıtım bilimi yatkınlık, çirkin tagaddi alışkanlığı ve beraberinde tomar kilonun olabileceğini tamlayan Dyt. Gençyürek, laflarına şu biçimde bitmeme etti: Diyabet riskinin ortadan kaldırılması yahut diyabetli insanda koku şekeri seviyesinin arama altında tutulması düşüncesince tagaddi düzeni beraberinde tomar önemlidir. Beslenme ile baş başa fiziki aktivite, hab düzeni, su tüketimi ve ruhsal gerilim yönetilmesi gereken gayrı ehemmiyetli hususlardandır. Diyabetli insanların beslenmesi planlanırken behemehâl kefaret programında arazi alması gereken ve diyabete karşı dobra mevrut besinler vardır. Bunların ortada tarçın, enginar sirkesi, zerdeçal, sarımsak, ceviz, lahana, pasta otu, zeytinyağı, keçi yemişi ve brokoli bulunur".

"Tarçın vücutta glukoz emilimini azaltarak koku şekerinin düzenlenmesini sağlar"Dyt. Gizem Gençyürek, şekerli krizlerine uygun dobra mevrut tarçının, bünyenin şekerli ihtiyacını azaltmaya araştırma görevlisi bulunduğunu tabir ederek, "Tarçın vücutta glukoz emilimini azaltarak koku şekerinin düzenlenmesini sağlar. Su yahut çayların içine çubuk tarçın almak yahut motorin ve yoğurt denli besinlerin içine türap tarçın eklenmesi bu düzeni iletmek düşüncesince yararlı olacaktır. Enginar sirkesi de lifli beraberinde yapıya ehil olmasıyla kandaki insülin düzeyini dengeler. Kan şekerinin belli başlı beraberinde kurda kalmasıyla elan az acıkma ve elan az karbonhidrat ifna hevesi olmaktadır. Enginar sirkesi gelişigüzel sabahleyin 1 bardak suyun içine 1-2 aşındırmak kaşığı karıştırılarak tüketilebilir. Zerdeçalın içerisindeki aktif fiil özellik ‘kurkumin' ise zerdeçala hem rengini bununla beraber antidiyabetik ağırlık verir. Kan şekerinin dengelenmesini sağlar, ilkin de faziletkâr koku şekerinin alışılagelen düzeylere inmesini sağlar. Özellikle yasmık çorbası ve tavuk yemeklerine beraberinde tomar yakışmakla baş başa matlup yemeğe koyulabilir yahut sütün içine eklenebilir. Günde 1 aşındırmak kaşığı denli kullanımının sakıncasız bulunduğu bilinir. Aynı sürede zerdeçallı besinlere karabiber de eklenmesi zerdeçalın emilimini artırır. Sarımsak ise antidiyabetik tesirleri ile koku şekerinin düzenlenmesinde ehemmiyetli beraberinde besindir. Yemeklerin içerisinde kullanılabileceği denli jale kendisine yoğurtla yahut salatalarla baş başa tüketilebilir" sanarak konuştu.

"Hem tel payı faziletkâr bununla beraber dosdoğru yağ içeriğine ehil koz günde 2-3 nüsha tüketebilir"Cevizin koku şekerinin düzenlenmesindeki ehemmiyetli gıdalardan birisi olduğuna yer veren Dyt. Gençyürek, laflarını şu biçimde tamamladı: "Hem tel payı faziletkâr bununla beraber dosdoğru yağ içeriğine ehil koz günde 2-3 nüsha tüketebilir yahut akşamdan 1 bardak suyun içine 2 kusursuz iç koz koyup sabaha denli bekletip sabahleyin aç karnına tüketebilirsiniz. Lahana da faziletkâr tel içeriğine ehil olması dolayısıyla koku şekerinin düzenlenmesinde ehemmiyetli gösteriş oynar. Aynı sürede az ısın içerisinde ne bulunduğu ile kilogram kontrolü süresince beraberinde tomar önemlidir. Buharda haşlama ile yahut jale kendisine salatalara eklenmesi faydasından elan dobra yararlanmayı sağlar. Çörek otu ise faziletkâr koku şekerinin düşmesini ve koku şekerinin dengede kalmasını sağlar. Günlük 1 şekerli kaşığı çörekotunu kahvaltılarda peynirle baş başa yahut aralık öğünlerde yoğurdun içine katarak tüketebilirsiniz. Zeytinyağı da doymamış yağ içerisinde ne bulunduğu ile ilkin insülin direncini azaltarak koku şekerinin dengede kalmasını sağlar. Yemeklerinizi zeytinyağı ile pişirebilir yahut jale göveri ile salataların hakkında ekleyebilirsiniz. İnsülin direnci, Tip2 şeker rahatsızlığı durumlarında keçi yemişi tüketiminin koku şekerini düzenlemiş bulunduğu bilinir. Dolayısıyla tagaddi programlarına gündüz baş döndürücü 1 hapaz denli taravetli keçi yemişi eklenmesi koku şekerinin regüle edilmesi düşüncesince önemlidir. Yapılan incelemelerde brokolinin ihtiva ettiği ‘sülforafan' ile kıtlık koku şekerinin dengelendiği ve diyabetin arama dibine alındığı görülmüştür. Bu sebeple brokoliyi dosdoğru pişirme yöntemleriyle pişirip yahut jale kendisine tüketebilir yahut şeker rahatsızlığı tedavisine araştırma görevlisi kazanmak üzere brokoli ekstresi kullanılabilir".

Haftanın Öne Çıkanları

Yunanistan unsurlarının ölüme itmiş olduğu Senegalli anne ikizlerini Türkiye'de kucağına aldı

2021-12-01 13:00 - Yaşam

'Doğa'm Evimde' ile eğitimde kayıp yok

2021-11-30 15:37 - Eğitim

Diyabete karşı tüketilmesi gereken 10 besin

2021-12-06 14:40 - Sağlık

Dört yıllık çilenin ardından gelen mutluluk

2021-12-01 17:50 - Gündem

Dünya şampiyonu sem sakat karatecinin dünkü amacı olimpiyatlar

2021-12-01 13:50 - Spor

Bakan Karaismailoğlu: 2023 misyonumuz 30 bin kilometre ayrılmış yol

2021-12-02 18:30 - Ekonomi

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, karnından 5 kilo 120 gramlık kist çıkarıldı

2021-11-30 15:51 - Sağlık

Kasım ayı enflasyon sayıları açıklandı

2021-12-03 10:39 - Ekonomi

Yalova kividen sonraları Trabzon hurması üretiminde de iddialı

2021-12-01 12:30 - Ekonomi

25. Aydın Doğan Vakfı ödülü Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'ye verildi

2021-12-01 09:29 - Teknoloji

İlgili Haberler

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz iri ehemmiyet taşıyor

11:08 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:08 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

21:07 - Sağlık

ABD'nin Hatay'da kurduğu sahra hastanesi Sağlık Bakanlığına devredildi

20:07 - Sağlık

'Klebsiella pneumoniae' bakterisinin neden bulunduğu ölüm oranları 5 yıl sonra artabilir

18:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem