Bakan Karaismailoğlu: 2023 misyonumuz 30 bin kilometre ayrılmış yol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, mukassem defa uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 28 bin 400 kilometreye çıkardıklarını belirterek, "2023 amacımız 30 bin kilometreye çıkarmak." dedi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Bartın

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kumluca-Abdipaşa mutluluk karaca yolu üstünde mevcut ve ağustosta meydana mevrut selde yıkılan Kumluca-2 Köprüsü'nün adına baştan meydana getirilen köprünün açılışının peşi sıra vatandaşlarla kıraathanede geveze yazar çay içti.

Vali Sinan Güner'i görüşme fail Karaismailoğlu, Valilik onur Defterini imzaladı, kentteki yatırımlar karşı Güner'den bilim aldı.

Daha sonradan Belediye Başkanı Cemal Akın'ı görüşme fail Karaismailoğlu'na burada kestane ve lif pili işlemeli şal armağan edildi.

Ardından partisinin Bartın İl Başkanlığına sabık Karaismailoğlu, burada meydana getirdiği konuşmada, Bartın'da yaşanmış bulunan selin peşi sıra yıkılan köprüyü çelimsiz müddette yenileyerek hizmete almanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Benzer afetlerin gine yaşanmaması temennisinde mevcut Karaismailoğlu, birilerinin fon bile edemediğini projeleri hükümet adına yegâne hiç yaşama geçirdiklerini tabir etti.

"2023 maksadımız 30 bin kilometre mukassem yol"

Türkiye'de 19 sene evvel eriştirme ve enfrastrüktür konularının aşırı az kaslı bulunduğunu tamlayan Karaismailoğlu, meydana getirilen yatırımlar sebebiyle AK Parti'nin Türkiye'de seyahatleri keyfe dönüştürdüğünü dile getirdi.

Karaismailoğlu, mukassem defa uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 28 bin 400 kilometreye çıkardıklarını tabir ederek, "2023 maksadımız 30 bin kilometreye çıkarmak." dedi.

Türkiye'nin ciharıyek tarafında 19 senedir düzenlenen çalışmalara ayraç fail Karaismailoğlu, şu biçimde konuştu:

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu ve geçenlerde açacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü, dört başı mamur dünyanın gıptayla bakmış olduğu ve yakından izlem etmiş olduğu aşırı ehemmiyetli projeler. Bu planlar sebebiyle Türkiye 200 bilyon doların üstündeki dış satım oranlarını birlikte yandan yakalıyor, gayrı yandan nema rakamlarımız dünyanın en öndeki nema oranlarını yakalıyor. Bu çelimli birlikte altyapıyla oluyor. Projelerimiz birer su denli gittikleri yere çabukluk ve artağanlık getiriyor. Üretimi, istihdamı geliştiriyor. Bir yandan da tarihi ve yolculuk sürelerini kısaltıyor, birlikte yandan da yakıttan artırım ediyoruz. 19 yılda yaptığımız planların iklim ekonomisine salname yardımı 13,4 bilyon dolarlık birlikte tasarruftur. Bir yandan bu derece iri planlar yapıyorsunuz, birlikte yandan da bu derece iri artırım sağlıyorsunuz. Üretimi, istihdamı geliştiriyorsunuz."

Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması ve kiralanmasını içeren ihalenin evvel yapıldığını hatırlatarak, ihaleyi dünyanın izlem ettiğini söyledi.

Türkiye'nin, taş hesabına taş koymayanların eleştirilerine rağmen büyüdüğünü vurgulayan Karaismailoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

"Önce yatırımcıları yıldırma ettiler, birlikte bilinçlilik olmadı. Sonra bürokratları yıldırma yazar korkutmaya çalışıyorlar. Yine birlikte bilinçlilik olmuyor zira herkes, AK Parti hükümetleri ve kâffesi bakanlıklarımız, Türkiye'nin geleceği düşüncesince arak dökmeye bitmeme ediyor. Dün meydana getirilen Antalya Havalimanı projesi, 2026 sonrasındaki 25 sene isticar işidir. 2026'ya derece ihaleyi borç müteahhit firma, 760 milyon avroluk birlikte envestisman yapacak. Hem bu yatırımı meydana getirecek hem 2026 sonrası 25 salname pres düşüncesince de devlete 8,5 bilyon avroluk icar bedeli ödeyecektir. Bu 8,5 bilyon avroluk icar ücretinin yüzdelik 25'ini de önceden adına ödeyecektir. Önümüzdeki 90 çağ içre icar ücretinin yüzdelik 25'i bulunan 2 bilyon 138 milyon ekü ülkemizin kasasına girecek. Bu belirgin transparan bulunan ihaleye eklenmiş bulunan şirketler da Rusya, Almanya, Fransa ve Türkiye'den. Yatırımcıları yıldırma edenler birlikte tarafta… Bizim yaptığımız, Türkiye'ye bulunan itimatı yayınlayan açıkça birlikte ihale. Dünyanın dört başı mamur iri yatırımcı kuruluşları Türkiye'ye envestisman gerçekleştirmek düşüncesince sıraya girmiş durumdadır. Bu da Türkiye'ye bulunan güvenin belirgin birlikte eseridir."

Karaismailoğlu, envestisman düşmanlarına aldanılmaması icap ettiğinin altını çizerek, hizmetlerini artıracak rastgele ayrışık eleştiriye belirgin olduklarını fakat vatandaşa hizmeti aksatacak, kol dostlarının moralini bozacak rastgele ayrışık eleştiriyi de dikkate almadıklarını tabir etti.

Hizmetlerin anlatılmasında AK Parti teşkilatlarına iri fariza düştüğünü dile getiren Karaismailoğlu, "Bütün hanelere, vatandaşlara bunları anlatacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2023'ü aşırı çelimli biçimde atlattıktan sonradan dünyanın en ehemmiyetli 10 ekonomisinden biri, iri ve çelimli Türkiye'yi gine dört başı mamur dünyanın gündemine taşıyacağız." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, şimdi sonradan site merkezinde esnafla geveze etti.

Karaismailoğlu'na temasları esnasında Vali Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın ve AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı haremlik etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Beytullahim'de dü sene sonraları 'kısıtlamasız' önceki Noel heyecanı

2021-11-28 12:08 - Yaşam

Göztepeli topçu Halil Akbunar: Bu şanssızlığı kıracağımıza inanıyorum

2021-11-26 10:29 - Spor

Yunanistan unsurlarının ölüme itmiş olduğu Senegalli anne ikizlerini Türkiye'de kucağına aldı

2021-12-01 13:00 - Yaşam

Galatasaray Marsilya Maç Anlatımı

2021-11-25 23:00 - Spor

'Doğa'm Evimde' ile eğitimde kayıp yok

2021-11-30 15:37 - Eğitim

Dört yıllık çilenin ardından gelen mutluluk

2021-12-01 17:50 - Gündem

Almanya'da Yeşillerin acemi hükümetteki bakanları anlaşılan oldu

2021-11-26 08:10 - Dünya

Dünya şampiyonu sem sakat karatecinin dünkü amacı olimpiyatlar

2021-12-01 13:50 - Spor

Bakan Karaismailoğlu: 2023 misyonumuz 30 bin kilometre ayrılmış yol

2021-12-02 18:30 - Ekonomi

'Dünyada her 5 kişiden biri kansere yakalanıyor'

2021-11-26 16:20 - Sağlık

İlgili Haberler

Bakan Kirişci: Sıvılaşma vasfı bulunan tarım arazisinden, faydan ırak duracağız

17:08 - Ekonomi

Şubatta en düşüt gerçek kaybolma yüzdelik 1,75 ile yatırım faizinde

11:06 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell: Faiz oranları önceleri kestirim edilenden hâlâ efdal olabilir

19:07 - Ekonomi

Bakan Bilgin'den amme işçisinin bindirim görüşmeleriyle ilişik açıklama

14:08 - Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 86,27 dolar

10:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem