Dört yıllık çilenin ardından gelen mutluluk

Mersin'den eşiyle baş başa Şubat 2018'de arsıulusal beraberinde fuara eklenmek gibi gittiği Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai şehrinde yıldırı örgütlerine iane iddiasıyla tutuklanarak müebbet hapishane cezasına çarptırılan emektar Bayırbucak Türkmen Dağı Kültür E?

Gündem - 2 yıl önce

Suriye ve Irak'taki iane faaliyetleriyle tanıdık iş kadını Mehmet Ali Öztürk, benzeri Emine Öztürk ile beraberce Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) bütünüyle gittikleri Dubai Gıda Fuarı'nda kimliği belgisiz kişilerce kaldıkları otel odasında 20 Şubat 2018 tarihinde gözaltına alındı.

Otelden elleri ve gözleri bağlanarak çıkarılan Mehmet Ali Öztürk ve eşi, elan sonradan kestirmece 1 saatlik taşıt mesafesinde adsız sansız müşterek yere götürüldü. Burada kocası Mehmet Ali Öztürk ile beraberce müşterek akşam hücrede tutulan Emine Öztürk, sabahleyin çıkarlarını gözaltına meydan kişilerce Dubai'deki havaalanına götürülerek Türkiye'ye gönderildi.

Mehmet Ali Öztürk ise orada yargılanmaya bitmeme etti. 11 ay hücrede artan ve 4 celselik duruşma periyodunun ardından müebbet hapse mahkum edilen Öztürk, ilkin benzeri Emine Öztürk edinmek neredeyse Türkiye'nin kestirmece 4 senedir bitmeme fail girişimleri ve mücadeleleri kararı geçmiş gündüz başıboş bırakıldı. Uçakla Türkiye'ye gönderilen Öztürk, Mersin'deki ailesine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

“Hiçbir izah yapmadan eşimle beni otelden aldılar”

İş adamı Öztürk, Mersin'deki evinde mutluluğunu İHA muhabiri ile paylaştı. Başından geçenleri özetleyen 4 bebek babası 53 yaşındaki Öztürk, bakliyat dair ithalat-ihracat işi yaptıklarını ve gelişigüzel yıl küçük ay ayında Dubai'de planlı fuara katıldıklarını söyledi. 17 Şubat 2018'de de eşiyle beraberce Dubai'ye gittiklerini, 3 haset fuarda geçirdikten sonradan akıbet gündüz 20 Şubat'ta otelde kahvaltı icra ettikleri tam 10 insandan müşterek tomar müşterek grubun tek izah yapmadan eşiyle beraberce çıkarlarını aldıklarını tamlayan Öztürk, “Pasaportumuzu sordular, odada bulunduğu düşüncesince panikle daima beraberce odaya çıktık. Telefonlarımıza el koydular. Aşağıya indiğimizde resepsiyondaki Türklerden konsolosluğu aramalarını istedik. Daha sonradan dışarıda şişman yağız ciplere bindirildik. Daha binerken ayaklarıma, ellerime bilezik takıp, şişman müşterek maskeyle gözümü kapattılar. Aynı biçimde eşime de yaptılar. Eşim ağlamaya başladı. Yaklaşık müşterek çağ biçim gittik. Eşim sonsuz ürkü olunca gözünü açmışlar, ego müşterek yıl sonradan öğrendim ve ‘Çöle gittik' niteleyerek söyledi telefonda bana. Bu tam ego sonsuz afsun ediyorum, ‘Ne olabilir' niteleyerek düşünüyorum” dedi.

“Dün geldiğimde ego eşimi ve çocuklarımı görebildim”

Polis merkezi kabil şişman müşterek yere götürüldüklerini aktaran Öztürk, eşini devrisi gündüz Türkiye'ye değiştirmek neredeyse aldıklarını dile getirdi. Öztürk, “Biz o gündüz 20 Şubat 2018'de eşimle ayrıldık, 46 ay oldu, dü ay sonradan 4 yıl olacak. Dün geldiğimde ego eşimi ve çocuklarımı görebildim. Bu müddet içinde beniz yüze tek görüşemedik. Eşim devir kurnaz başlamak diledi müsaade vermedim” niteleyerek konuştu.

“Terör örgütlerine iane ve mevhum alemde onlar düşüncesince mülk toplamakla suçlandım”

İki gündüz tek bilinçlilik sormadıklarını ve elan sonradan 11 ay kalacağı hücreye attıklarını kail Öztürk, “Çok antipatik müşterek yerdi. İki gündüz sonradan sorguya başladılar ve akşam gündüz 3 hafta süresince sabahleyin başlayıp akşama denli gelişigüzel gündüz Suriye ve faaliyetlerle ilgilendiren sorular sordular. İkinci aşamada az buçuk elan volümü artırarak Türkiye'nin ilişkilerini, Türkiye ile Arap devletleri ve Suriye'deki grupların ilişkilerini sordular. Dernek başkanı olduğum düşüncesince bunlar bileceğim şeylerdi, zira Türkiye'nin, Kızılay'ın izniyle Suriye'ye gidip geliyorduk, devir kurnaz iç yerlere giriyorduk. Son noktada iddiaları, ‘izinsiz şekilde ecnebi müşterek ülkenin topraklarına girmek', ki iznimiz var. O müsaade belgelerini eşim ve avukatım zorlanarak da olsa alıp mahkemeye sunmuşlar. Gayrimeşru müşterek bilinçlilik yok, vilayet izniyle karşıya geçiyoruz, kamplara, oradaki mücahitlere, unsurlara iane için. Bununla suçlandık. Ayrıca oradaki adı işkilsiz 2-3 örgüte iane geçirmek ve mevhum alemde yıldırı örgütlerine mülk dercetmek başka suçlamalardı. Derneğimizin vilayet izni var. Bunlar bana soruldu, ego de açıkladım, kanunumuz bu. Beni yıldırı örgütlerine iane etmekle suçladılar ve Türkiye'yi kusur dibine oyulgamak kabil müşterek iddiaları vardı” ifadelerini kullandı.

“Devletimle alım çalım duyuyorum”

11 ay hücrede kaldıktan sonradan duruşma periyodunun başladığını tamlayan Öztürk, “4 celseden sonradan 25 yıl buyruk verdiler. ‘Müebbet' diyorlar, onların müebbedi 25 sene. 8 Ocak 2019'da cezaevine mülk aktarımı oldum ve bugüne denli da cezaevindeydim” halinde konuştu.Serbest kalma periyodunu de özetleyen Öztürk, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraberce toptan müşterek çelim olma önünde yavaş yavaş ilerlediğini, akıbet devirde BAE ile ilişkilerin gelişmesinin başıboş bırakılmasında şişman tesiri bulunduğunu vurguladı. İstihbarat sürecinden duruşma sonuçlanana denli konsoloshane görevlilerinin gelişigüzel hafta, konsolosun da minimum ayda müşterek kat kendisini ziyarete geldiklerini kail Öztürk, bu ziyaretlerin güneş tacı virüs salgını başlayana denli 16 ay süresince bitmeme ettiğini belirtti. Öztürk, “Devletimle alım çalım duyuyorum. Orada 27 ülkenin yurttaşı var, sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin konsoloshane yetkilileri gelişigüzel hafta çarşamba günleri geldiler. Her hafta rutin sahra yazdılar. Bugün ne oldu? Biden ile mütebeddil politikalar, dengeler, konuşu etkiler, güneş tacı virüs kararında arsıulusal politikalarda yenilenme oldu. Ağustos ayında BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed al Nahyan, Türkiye'yi görüşme etti. ‘Türkiye'nin kokusu gelmeye başladı' dedim. Peşinden güzeşte hafta BAE Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan Türkiye'ye geldi. 3 gündüz sonradan da ego evime geldim” dedi.

“İstanbul'a ininceye denli şoktaydım, aileme şaşırtı yaptım”

3 gündüz geçmiş sabahleyin gine müşterek bilgelik verilmeden başıboş bırakıldığını anlatım fail Öztürk, duygularını şu biçimde anlattı:“İstanbul'a ininceye denli şoktaydım. Eşim, annelerim, babalarım, kızım 3 yaşındaydı deminden yaşında, mutlulukla şaşırtı yaptım. Haber vermeden geldim ve akşam çağ 3,5 yöresinde evime geldim. Kapının şifresini unutmuşum, memur açtı. Zile bastım, ikinciden sonradan eşim kapıyı açtı ve beklenmedik yaşadı. O ağladı, ego ağladım. Üç oğlum kentte değil, kızım evdeydi. Kızım uyandı, o da beklenmedik yaşadı. 1015 dakika sonradan annesini banyoya çağırıp, ‘Anne ego rüyada mıyım? Babam geldi' diyor. Kelimelere dökülemeyecek duygular. İki gündür akrabalar, eş-dost bekâr bırakmıyor. Demek ki dobra işler yapmışız, 4 yıl süresince dobra karşılıklar aldık. 10-15 gündüz kendimi dinleyeceğim. Mersin güzel, Türkiye güzel; değerini bilelim.”

“Cumhurbaşkanımız telefonla aradı, baş döndürücü teşekkürname ediyorum”

Bu süreçte namına dayanaklık geçirmek sağlayan ilkin Cumhurbaşkanı Erdoğan edinmek neredeyse sonsuz malumat karşıcı gazetecilere teşekkürname fail Öztürk, “Cumhurbaşkanımıza baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Eşim, akrabalarım 3 kat Cumhurbaşkanımızı ziyarete gitmişler, fotoğraflarını gördüm. Kızımı kucağına almış. Kızım Hira, ‘Benim üçüncü dedem' diyor cumhurbaşkanımıza. 4 yıl tevekkülle davrandım. Bu günün geleceğini biliyordum. Bugün vatanımdayım, ailemle birlikteyim” niteleyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esbak telefonla kendisini aradığını da kail Öztürk, “Geçmiş olsun dileklerini iletti. ‘Kötü müşterek proses yaşadın. Ortadoğu ülkeleriyle süreçler inişli yokuşlu kabil gelişigüzel zaman. Bunun sen de farkındaydın. Gerekli mesajlar da sana iletiliyordu' dedi. Ben bunun politik olduğuna ve 25 yıl sürmeyeceğine inanıyordum” ifadelerini kullandı.

“Çok dobra müşterek duygu, kızım hesabına baş döndürücü mutluyum”

Dört yıl süresince eşinin Türkiye'ye dönmesi düşüncesince savaşım fail 48 yaşındaki Emine Öztürk ise, “Çok şükür eşim döndü, vatanına, ailesine kavuştu. Çok mutluyuz. Çok sıkıca müşterek proses yaşadık, baş döndürücü şükür bitti. Cumhurbaşkanıma, büyüklük büyüklerime baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Allah müşterek elan göstermesin. Hala şoku atlatamadım. Asla ümidimi kaybetmemiştim, geçmiş vatanıma, ülkeme güveniyordum. Gecenin müşterek saatinde zil çalınca yayıncı ki korktum. Kapıyı az müşterek hayli açtım, baktım müşterek beyefendinin elinde çiçek var, kapela da var. Tanıyamadım ve kapıyı kapattım. Sonra gine açtım, ‘dokunma bana' dedim, zira geçmiş eşim bulunduğunu anlayamadım. Sonra kendime geldim fakat hala alışamadım. Bazen dizlerimin titrediğini hissediyorum. Çok dobra müşterek duygu, kızım hesabına baş döndürücü mutluyum” dedi.

Kıymet Gökçe-Koray Ünlü 

Haftanın Öne Çıkanları

Beytullahim'de dü sene sonraları 'kısıtlamasız' önceki Noel heyecanı

2021-11-28 12:08 - Yaşam

Göztepeli topçu Halil Akbunar: Bu şanssızlığı kıracağımıza inanıyorum

2021-11-26 10:29 - Spor

İhracat işlemlerine dijital çözüm

2021-11-25 18:25 - Ekonomi

Yunanistan unsurlarının ölüme itmiş olduğu Senegalli anne ikizlerini Türkiye'de kucağına aldı

2021-12-01 13:00 - Yaşam

Galatasaray Marsilya Maç Anlatımı

2021-11-25 23:00 - Spor

'Doğa'm Evimde' ile eğitimde kayıp yok

2021-11-30 15:37 - Eğitim

Dört yıllık çilenin ardından gelen mutluluk

2021-12-01 17:50 - Gündem

Almanya'da Yeşillerin acemi hükümetteki bakanları anlaşılan oldu

2021-11-26 08:10 - Dünya

Dünya şampiyonu sem sakat karatecinin dünkü amacı olimpiyatlar

2021-12-01 13:50 - Spor

Bozcaada ve Gökçeada seferlerine fırtına engeli

2021-11-25 16:19 - Gündem

İlgili Haberler

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

01:07 - Gündem

Emine Erdoğan, BM'de planlı "İslam'da Kadın" oturumuna ileti gönderdi

23:07 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından AP'de gerçekleşen terör propagandasına kınama

22:06 - Gündem

Afşin’e 6 bin kalıcı konut inşa edilecek

21:06 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem