Bu kentte 7'den 70'e hacısı hocası ayaklık çeviriyor

550 kilometrelik bisiklet yolu ve parkurlarıyla manken site Konya'da vatandaşlar, sezon el verdiği sürece bisikletten inmiyor.

Yaşam - 3 yıl önce

Konya

Türkiye'de en müşterek tomar bisikletin kullanıldığı Konya'da, 7'den 70'e rastgele yaştan yurttaş pedal çeviriyor.

Günlük yaşamda bisiklet kullanımının ince müşterek tomar görüldüğü kent, 550 kilometrelik bisiklet yolu ve parkurlarıyla manken kent oluyor.

Yüzölçümü bakımından ülkenin en şişman ili bulunan 2 milyon 250 bin sözü geçen kent, geçmişten mevrut bisiklete binme kültürü ve coğrafi özelliklerinin buna elverişliliğiyle dikkati çekiyor.

Ulaşımın indinde spor ve uğraşı şartıyla ayaklık çeviren vatandaşlar, sezon el verdiği sürece bisikletten inmiyor. Bisiklet kullanıcılarına müteveccih yatırımlara ve hizmetlere daima yenileri katılan kentte, bisiklet varlığı ve yararlanma payı da çağ geçtikçe artıyor.

Kadın eş 7'den 70'e rastgele yaştan vatandaşın yeğleme etmiş olduğu bisiklet düşüncesince Konya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet tramvayı ve yukarı geçidi kabil imkanlarla kent içre kullanması kolaylaştırıyor.

Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu'na da ev sahipliği işleyen kentte, 250 m. yarışlık uzunluğuna erbap Türkiye'nin önceki olimpik veledromunun inşaatı da bitmeme ediyor.

Merkez Meram ilçesindeki bisiklet yarışma pisti, envestisman tamamlandığında Türkiye'nin önceki gizli veledromu niteliğine erbap olacak.

"Bisiklet Konya'mız düşüncesince müşterek tutku, sevda demektir"

Konya Bisiklet Sporu Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, AA muhabirine, bisikletin henüz da yaygınlaştırılmasının indinde kullanımının da emniyetli bir duruma gelmesi düşüncesince faaliyette bulunduklarını söyledi.

Kentte bisikletin derinliğine senelerdir seçenek muvasala ara bulucu yerine görüldüğüne dikkati çekici Yılmaz, "Konya'da rastgele evde minimum müşterek bisiklet vardır. 2-3 bisiklet bulunan evler var. Konya'da 800 binden müşterek tomar bisiklet bulunduğunu düşünüyoruz. Bu aşırı ehemmiyetli müşterek rakam. Konyalı bisiklete binmeyi aşırı seviyor ancak emniyetli müşterek biçimde eklenmek istiyor. Bu noktada motorlu taşıtların henüz duygulu ve hürmetkâr olması gerekiyor." sanarak konuştu.

Bisikletli ulaşımın, gidiş geliş yoğunluğunu azaltmanın indinde diyar kirliliği, erke verimliliği ve diyar değişikliğiyle mücadelede ehemmiyetli gösteriş oynadığını özetleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Konya'da bisiklet sevgisi aşırı vaktiyle geliyor. Yaşlı insanlarımız bisikletten katiyen kopmuyor. Hala dostlukla biniyorlar. Bisiklet nitekim kişiye sağlık, sağlık veriyor. Çevresel baktığımız devir da şehirlerimizin diyar kirliliğinin en örgen ölçüde tutuyor. Bisiklete henüz müşterek tomar ehemmiyet vermemiz gerekiyor. Bisiklet Konya'mız düşüncesince müşterek tutku, sevda demektir. Bisiklete müteveccih rastgele çeşitli işlev var. İnsanlarımız hakkıyla bisikleti aşırı seviyor ve biniyor."

"Katlı bisiklet parkları yapılacak"

Yılmaz, bisikletin 7'den 70'e Konyalılar düşüncesince aşırı ehemmiyetli olduğunu, bunu çabucak muvasala ara bulucu yerine görmediklerini söyledi.

Konya'da 550 kilometre bisiklet yolunun yapıldığını anımsatan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin müşterek numarası, dünyanın da izlemsel kentlerindeniz. Bisiklet yöntemleri örümce ot kabil etraflı şehri sardı. Sadece merkezde bunların birleştirilmesi kaldı. Bu noktada Büyükşehir Belediyemiz emek vermek yapıyor. Onlara da aşırı teşekkürname ediyorum. En ehemmiyetli coşku sağlayan yatırımlardan bir tanesi de veledrom. Tamamlanıp açılacağı haset iple çekiyoruz. Ayrıca bisiklet tramvayı da aşırı dikkat çekti ve desteklediğimiz ehemmiyetli konulardan müşterek tanesiydi. Bisiklet kullanan dostlarımıza şişman kolaylık. Katlı bisiklet parkları yapılacak."

Haftanın Öne Çıkanları

Çeyrek altın 863 lira oldu

2021-10-21 14:10 - Ekonomi

Kadıköy’de sokak hayvanları için barınma ve besleme çalışması yapıldı

2021-10-17 15:34 - Gündem

İnsan Hakları İzleme Örgütü: Suriye'ye dönen mülteciler bası ve zulümle için karşıya

2021-10-20 13:35 - Dünya

Gribin ilacı ‘kış çayı’

2021-10-17 11:16 - Sağlık

Karagöz'ü ölen Hacivat'ın hazin yalnızlığı

2021-10-21 16:09 - Yaşam

Yurt dışına er atıf tezkereleri TBMM'de

2021-10-20 10:16 - Politika

Uzmanlar baca temizliği konusunda uyardı

2021-10-20 10:19 - Gündem

Galatasaray Kulübünün 2020 yılı düzgülü umumi müesses başladı

2021-10-17 12:05 - Spor

Muz üreticileri 'dal ve raf' arasındaki değer farkından şikayetçi

2021-10-18 12:10 - Ekonomi

Taliban'ın arsıulusal mülakat trafiği

2021-10-17 15:29 - Dünya

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da himaye altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname cümle lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara makul çadır üretiyor

21:07 - Yaşam

Balıkesir'de depremzede kadınlar geride bıraktıkları düşüncesince yardım seferberliğine katıldı

20:07 - Yaşam

Safranbolu'da kadın yangıncı eş meslektaşlarıyla dal omuza fariza yapıyor

19:08 - Yaşam

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem