USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yurtlarda ücretsiz konaklama imkanından yararlanan çoluk çocuk Mardin'de tarihle buluştu

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ücretsiz konaklama imkanından yararlanan 500 genç, yaz tatilinin birlikte bölümünü eylemek gibi medeniyetler şehri Mardin'i yeğleme etti.

Yurtlarda ücretsiz konaklama imkanından yararlanan çoluk çocuk Mardin'de tarihle buluştu
18-08-2022 16:06
Mardin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Haziran'da meydana getirdiği açıklamanın ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığının yaz tatilini yolculuk ederek kullanmak talip gençlere 81 ilde seçilen KYK yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı sunması, bahir namına tarihle karşılaşmak talip gençlerden de şişman nazarıitibar gördü.

Ücretsiz yurt fırsatından bilistifade tatilde zamanı mekanları görüşme geçirmek talip çoluk çocuk rotasını kadim şehir Mardin'e çevirdi.

15 Temmuz'dan buyana ilkin İstanbul, Denizli, Sivas, Konya, Bayburt ve Adana iktisap geçirmek kıl payı ülkenin ciharıyek yanından 500 genç, zamanı ve gezinsel mekanlarıyla ön plana çıkan Mardin'e geldi.

Kentte konaklayacakları, kendileri düşüncesince hususi adına hazırlanmakta olan Mardin Artuklu Kız talebe Yurdu'na mevrut ve burada vazifeli personel çeşidinden karşılanan çoluk çocuk birbirleriyle tanıştı, odalarına yerleşti.

Gençler, değişik kültürlerin, dillerin ve dinlerin hoşgörüyle dostça yaşadığı, camileri, medreseleri, kiliseleri ve taşın oya kabil işlendiği evleriyle nazarıitibar gören kentte, Mardin Müzesi, Kasımiye Medresesi ile Deyrulzafaran Manastırı kabil baş döndürücü sayıda zamanı ve kültürel mekanı seyran fırsatı buldu.

"Bizim düşüncesince şişman avantaj"

Gençlerden Ayşe Cemre Sağlam, AA muhabirine, kendilerine müteveccih iyi birlikte olanak sağlandığını, bu kapsamda Denizli'den geldiğini söyledi.

"Burayı baş döndürücü nikbet ederek geldik. Tarihi bölgeleri o denli iyi ki görmeyi baş döndürücü istiyorduk. Gençlik ve Spor Bakanlığının yurdunda kaldık. Bizim düşüncesince şişman birlikte üstünlük bu." ifadelerini kullanan Sağlam, camileri, kiliseleri, nikbet ettikleri zamanı mekanları gezdiklerini, Mardin manzarasını izlediklerini anlattı.

Sağlam, Mardin'i baş döndürücü beğendiklerini, etraflı gençlerin baş döndürücü kıvançlı kaldığını anlatarak, maruz imkanlarla yurtta baş döndürücü şen ettiklerini dile getirerek, kendilerine bu olanağı sunanlara teşekkürname etti.

"İyi ki bu yurda gelmişiz"

Denizli'den mevrut Esra Çiğdem de baş döndürücü nikbet etmiş olduğu zamanı şehri görmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Bu şehri baş döndürücü sevdiğini özetleyen Çiğdem, Mardin'de zaman geçirmekten baş döndürücü sağlık aldığını tabir etti.

Arkadaşlarıyla baş döndürücü dörtköşe zaman geçirdiğini dile getiren Çiğdem, "Buranın kültürünü, zamanı yapılarını, rastgele şeyini baş döndürücü beğendim. Kaldığımız yurt baş döndürücü temiz. İyi ki bu yurda gelmişiz. Yurtta ücretsiz konakladım. Süper birlikte imkandı bizim için. Her şeyin ayarlaması baş döndürücü iyi yapılmış. Sadece geldik ve geziyoruz." dedi.

"Mardin'i bakmak istiyordum, bu olanak yardımıyla gelebildim"

Bakanlığın sunmuş olduğu imkanla Mardin'i müşahede fırsatı bulduğunu kail Semih Kurt da gün doğusu garp ortada ekin alışverişi yaptıklarını kaydetti.

Kurt, "Kendi imkanlarımızla ihtimal gidip göremeyeceğimiz bölgeleri gördük bu sayede. Mardin kabil birlikte şehre doğmak hakkıyla alım çalım verici. Mardin hakkıyla baş döndürücü güzel. Mardin'i bakmak istiyordum, bu olanak yardımıyla baş döndürücü şen birlikte biçimde gelebildim." dedi.

Sude Yiğit ise yurtta ücretsiz kaldıklarını ve Mardin'in zamanı mekanlarını seyran fırsatı bulduklarını tabir ederek, bu fırsatı sunan her insana teşekkürname etti.

"Çok kıvançlı kaldık"

Van'dan mevrut İlknur Yiğit de Mardin'de gezilecek, görülecek baş döndürücü birlikte tomar toprak bulunduğunu belirterek, Bakanlığın sağlamış olduğu imkanla KYK yurdunda ücretsiz konakladıklarını söyledi.

Yurtta rastgele muhtelif imkanın kendilerine ücretsiz sunulduğunu özetleyen Yiğit, "Çok kıvançlı kaldık. İlk el geldim buraya. Mümkün olursa birlikte şimdi geleceğim. Arkadaşlara da referans ederim, gezsinler, görsünler." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler