USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

YTB, Moğolistanlı öğrenciyi 3 sene sonradan icazet töreninde ailesiyle buluşturdu

YTB, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde lisans eğitimini başarıyla bütünler Moğolistanlı Khaliun Ulzii'ye izin töreninde rütbe almış olduğu tam şaşırtı yaparak, 3 sene aradan sonraları Ankara'da ana ve babasıyla buluşturdu.

YTB, Moğolistanlı öğrenciyi 3 sene sonradan icazet töreninde ailesiyle buluşturdu
08-07-2022 21:03
Ankara

6 Temmuz'da Gölbaşı Vilayetler Evi'nde 75 ülkeden 300 arsıulusal mektepli ve davetlinin katılımıyla, 11. Uluslararası talebe Mezuniyet Töreni ve 2022 Türkiye Mezun Ödülleri düzenlendi.

Törende, Türkiye mezunu gıllıgışlı arsıulusal öğrencilere armağan takdimi yapıldı.

Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'dan Türkiye'ye gelmiş şekilde Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde lisans eğitimini başarıyla mütemmim 22 yaşındaki Ulzii'nin ailesi de YTB çeşidinden izin töreni düşüncesince Türkiye'ye çağırma edildi.

Mezuniyet töreninde armağan takdimi yapıldığı tam ana ve babasını karşısında gören Moğolistanlı öğrenci, bu şaşırtı karşısında şaşkınlığı ve luğu baş başa yaşadı.

Ulzii, AA muhabirine, Moğolistan’dan Türkiye'ye evvel kat 2017’de geldiğini ve bu sene üniversiteden izinli bulunduğunu söyledi.

Türkiye Bursları ile tanışıklık öyküsünü özetleyen Ulzii, "Türkiye’yi ortak tomar seviyorum. Bir kuzenim burada okuyordu. Ondan da ortak tomar kıvançlı bulunduğunu duyuyordum. Aynı sürede kendim de araştırdım ve başvurdum. Sonra mülakata girdim. Mülakattan sonradan beş altı ay bekledim. Sonra eğik geldi kazanmışım ve ortak tomar bahtiyar oldum." dedi.

Ulzii, Türkiye'deki üniversiteyi kazanacağını hissettiğini, okulun başlamasına DOĞRU ortak sürede da bahtiyar haberi aldığını söyledi.

"Türkiye Bursları baştan sona arkamızda kepez kabil duruyor"

Türkiye'deki talebelik yaşamını ve Türkiye Burslarını özetleyen Ulzii, "Her öğrenciyle değişik ilgileniyor ve baştan sona arkamızda kepez kabil duruyorlar. Her sorunumuzu onlara söylüyoruz, çözüyorlar. Aslında bizim Türkiye’deki ailemiz. Biz ortak tomar şişman ortak aileyiz. Türkiye Burslarının arkamda bulunduğunu aşina olmak ortak tomar elleme ortak his. Hiçbir devir kendini bekâr hissetmiyorsun. Çok da külfet çekmedim aslında." ifadesini kullandı.

Ulzii, talebelik yaşamının ortak tomar matrak ve kırcı geçtiğini, dostlarıyla Türkiye'nin ayrışık bölgelerini gezdiğini ve ortak tomar altın insanoğlu tanıdığını dile getirdi.

Türkiye’de nice arazi gezdiğini aktaran Ulzii, "En ortak tomar beğendiğim yer, yayıncı kii Kayseri’de okuyorum ve Kayseri’yi ortak tomar seviyorum. Karadeniz’i de ayrı seviyorum. O yaylada falanca yaşıyorlar ya. Çok mükemmel. Karadeniz Türkçesini de ortak tomar seviyorum." niteleyerek konuştu.

"Rüya gibiydi. Çok elleme ortak andı"

Mezuniyet töreninde ailesini karşısında görmüş olduğu anki duygularını da paylaşan Ulzii, "Zaten on paralık ortak şeyden haberim yoktu. Hiç çaktırmamışlar. Çok elleme örgütlü etmişler Türkiye Bursları ve ailem. Hiç aklımın ucundan geçmiyordu. mükafat almaya çıktığımda bana mikrofon verdiler. 'Şu an gözünü kapatıp ne isterdin' dediler. Ben de evvel şekilde ailemi kıymetlendirmek dedim. Gözümü açtım ve akrabalarım karşımda. Rüya gibiydi. Çok elleme ortak andı. İnanamadım. Çok bahtiyar oldum. Emeği sabık her insana ortak tomar teşekkürname ederim." niteleyerek konuştu.

Ulzii, YTB'nin ailesini Türkiye'ye sağlamak düşüncesince aradığını ve izin töreni düşüncesince Türkiye'ye çağırma ettiğini belirterek, ailesinin de buna on paralık inanamadığını ve ortak tomar bahtiyar bulunduğunu öğrendiğini anlatım etti.

"Yüksek lisansı Türkiye’de yapmayı ortak tomar istiyorum"

Gelecek projelerine bağlı mütekellim Ulzii, "Yüksek lisansı Türkiye’de yapmayı ortak tomar istiyorum. Çünkü doğrusu erdemli lisans rastgele devir ortak aşama önde olduğumu belirtiyor. Bu sebepten dolayı erdemli lisansı demin düşünüyorum. Burada bilimsel niteliği olan hayatımı tamamlayıp ülkeme ve Türkiye’ye yararlı olabilecek elimden geldiği derece rastgele şeyi yapacağımı düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Ulzii, Türkiye'deki erdemli lisansını gazetecilik dalında gerçekleştirmek istediğini söyledi.

"Hiçbir devir kendimi bekâr hissetmedim"

Mezuniyet sonrası duygularını paylaşan Ulzii, şunları kaydetti:

"5 sene süresince Türkiye’de ortak tomar kırcı ortak avlu geçirdim. Aslında gençliğimi Türkiye’ye vermiş kabil oldum. Çünkü 17 yaşlarında geldim ve şu anda 22 yaşındayım. Bu 5 sene ortamında tek an nadim olmadım. Çok elleme anlamış olur geçirdim. Hiçbir devir kendimi bekâr hissetmedim. Bunun düşüncesince Türkiye Devletine, Cumhurbaşkanımıza, YTB Başkanı Abdullah Eren’e ve Türkiye’deki hepsi elleme fahri elleme kalpli arkadaşlarıma, Türkiye’nin hepsi vatandaşlarına ortak tomar teşekkürname ederim."

Türkiye'de ortak tomar elleme ortak Türkçe eğitimi aldığını kaydeden Ulzii, Erciyes Üniversitesi TÖMER’de Türkçe tedbir okuduğunu anlattı.

Ulzii, buradaki öğretmenlerinin namına Türkçeyi ortak tomar elleme öğrettiğini belirterek, "(Türkçeyi) Tamamen apayrı kıstak kullanmadan, el hareketleriyle, ayraç dilinde öğrettiler ve ortak tomar elleme öğrettiler. Türkçeyi öğrenirken ortak tomar geziyordum. Gezmem de ortak tomar yararlı oldu. Çünkü dolaşarak doğrusu anbean hep beraberce iletişimde kalabiliyorsun ve ortak tomar imdi elleme öğrenmeni sağlıyor." dedi.

Türkiye Burslarını ülkesi Moğolistan'da da her insana içten başvuru edeceğini kaydeden Ulzii, Türkiye Bursları öğrencilerinin ortak tomar elleme ortak başarıya imza attığını anlatım etti.

"Bize de ortak tomar şaşırtı oldu. Çok ortak tomar derecede bahtiyar oldum"

Ulzii'nin anası Batsukh Dookhuu da "Kızımla ortak tomar alım çalım duyuyorum. Hem okulunu başarıyla bitirdiği düşüncesince bununla beraber ortak tomar ortak küme öğrenciden ilkler ortada seçildiği için." halinde konuştu.

Mezuniyet töreni düşüncesince Türkiye'ye gelmiş şekilde kızına meydana getirdiği sürprizin art planını aktaran Dookhuu, YTB'nin sürprizi Ulzii'nin Türkiye'de okuyan kuzenine ulaşarak planladığını dile getirdi.

Türkiye’ye evvel kat geldiğini kaydeden ana Dookhuu, "Dün esasen Khaliun'a şaşırtı kabil görünse de bizlere de ortak tomar şaşırtı oldu. Çok ortak tomar derecede bahtiyar oldum." ifadesini kullandı.

Ulzii'nin babası Ulzii Khurlee de "Kızımızın okulunu başarıyla bitirmesi de tam ortak his, 3 sene sonradan karşılaşmak da." değerlendirmesini yaptı.

Ulzii, ailesiyle Antalya, Kapadokya ve İstanbul’u gezeceklerini aktardı.

Bu sene 107 ülkeden 2 bin 325 YTB burslusu mektepli izinli oldu

Türkiye Burslarına 2022'de dünyanın 171 ülkesinden 165 bin 691 mektepli lisans, erdemli lisans ve doktora öğrenimi düşüncesince üstün dereceli sayıda müracaatta bulundu.

Türkiye Bursları programı kapsamında halihazırda Türkiye'de 145 ülkeden 15 bin arsıulusal mektepli eğitimlerine bitmeme ediyor.

Bu sene ise 107 ülkeden 2 bin 325 mektepli izinli oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler