USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yolları karye mektebinde kesişen eş Van'da dal omuza fariza yapıyor

Van'ın Gevaş ilçesindeki ilkokulda fariza özne Konyalı Abdullah ve Ankaralı Sibel Çiçek, hayatlarını birleştirmelerine fırsat bulunan okulda öğrencilerin başarısı düşüncesince dal omuza çalışıyor.

Yolları karye mektebinde kesişen eş Van'da dal omuza fariza yapıyor
23-11-2022 16:07
Van

İlçeye 23 kilometre mesafedeki rustik Bağlama Mahallesi'ndeki okulda 6 sene evvela biricik sarıklı kendisine göreve süregelen Abdullah Çiçek, ortak taraftan öğrencilerin eğitimiyle ilgilenirken öteki taraftan da ekol çağındaki evlatların tespiti düşüncesince düzlük taraması yaptı.

Müdür mezun öğretmen, meydana getirdiği araştırı kararı mahallede ekol önceleri yetişek çağlarında 10 çocuğun bulunduğunu belirleme ederek okula anne sınıfı açılmasını sağladı.

Abdullah sarıklı ile anne sınıfı öğretmeni kendisine tayin edilen Sibel Türkeş'in yolu, 4 sene evvela Bağlama'daki karye mektebinde kesişti.

Öğrencilerin başarısı düşüncesince beraberce uğraş eden, okulun eksiklerinin giderilmesinde birbirlerine etüt görevlisi bulunan dü öğretmen, ortak müddet sonraları aralarında süregelen sevgiyi evlilikle taçlandırmaya değişmeyen verdi.

Ağustos ayında nikah masasına oturan çift, tanışıp bahtiyar ortak yuva kurmalarına fırsat bulunan Bağlama İlkokulu'nda çiğin omuza fariza yapıyor. Çiçek çifti, rustik alanda fariza yapmanın zorluklarına beraberce döş gererek öğrencilerinin başarısı düşüncesince mesai harcıyor.

Abdullah Çiçek, AA muhabirine, göreve başladığı güneş okulda biricik sarıklı bulunduğunu öğrenince şişman sersemlik yaşadığını söyledi.

Mahalledeki ayrıntılar düşüncesince anne sınıfı açılmasına müteveccih mesai vermek yürüttüğünü özetleyen Çiçek, "Atamalar sırasında bizi arayıp okulun halini soranlar oldu. Arayanlardan birisi de Sibel hocamızdı. 6. tercihine okulumuzu yazmıştı ve buraya atandı. Tanışmamız bu halde oldu. Birlikte fariza yaptık. Muhtarımız, 'Hocam siz de bekarsınız öğretmenimiz de' niteleyerek dobra ortak izafe yaptı. Biz de 'nasip' dedik. Okulda başöğretmen ve sarıklı birlikteliği rastgele devir olması müstelzim denli oldu. Nasip he ve evlendik." dedi.

"Lojmanı beyaz perde ve kütüphaneye dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Okulu sahiplenmenin, sorunları benimseyerek çözümü düşüncesince efor göstermenin ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Çiçek, şu halde bitmeme etti:

"Çok eksiklerimiz vardı. Okul duvarlarımız yıkılmış, tuvaletlerimiz hasarlıydı. Bu sene Valiliğimiz bizlere aşırı şişman olanaklar sağladı. Milli Eğitim Bakanlığı bu mevzunun ilişkin düştü. Okula mevrut malzemelerle imece usulüyle sorunları giderdik. Okulumuzun eksiklerini beraberce tamamladık. Parke taşı talebimiz var, bununla ilişik emekleri yapıyoruz. Öğrencilerimiz üşümesin niteleyerek sobayı beraberce yakıyoruz, temizliği yapıyoruz. Velilerimiz bozulmamış olsun bizlere dayanak noktası oluyor. Bazı eksiklerimiz dair da hayırseverlerden iane istiyoruz. İnternetimiz var, zeki tahtamız da olsa elan elleme olur. Kullanılmayan lojmanı ayrıntılar düşüncesince beyaz perde salonu ve kütüphaneye dönüştürmeyi düşünüyoruz. Çocukların beyaz perde ile tanışmasını, katalog zarfında öğüt çalışmalarını gelmek istiyoruz. Mahalle sakinleriyle de ortak eş denli olduk. Bizi sahiplendiler, on paralık yabancılık çekmiyoruz."

Ankara'dan 4 sene evvela tayin edilen Sibel Çiçek ise okulun eksiklerinin giderilmesi düşüncesince eşiyle ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Mahalle sakinleriyle aşırı yunak ilişkilerinin bulunduğunu dile getiren Sibel öğretmen, şunları kaydetti:

"Sobayla önceki kere burada tanıştım. Başlarda aşırı zorlandım, soba yakmayı bilmiyordum, eşim öğretti. Elimizden geldiğince ufaklıklara etüt görevlisi olmaya çalışıyoruz. Mahalle sakinleri de etüt görevlisi oluyor. Buradan gittiğimizde de okulun elan elleme yetişek verilebilir seviyeye gelmesini istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi de bu mevzuda şişman destek sunar veriyor, dünkü materyaller gönderiyor. Ana sınıfı elden esna ve masaların olabileceği ortak arazi değil, oyuncağa da öteki eşyalara de ihtiyacımız var. Okula aşırı medet sağladık, artık da elimizden geldiğince sağlayacağız. Çevre düzenlemesinden iç malzemeye, boyasına derece rastgele şeyi beraberce yaptık. Doğada beraberce dersler işledik. Hem evvela bununla beraber evlendikten sonraları eşim bana aşırı etüt görevlisi oldu. Her devir birlikteydik aslında. Bizi birbirimize yaklaştıran az buçuk da bu oldu."

"Çok aktif ve cana yakınlar"

Mahalle Muhtarı Hayrullah Yarış da öğretmenlerin okulun boyasından mevki duvarına derece kâffesi eksiklerini giderdiklerine ayraç ederek, "Çok aktif ve cana yakınlar. Artık bizim ortak parçamız denli oldular. Herkes öğrencilerini ferah ferah okula gönderiyor. Çocuklarımızla aşırı elleme ilgileniyorlar. İkisini birbirlerine aşırı yakıştırdık. Aramızda konuşurken 'Keşke evlenseler' diyorduk. Aradan aşırı geçmeden evleneceklerini söylediler, aşırı sevindik. Allah mutluluklarını sürekli etsin." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler