USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yoğun bakımdaki anne ile erkendoğan bebeğinin hayat mücadelesi bahtiyar sonla bitti

Mersin'de, Kovid-19'a yakalanınca teneffüs hastalığı zımnında er doğum yaptırılıp yoğun bakıma tahsil edilen Aslıhan Kayık ile 29 haftalıkken erkendoğan kendisine dünyaya mevrut ve kuvöze tahsil edilen oğlu, tedavilerinin arkası sıra 61 çağ sonradan kavuştu.

Yoğun bakımdaki anne ile erkendoğan bebeğinin hayat mücadelesi bahtiyar sonla bitti
17-12-2021 11:50
Mersin

Mersin'de Kovid-19'a yakalanınca er doğum eden ve yoğun bakıma tahsil edilen Aslıhan Kayık ile dünyaya gözlerini "prematüre" adına açan oğlunun 61 günce ayrılığı bahtiyar sonla bitti.

Mezitli ilçesinde yaşanmış olan 33 yaşındaki Aslıhan Kayık, hamileliğinin 7. ayında Kovid-19'a yakalandı.

Mersin kent Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisine başlanan Kayık, 5 devir sonraları teneffüs rahatsızlığı dolayısıyla yoğun bakım servisine alındı.

Tedavisi sürerken durumunun ağırlaşması dair Kayık'ın, doğuma er katılması kararlaştırıldı.

Hamileliğinin 29. haftasında entübe edilip doğuma tahsil edilen anne, 1 kilogram 350 gr. ağırlığında koca çocuk dünyaya getirdi.

Prematüre adına dünyaya gözlerine açan bebek, kuvöze konularak otama dibine alındı. Anne Kayık'ın tedavisi de doğumun arkası sıra yoğun bakım servisinde sürdü.

Bu süreçte tedaviye müspet karşılık vermeye süregelen Kayık, 25 devir sonraları oğlunu önce el kuvözde gördü.

Bebeğine dokunamamanın üzüntüsünü canlı anne Kayık, hastanede 50 devir devam eden tedavisinin arkası sıra taburcu edildi fakat oğluna buluşmak düşüncesince kuvözden çıkmasını bekledi.

Her devir oğlunun sağlığına kavuşacağı günün hayalini kuran anne Kayık, doğumundan 61 devir sonraları bebeğine doyasıya sarılıp, öpebilmenin mutluluğunu yaşadı.

"14 devir süresince karnımda çocuğumla müşterek odada kaldım"

Aslıhan Kayık, Kovid-19 dolayısıyla yaşamının en sıkıca günleri adına tabir etmiş bulunduğu o süreci, AA muhabirine anlattı.

Hastanedeki tedavisi önceden er doğum yapmayı tek aklından geçirmediğini dile getiren Kayık, şöyleki bitmeme etti:

"Yoğun bakımdayken yüklü olduğum düşüncesince sunulan ilaçlar sınırlıydı. Psikolojik adına baş döndürücü etkilenmiştim. 14 devir süresince karnımda çocuğumla müşterek odada kaldım. O süreci çocuğumla konuşarak geçirdim. Onun tekmelerini ve karnımda varlığını işitmek baş döndürücü hususi müşterek andı. Oğlumuzun ismini ayrımlı müşterek insan koyacaktık. Doğuma girerken onun bana dirilik olmasından çevre adının Cansın olmasını istedim. Beni yaşama tutunduran oydu."

Anne Kayık, tedavisinin 14'üncü gününde teneffüs derdi dolayısıyla 7 maaş hamileyken doğuma alındığını ve o anları tek hatırlamadığını aktararak, "Doğuma girip çıktıktan sonraları uyandığımda aradan 7 devir geçmişti. O 7 haset de hatırlamıyorum. Uyandığımda karnımı yakalayıp bebeğimi sormuşum. Bana bebeğimin resmini göstermişlerdi. O an mıhlı ve yaşamda bulunduğunu aşina olmak yetiyordu bana." diyerek konuştu.

Kayık, ruhsal adına çirkin bulunduğu o devirde hekim ve hemşirelerin kendisini daima motive ettiğini belirtti.

Oğlunun tedavisinde şişman müşterek harp verdiğini özetleyen Kayık, "Onun savaştığını aşina olmak beni extra güçlendiriyordu. Hep bu düşünceyle savaştım ve tek bırakmadım. Bu rahatsızlığı yeneceğime, o hastaneden çıkacağıma inandım. Hayatı tasarruf etmek istemedim." dedi.

"Tekerlekli sandalyeyle oksijene ilişkin biçimde oğluma götürdüler"

Kayık, 45 devir yoğun bakımda otama gördüğünü belirterek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Yoğun bakımdan çıkmam bana acemi müşterek sahife açtı. Orada ruhsal adına rahatlamıştım. Doktorumun izniyle oğlumu önce el rüyet şansım oldu. Tekerlekli sandalyeyle oksijene ilişkin biçimde oğluma götürdüler. Kuvözdeydi, sesimi duyduğunda tepkime vermiş olması baş döndürücü hususi müşterek andı. İlk buluşmamız hakeza olmuştu. Dokunamamıştım, çabucak sesimi duyurabilmiştim. Aramızda plastik müşterek cidar vardı."

Doğumundan 61 devir sonraları oğlunun da sağlığına kavuştuğunu tamlayan anne, hem 5 yaşındaki kızı Turna aynı zamanda oğlu ile doyasıya kucaklaştığı o anları tanım etmenin olanaksız bulunduğunu söyledi.

"Keşke aşılama vurulsaymışım"

Hamilelik sürecinde Kovid-19 aşısını yaptırmamanın pişmanlığını canlı Kayık, "Ailemde âlem aşılama vurdurmuştu. Hastaneye yattıktan sonra, 'Keşke aşılama vurulsaymışım' demiştim. Tedavimden sonraları dü düze aşımı vuruldum. 5 düze aşılama deseler onu da vurulurum. Bir bebeğin annesiz büyümesinin riske edilecek müşterek bilinçlilik bulunduğunu düşünmüyorum. Ne pahasına olursa olsun bu aşıyı vurulmaları icap ettiğini düşünüyorum." ifadesini kullandı.

"Eşimin ölümden dönmesini görerek yaşadım"

Baba Fikret Kayık da 61 devir devam eden bu zamanın baş döndürücü sıkıca geçtiğini söyledi.

Ailecek baş döndürücü yıprandıklarını aktaran Kayık, şunları kaydetti:

"Sağlık mensuplarının bütünü elinden geleni herhangi müşterek şeyi yaptı. Bir haberle baş döndürücü sevindiğimiz, apayrı müşterek haberle baş döndürücü yıkıldığımız eyyam oldu. Sonuç bakımından bu mücadelesi kazandık. Kovid-19 baş döndürücü sıkıca müşterek süreç. Tedavisi sıfır müşterek şeyde kişilerin yersiz ödeme lüksü yok. Bulaştıktan sonraları bazısı baş döndürücü şen atlatabiliyor lakin bu müşterek kalıp teşekkül etmiyor. En şişman örneği yaşadığımızı düşünüyorum. Eşimin ölümden dönmesini görerek yaşadım."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler