USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yılın fotoğrafı seçilen 'Oğullarının emaneti Atmaca' şehit ailesini gururlandırdı

Anadolu Ajansının "Yılın Fotoğrafları" oylamasında hayat kategorisinde bir numara bulunan "Oğullarının emaneti Atmaca" ünlü fotoğraf, şehit Akdal ailesinin gururunu katladı.

Yılın fotoğrafı seçilen 'Oğullarının emaneti Atmaca' şehit ailesini gururlandırdı
07-01-2022 11:39
Kahramanmaraş

Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki nezdinde üsse yıldırı örgütü mensuplarınca planlı saldırıda şehit sakıt Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal Kahramanmaraş'taki ailesi, ayrımsız saldırıda vurulan mayın kontrol köpeği "Atmaca" ile baş başa yaşadıkları Yunus Emre Mahallesi'ndeki evlerinde Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ve AA kadrosu çeşidinden görüşme edildi.

Ziyarette, Vali Coşkun ve AA Gaziantep Bölge Müdürü Kerem Kocalar, İzzet Mazı çeşidinden çekilen ve müsabakada nezdinde numara bulunan "Oğullarının emaneti Atmaca" isminde fotoğrafı aileye armağan etti.

Vali Coşkun, meydana getirdiği konuşmada, şehitlerin vatanı ve milleti düşüncesince hesabına düşeni ziyadesiyle yaptığını ve onların emanetlerine değme devir eş çıktıklarını dile getirdi.

AA'nın hazırladığı müsabakanın oylama sürecinde şehidin emaneti Atmaca'yı görenlerin şehide afsun ettiğini özetleyen Coşkun, "Anadolu Ajansımız muhabirleriyle dört başı mamur dünyada ve vatanımızda değme muhtelif haberi akıllıcasına ve bitaraf nezdinde biçimde yurttaşlarımıza ulaştırılması noktasında 7/24 himmet mefhumu göstermeksizin sahadalar. Biz bu vesileyle semt müdürümüz ve arkadaşımız İzzet eş gözetiminde faaliyetlerinden çevre dört başı mamur AA kadrosuna teşekkürname ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AA Gaziantep Bölge Müdürü Kerem Kocalar da kapılarını değme devir AA personeline açan şehit ailesine teşekkürname ederek, "Oylama esnasında fotoğrafı gören nice eş fotoğraftan aşırı duygulanmıştı. Bu vesileyle şehidimiz sonsuz gönül borcuyla anılmasına okazyon olduğumuz düşüncesince aşırı mutluyuz." diyerek konuştu.

"Bir foto karesi, oğlum ile Atmaca'nın ismini yaşattı"

Şehit Babası Feramuz Akdal da oğlunun şehit bulunduğu saldırıda vurulan Atmaca'nın kendilerine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fotoğraf yarışmasından çevre AA'ya teşekkürname fail ağababa Akdal, şu biçimde konuştu:

"Oğlumun nezdinde emaneti şekilde 4 aydan bu yana Atmaca ile beraberiz. Geçtiğimiz aylarda AA muhabiri İzzet eş bizimle nezdinde tasrif yapacağını anlattı ve burada aldığı nezdinde foto karesi milyonlarca fotoğrafın arasından seçilip oğlumun ismini yaşattı. Atmacamın ismini yaşattı. Bundan çevre Anadolu Ajansına, semt müdürümüze ve İzzet erkeğe teşekkürlerimi sunuyorum. Milyonlarca insanoğlu Atmaca'nın fotoğrafına gereğince oy verdi. Bir foto karesi, oğlum ile Atmaca'nın ismini yaşattı. Allah hepinizden razı olsun." ifadesini kullandı.

Anne Remziye Akdal da oğluyla değme devir alım çalım duyduğunu dile getirerek, "Oğlumun ismini yaşattığınız ve buna okazyon olduğunuz düşüncesince aşırı teşekkürname ediyorum. Ben oğlumla değme daim alım çalım duydum. Fotoğraf yarışması da benim düşüncesince nezdinde alım çalım vesilesi oldu." diyerek konuştu.

Şehidin ağabeyi Sinan Akdal ise tanıklık haberinden bu yana değme devir şehidin isminin yaşatılması noktasında aşırı iştahlı olduklarını belirterek, Anadolu Ajansı yardımıyla de şehitlerinin isminin yurt ve arsıulusal arenada özümleme edildiğini, bunun da kendileri düşüncesince ehemmiyetli nezdinde alım çalım bulunduğunu aktardı.

Şehidin ismini yaşatmayı kendilerine birincil vecibe belirlediklerini özetleyen ağa Akdal, "Bu foto yarışması, esasen bizlere aşırı bilinçlilik kazandırdı. Bu foto yardımıyla kılıç Ahmet'in yerine nezdinde kere elan devlet duyduk, şehadetinden nezdinde kere elan öz saygı duyduk. Ne derece içimizde şişman nezdinde biberli yaşatsak da bu onurun değme platformda süreceğini fark etmek bizlere ayrı nezdinde alım çalım veriyor. Devletimizi ve milletimizi yanımızda değerlendirmek acımızı nezdinde nebze olsun hafifletiyor. Biz şehit ailesi olmaktan alım çalım duyuyoruz. Ahmet'in ağabeyi olmaktan alım çalım duyuyorum." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler