USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

'Yeşil Tribün' ile 2 bin taraftar hem doğaya hem takımına dayanak noktası oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un emriyle başlatılan yer dostu projelerden "Yeşil Tribün" ile arka dönüşüme kazandırılan atıklar sebebiyle taraftar ücretsiz maç bileti kazandı.

'Yeşil Tribün' ile 2 bin taraftar hem doğaya hem takımına dayanak noktası oldu
03-03-2022 12:10
Konya

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un emriyle kasımda başlatılan ve topu topu ülkede yaygınlaştırılması hedeflenen "Yeşil Tribün" projesi Konya'da bitmeme ediyor.

Bakanlığın himayesinde, Konyaspor ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ortaklığında sürdürülen projede, maç evveliyat toplamış olduğu 5 cıncık ve ya plastik atılmış şişe getiren Konyaspor taraftarına ücretsiz maç bileti veriliyor.

Projeyle atıkların arka dönüşüme kazandırılması, sporseverlerde ve ailelerinde mekân bilincinin kazandırılması hedefleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Konya İl Müdürü Hülya Şevik, AA muhabirine, Bakan Kurum'un mekân dostu planlara erbap çıktığını, başta "Sıfır atık" projesiyle genç-yaşlı, kadın-erkek binlerce vatandaşa doğayı himaye bilinci kazandırıldığını söyledi.

"Yeşil Tribün" projesini de "Sıfır atık" projesi kapsamında, atıkların ekonomiye esasen kazandırılması düşüncesince başlattıklarını aktaran Şevik, şöyleki konuştu:

"Projeyi İttifak Holding Konyaspor ile kuma yürütüyoruz. Bu plan kapsamında 5 ambalaj atığı, plastik ve ya cıncık şişe getiren Konyasporlulara Konyaspor'umuz emeksiz bilet veriyor. Dolayısıyla bu hem farkındalığı artırmak, müşterek şuur tekvin etmek adına, atıkların da ekonomiye kazandırılması itibarıyla ehemmiyetli müşterek proje. Projeye kasımda başladık. İlk başladığımızda tanıtımını da yapmıştık. 15 bin 500 plastik ve cıncık şişe topladık, ekonomiye kazandırdık. Toplam 7 maçtır bu projeye bitmeme ediyoruz."

"Projemiz mevsim süresince bitmeme edecek"

Şevik, projenin 3 ay kabilinden endamsız müşterek sürede dip candan karşılandığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şimdiye derece tahminî 2 bin yöresinde taraftar hem takımını destekledi bununla beraber doğaya dayanak noktası oldu. 15 bin 500 skor de ambalaj toplandı. Tabii projeyi 5 ambalaja 1 bilet biçiminde başlattık fakat sporseverler hoppadak bilet düşüncesince değil, bilet almadan da ambalajını, atığını getirmeye başladı. Bu da bizim açımızdan sevindirici. Projemiz mevsim süresince bitmeme edecek. Diğer takımlara da kalıp olmasını diliyoruz. Doğayı himaye yönünde ehemmiyetli müşterek proje. Bunu Konya düşüncesince başlattık fakat topu topu Türkiye ve evren düşüncesince kalıp müşterek plan olmasını diliyorum."

Taraftar babaların taraftar evlatları da "Yeşil Tribün" diyor

Atık şişelerini Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu bahçesine kurulan "Yeşil Tribün" standına doğrulama ederek ücretsiz maç bileti elde eden taraftar Bekir Özer de "Çevremizi güzelleştiriyoruz, atıklarımızı arka kazanıyoruz. Çok iyi müşterek yürütüm oldu, ilgililere teşekkürname ediyorum. Bundan sonraları da banko bitmeme edeceğiz. Uygulamanın da bitmeme etmesi düşüncesince taraftar namına elimizden geleni yapacağız. Çocuklarımız da bizim yolumuzdan bitmeme ediyorlar. Onlar da yeşil tribüne dayanak noktası düşüncesince atıkları biriktirip burada bilete dönüştürüyorlar." sanarak konuştu.

Taraftar Murat Çizik ise projenin öteki sezonlarda da bitmeme etmesini istediklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler