USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yerli ve ulusal ekipmanlar Antarktika'da

Türkiye'nin bu sene 6. Ulusal Bilim Seferi'ni düzenlemiş olduğu Antarktika'da evcil ve ulusal ekipmanlar, sefere eklenen bilgi insanlarının güvenliğini sağladı.

Yerli ve ulusal ekipmanlar Antarktika'da
10-03-2022 12:53
Antarktika
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Yerli ve Milli Ekipmanlar Antarktika'da

Dünyanın en soğuk, rüzgarlı ve yağışsız kıtasında çalışmalarını örümcek bilgelik müşterilerini düşüncesince ASELSAN'ın telsiz tekrarlayıcı sistemleri, HAVELSAN'ın Küresel Konumlandırma Sistemi (GNSS) ve TÜBİTAK SAGE'nin termik pilleri ilmî faaliyetlerde emekleri kolaylaştırdı.

6. Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde Lojistikten Sorumlu Sefer Yardımcısı orijinal Oktar, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Antarktika Horseshoe Adası üstünde mevcut Türk Bilim Kampı'nda en ehemmiyetli ihtiyaçlardan birinin telsiz tekrarlayıcı sistemi bulunduğunu belirterek, "Adamızın etrafında bizim domestik namına enformasyon ihtiyacımızı karşılayacak bulunan ünitenin kurulumunu gerçekleştirdik. Artık defa katılımcılarımız ve değme müşterek kişi, ASELSAN'ın mobil telsiz sistemleriyle, buradaki ehlî ve ulusal telsiz tekrarlayıcıyla adanın tamamında ve yakınlarda sakıncasız enformasyon kurup çalışmalarını akıcı yürütebilecek durumda." ifadelerini kullandı.

"Antarktika'da enformasyon ihdas kılmak bizim düşüncesince dirilik güvenliği, güvenlik ve güvenlik demek"

Antarktika'da enformasyon kurmanın; kendileri düşüncesince dirilik güvenliği, güvenlik ve güvenlik buyurmak bulunduğunu aktaran Oktar, "Adanın değişik yerlerinde yahut bambaşka müşterek noktada üs ve kamptan ırak müşterek araştırmacıya ulaşamamamız bizim düşüncesince gerçekte müşterek çabuk gidiş anlamına geliyor. Ancak emekleri da değişik yerlere yayarak bollatmak istiyoruz. Bu nedenle bu sene Antarktika düşüncesince mutasavver bulunan ASELSAN'ın ürettiği telsiz tekrarlayıcı sistemi kurduk. Bu sayede gerçekte şu an bulunduğumuz erdemli irtifada adanın tamamını ve anne kişmiri engelleme peyda eylemek kıl payı çevremizdeki nice alanı telsiz kapsamına almış olduk." halinde konuştu.

Oktar, alanda mihman müşterek üs ihdas çalışmalarının tamamı hızıyla bitmeme ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu sene 6. seferimiz ve 6. kere Horseshoe Adası'ndayız. Buradaki icraat tamamı hızıyla sürüyor. Ancak Antarktika'da mevcut peyda eylemek buyurmak çabucak bulunduğunuz alanda idman buyurmak değil, bizim düşüncesince yakınlarda ve şimdi ırak yerlerde olup nihayetlenen değme bilinçlilik önemli. Bu da şimdi ırak noktalara değerlendirmek ve burada düzentileme gereksinimi doğuruyor. Ancak hem peyk sistemleri bununla beraber telsiz sistemleri nice noktada baskıcı oluyor. Şu an burada mevcut ehlî ve ulusal telsiz tekrarlayıcımız bizlere kestirmece 30-40 kilometre çaptaki andıran çevremizde telsiz haberleşmesini cins kılıyor. Böylece emekleri da şimdi uzaklara, anne karaya, gayrı adalara ve değme alana taşıyabileceğiz."

"Bu, dünyada baş döndürücü beş altı ülkede mevcut müşterek teknoloji"

Bilimden Sorumlu Sefer Lider Yardımcısı Hasan Hakan Yavaşoğlu da bu yılki seferde ehlî ve ulusal ekipmanlar ile icraat yürüttüklerini tabir ederek, ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK SAGE'nin, bu mevzuda kendilerine dayanak noktası sunduğunu bildirdi.

Yavaşoğlu, şu şekilde bitmeme etti:

"HAVELSAN GNSS müşterisi dair az buçuk bilgiler aktarma eylemek isterim. GNSS; Küresel Konumlandırma Sistemi demek. Dünyanın değme durumunda 24 vakit rastgele müşterek dünya şartında yerimizi, hızımızı ve yönümüzü bulmamızı sağlayıcı müşterek ekipman. Bunun devletimizde üretiliyor olması, baş döndürücü ehemmiyetli müşterek değişen teknolojinin devletimizde ümranlı bulunduğunu gösteriyor. Bu sene de tığ HAVELSAN kabilinden imal edilen müşteri ve antenle burada bulunuyoruz, ölçmeler yapıyoruz ve bu ölçmeleri gayrı ölçmelerle kıyasen neticeler elde etmeye çalışacağız. Bu neticeler bizlere neyi gösterecek; görünüm doğruluğunu, çevir sesi standardını gösterecek fakat bunun beraberinde şimdi ehemmiyetli bulunan buzul değişimleri, dünya değişimi, atmosferdeki partiküllerin dağılımı dair da icraat yapmamıza İmkan tanıyacak. HAVELSAN'ın bu mevzuda yapmış yer aldığı icraat enine boyuna önemli. Bu, dünyada baş döndürücü beş altı ülkede mevcut müşterek teknoloji. Bu değişen teknolojinin devletimizde olmasından da başkaca değer duyduğumu beyan eylemek isterim."

Küresel Konumlandırma Sistemi'ndeki sinyalleri kullanarak atmosferde geçmiş yer aldığı sinyalin yolunun izlenmesi, bu açıdan da partiküller ve atmosferdeki değişimin izlem edilmesinin cins bulunduğunu vurgulayan Yavaşoğlu, "Sinyalin eriştiği antenin bulunmuş yer aldığı bölgenin de izlenmesi mümkün. Bu semt buzul olabilir, çokluk seviyesi olabilir, kenar çizgisi olabilir, denizdeki buzul çokluk buzu olabilir. Bunların hepsini izlem eylemek mümkün. Şu an HAVELSAN kabilinden imal edilen alıcının da bunları yapabilecek kapasitede bulunduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Konum doğruluğunun kendileri düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli olduğuna ayraç fail Yavaşoğlu, "Yani yaptığınız ölçmelerin ne derece akla yatkın yapıldığı baş döndürücü önemli. Şu an biricik alıcı, biricik antenle tığ santim desimetre mertebesinde doğruluklarla bunları yapıyoruz. Bu açıdan da HAVELSAN'daki arkadaşların güzel müşterek iş çıkardığını beyan eylemek mümkün." dedi.

Verilen bilgiye göre, TÜBİTAK SAGE'nin ehlî imkanlarla ürettiği termik piller, Horseshoe Adası'nda mevcut Türk Bilim Kampı'nda çabuk hallerde kullanılmak kıl payı hizmete alındı. Isıl piller; dünyanın en itici kıtası bulunan Antarktika'da çabuk hallerde hem kar ve buz eriterek içmece suyu ihtiyacını karşılıyor bununla beraber sağladıkları çarpıcılık enerjisi ile çabuk gidiş enformasyon ekipmanlarının kullanımına imkân sunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler