USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Suyun basıncını ölçüyor, Turcorn olmak düşüncesince sırada bekliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, namına içtimai iletişim araçları mesajıyla vasıl birlikte sanayiciyi görüşme etti.

Suyun basıncını ölçüyor, Turcorn olmak düşüncesince sırada bekliyor
23-01-2023 13:10

Endüstriyel takdir ekipmanları üreten Enelsan'ın Genel Müdürü Muhammed Gökgöl, 5 sene zarfında bilyon dolar değerlemeye ulaşacaklarının sözünü verdi. Bakan Varank ise işletmenin Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı'ndan (TEYDEB) 7 plan tamamladığını ve 3 projesinin ise sürdüğünü belirtti.

Hidrostatik tazyik transmitteri

Bakan Varank'a ziyaretinde Kocaeli Gebze İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan haremlik etti. Enelsan Genel Müdürü Gökgöl, yürüttükleri ameliyat üzerine Bakan Varank'a bilim verdi. Üretimini gerçekleştirdikleri hidrostatik tazyik transmitterini tanıtıcı Genel Müdür Gökgöl, “Bir m. su sütunu, tahminî 100 milibara emsal geliyor. Bu aleti kuyunun içine daldırdığınızda 300-500 metreye derece ulaşabiliyor. Yeraltındaki suyun seviyesini ölçebiliyor. Bunu Türkiye'de evvel üreten firmayız. Suyun tuzluluk oranını ölçen modelimiz de var” dedi.,

30 bilyon dolarlık pazar

Gökgöl, üretimin bitirdikleri mamüllerin 30 bilyon doların üstünde müşterek pazarı olduğunu tabir ederek “Şu an en andıran rakibimizin salname cirosu 1 bilyon dolar. Bundan hisse kabul etmek düşüncesince aşırı şansımız var” dedi.

1 bilyon dolar değerlemeye ulaşacak

Gökgöl, Bakan Varank'a Turcorn (değeri 1 Milyar Amerikan Dolarını aşan hususi şirket) olma lafı vererek “20 Ocak 2023 tarihinden itibaren 20 Ocak 2028 geçmişine derece bu şirket, bilyon dolarlık müşterek iştirak değerlemesi noktasına gelecek” ifadelerini kullandı. TÜBİTAK TEYDEB ile 7 plan gerçekleştirdiklerini 3 ayrı projeyi de TEYDEB ile baş başa yürütmekte olduklarını kail Gökgöl, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın envestisman teşviklerinden de yararlandıklarını söyledi. Gökgöl başkaca su düzeyi takdir cihazları, yeraltındaki suyun seviyesini ölçen hidrostatik tazyik transmiteri, türbin kimse su sayaçları, arazi yağı sayaçları ve su hatlarındaki basıncı ölçen elektromanyetik suölçer denli cihazlar ürettiklerinin bilgisini verdi.

Ziyarete bağlı müşterek değerlendirmede mevcut Bakan Varank şunları söyledi:

“Sosyal medyadan beni çağırma fail müşterek arkadaşımızın iş namına geldik. Tanımadan geldim. Burada öğreniyorum ki şimdiye derece 7 TÜBİTAK TEYDEB projesi tamamlamış. 3 tanesi bitmeme ediyor. Sıfırdan kurulmuş, takdir cihazları karşılayıcı fakat takdir cihazlarının elden mekanik yönünü değil elektronik ve ekleme altın yönünü da karşılayıcı kendileri geliştirmiş istihsal karşılayıcı müşterek arkadaşımızı görüşme ediyoruz. ‘2023'ten 5 sene sonraları bu firma, bilyon dolar değerlemeye ulaşacak' diyor. Çünkü ürettiği cihazlar hem nitelikli ayrımsız sürede paha rekabeti yönünde en elleme fiyatı verebilen cihazlar. Her devir söylüyoruz ekleme altın istihsal bizim düşüncesince ehemmiyetli bulunan ve ekleme altın üretimle Türkiye'yi kalkındırmak düşüncesince himmet gösteriyoruz. Enelsan denli şirketler da gerçekte elleme birer örnek. Sıfırdan kurulup hakeza faziletkâr teknolojili mahsulat tasarlayıp üretip dış satım hazırlamaya başlamış, diyar ekonomisine yardım sağlıyor. Biz de elbette görü kendisine ne desteklerimiz mevcut ise firmalarımıza elimizden mevrut katkıyı sağlamaya çalışıyoruz”

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Baykar ile ilişik meydana getirdiği açıklamalara güvenerek Bakan Varank, “Söylenenlerin özü faslı yok” niteleyerek açıklamalarda bulundu. Varank, mevzuya bağlı şu lafları kaydetti:
“Zaman devir gündemde tartışmalar var. Bir partinin umumi başkanı, andıran sürede Baykar ile ilişik aşırı kötü ifadeler kullandı. ‘Biz, Baykar'a dokunacağız. Devletin halis muhlis olanakları bu kuruluşa aktarılıyor.' dedi. Bunların aslı, astarı yok. Bakın ego bu kuruluşa içtimai medyadan bana meydana getirdiği davetle geldim. 7 TEYDEB projesi yapmış, 3 tanesi bitmeme ediyor. Hiçbir bilgim yok. Biz kuruluşların siyasal görüşlerine gereğince desteklerimizi vermiyoruz. Firmalar ortaya koydukları projelerle bizlere başvuruyorlar. Bağımsız değerlendiriciler bu projeleri değerlendirip desteklerini ona gereğince veriyorlar. Burada elleme müşterek kalıp mevcut desteklerimizden faydalanmış fakat Baykar firmasının bizlerden almış olduğu müşterek dayanak noktası de yok. Bütün Ar-Ge çalışmalarını da öz kaynaklarıyla yapmış müşterek firma. Onun düşüncesince kılıç hakeza siyasal dedikodularla ülkemize bakmıyoruz. Bizim gündemimiz belli: yatırım, üretim, istihdam, ihracat.”

Türkak akreditasyonlu

Bakan Varank, Enelsan'ın ürettiği ve geliştirdiği mamüllerin diyar ihracatına katkılar sağladığını vurgulayarak, “Enelsan Endüstriyel Elektronik Sanayi, İMES OSB'de ameliyat yürütüyor. 2022 senesinde 445 Bin Dolar dış satım karşılayıcı işletmede, 85 isim çalışıyor. Türkiye'deki müşterek tane elektromanyetik debimetre üreticisi bulunan Enelsan, ayırt tazyik transmitterini de üreten evvel kululuş hususi durumunu taşıyor. Firmada, müşterek ölçümleme laboratuvarı bulunuyor. Avrupa'da evvel 5 zarfında arazi meydan laboratuvar, 1000 metreküp/saate derece TÜRKAK akreditasyonlu ve 10 bin m3/saate derece izlenebilirlik sertifikasına ehil doküman düzenleyebiliyor. Enelsan ayrıca, domestik verim tasarımı, geliştirilmesi, imtihan süreçleri ve üretimini öz olanaklarıyla gerçekleştirebiliyor” ifadelerini kullandı.

Evren Doğru- Yunus Emre Aytekin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler