USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yerli mini PC'ler nice sektörde kuruluşların yükünü hafifletiyor

Yerli uygulayım bilimi üreticileri çeşidinden imal edilen mini PC'ler, sunmuş olduğu özelliklerle değişik sektörlerdeki şirketlerden dip ilgi görüyor.

Yerli mini PC'ler nice sektörde kuruluşların yükünü hafifletiyor
16-01-2022 07:19
Istanbul

Technopc Kurucu Ortağı Murat Yücel, mevzuya bağlı AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, mini PC, açık oturum PC, tablet kabil nice mahsul kategorisinde diyar içerisine ve diyar dışına satışlar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Özel kol ve kamuda enine boyuna kuvvetliyiz. Ekosistemimizde, ayrımlı sektörlerden Türkiye'nin önde mevrut şirketlerinin de aralarında bulunmuş yer aldığı 500'e yaklaşan iş ortağımız var." dedi.

Yücel, defans sanayi, eğitim, sağlık, perakende, geri hizmet kabil türlü sektörler düşüncesince analizör ürettiklerine ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Mini PC'de şu anda alışveriş lideriyiz. Satılan skor ve tavsiye mektubu adına yerli ecnebi eksiksiz markalar bünyesinde Türkiye'deki en çelimli markayız. Mini PC'ler doğrudan hoppadak bundan sonra değme sektörde kullanılıyor. Bu ürünleri havalimanında da kullanıyoruz. Ayrıca, perakendedeki eksiksiz mağazacılıkta kullanılıyor. Mini PC'ler, masaüstü PC'lerin adına geçti zira aşırı elan az yer kaplıyor. Daha az erke harcayarak artırım sağlamaktadır ve performansı masaüstü PC'lerle uygun aynı.

Mini PC tarafında ilkin çağırma cihazı merkezlerinde salgında emniyetsiz büyüdük. Çağrı merkezleri ilkin yer dalında aşırı sınırlanmış tutum yer aldığı düşüncesince mini PC'yi yeğleme ediyor. Şu anda bankacılıktan tahsile hepsi mini PC düşüncesince gizil sektör."

"Endüstriyel mahsul gruplarında arzu artışı var"

Salgınla beraberce kısaca yüzdelik 100 büyüdüklerini tamlayan Yücel, "Pandemide şahısların evden çalışması, çağırma cihazı merkezleri operasyonu yada online satışın büyümesi, perakendenin değişmesi, keyif yanındaki süreçlerin değişiyor olması enformatik teknolojileri yönünü aşırı fazlalık etkiledi. Hem mahsul grubu adına bununla ortak arzu adına ağır ortak çoğalma var." diyerek konuştu.

Rakamlara bakılınca 2021'de mahsul gruplarının hepsinden mutlu olduklarını özetleyen Yücel, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Özellikle mini PC, notebook, tablet, masaüstü PC, All-in-One tarafı aşırı ağır büyüdü. Hem kamunun talepleriyle bu arada bununla ortak içerideki ihtiyaçlardan çevre büyüyen ortak alışveriş var. 2021 envestisman yılıydı bizim için. Özbekistan, Azerbaycan, Almanya ve Kazakistan'a envestisman yaptık. İlk fazda yüzdelik 10, sonra yüzdelik 30'a derece dış satım rakamlarımızı çıkarmayı hedefliyoruz.

Türkiye'de ekleyerek sınai mahsul gruplarında ortak arzu artışı görüyoruz. Hükümet politikası gereği Türkiye ortak üretim üssü olma önünde bitmeme ediyor. Zaten aşırı ağır üretim yapıyorduk, yalnızca dijitalleşmeyi demincek tamamlıyoruz. 2022'de işleyim mahsul gruplarında arzu artacak. Bireysel mahsul grupları da biçim değiştirerek bitmeme ediyor. Talebin 4 büküm artmasını bekliyoruz."

"Birçok ecnebi üreticiden ayrışıyoruz"

Murat Yücel, defans işleyim dalında nice kurumla çalıştıklarını, bu alandaki ihracatın artmasının zat şirketlerine de yansıdığını belirterek, "Savunma sanayinde, yer arama sistemleri, sevkitabii hile sistemleri, dayanabilen sınai PC'ler, sınai tabletler ve açık oturum PC'ler tarafında icraat yapıyoruz." dedi.

AR-GE merkezlerinde icraat yaptıklarını ve ağır patentlere ve tasarımlara ehil olduklarını aktaran Yücel, laflarını şöyleki tamamladı:

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesiyle EBA desteği sağladık, 70 bin adetlik ortak plan aldık ve tasdik aşamasındayız. Türk Telekom'la bu arada ufaklıklara dağıtılan ortak tablet projesinde ve nice domestik belediyenin kampanyasında yer aldık. Burada 100 binin üstünde ortak tabletten bahsediyoruz. Tablet tarafı güzeşte yıl ağır büyüdü ve bu yıl de envestisman bitmeme edecektir. Yurt süresince ve diyar dışında, lojistikten çıkar yol üretimine derece ayrımlı bölgelerde türlü ölçeklerde planlar gerçekleştirdiğimiz açık oturum PC'ler tarafında da ağır ortak arzu büyümesi var.

Birçok ecnebi üreticiden ayrışıyoruz. Tüketicilerin ortak idrak yanılsaması var. Yabancı markalar zat vatanlarında üretim yapmıyorlar. Başka devletlerde de üretim yapmıyorlar, kusursuz tersi yaptırıyorlar. Yani onların ortak tesisleri, servis organizasyonları yok. Türkiye'de şu anda 15 bin metrekare tercih ettiğimiz ortak yatırımımız ve uran servis hizmetimiz var. Bu açıdan ağır ayrışıyoruz zira rakiplerimiz ağız ağıza ortak marketing firması adına çalışıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler