USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

‘Yarını Kodlayanlar’ fikir maratonunda

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği'nin eş projesi, ‘Yarını Kodlayanlar' kapsamında planlı online fikir maratonlarının dördüncüsü gerçekleştirildi. ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' temasıyla planlı fikir maratonunda ekipler zat hareketli uygulamalarını geliştirdi. Ma

‘Yarını Kodlayanlar’ fikir maratonunda
16-12-2021 12:05

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği kabilinden yaşama geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar' projesi, bebek ve gençleri sayısal geleceğe yapmaya bitmeme ediyor. Türkiye'nin ciharıyek beraberinde 210 bini çok çocuğa vasıl plan kapsamında planlı online fikir maratonlarının dördüncüsü ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' temasıyla gerçekleştirildi. Lise öğrencilerinin katılımıyla planlı etkinlikte, delege ekipler maşeri eşey eşitliği düşüncesince hareketli yürütüm düşüncesi üretti. Fikir maratonu evveliyat App Inventor eğitimlerini yarinikodlayanlar.com sitesi üstünden meydan takımlar, 2 güneş süresince yetişek ve mentorluk oturumlarına katıldıktan sonradan maşeri eşey eşitliği dair kişi hareketli uygulamalarını geliştirdi. Toplam 17 takımın başvurduğu fikir maratonunun finalinde 5 kadro yarıştı.

Yarışmada, Simge Tepeli, Gülce Çetin, Ela Tanır ve Duru İbişağaoğlu'ndan oluşan Mavinin Pembe Tonları ekibi ortak numara olurken, Arda Sak ve İrfan Karabacak'tan oluşan Scorpions Robotics ekibi ikinci; Göktürk Büyüktuna ve Emir Sürmen'den oluşan Direniş Haritası ekibi ise üçüncü oldu.

Fikir maratonunu değerlendiren Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği olarak, sayısal geleceğe anık nesiller yetiştirme hedefiyle 5 sene evvel başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar' projesini şişman ortak kararlılıkla sürdürüyoruz. Teknolojiyi insanlığın iyiliği için, topluluğun maşeri ortak ihtiyacına karşılık hasretmek düşüncesince ne kullanabiliriz niteleyerek düşündüğümüz ortak dönemde, dedik ki, kılıç evvel şahısların uygulayım bilimi okuryazarlığını, teknolojiye bulunan yatkınlığını çoğaltmak düşüncesince ortak plan deneyelim ve çocuklardan başlayalım. Böylece, Ağustos 2016'da Habitat Derneği işbirliğiyle 7-14 gözyaşı arasındaki çocuklarımıza sayısal dünyanın lisanı kodlamayı öğretmeye başladık. ‘Yarını Kodlayanlar' projemizle, tüketen değil, üreten ortak neslin yetişmesine katkıda mevcut peyda etmek istiyoruz. Bugüne derece 81 ilde 210 binin üstünde çocuğumuza kodlama öğrettik. Şimdi de online fikir maratonlarıyla, bebek ve gençlerimizin konkre maşeri sorunlara hal üretmelerini hedefliyoruz. Dördüncü fikir maratonumuzda öğrencilerimiz maşeri eşey eşitliği dair kişi hareketli uygulamalarını geliştirdi. Başta dereceye giren öğrencilerimiz peyda etmek neredeyse hepsi katılımcılarımızı kutluyoruz” halinde konuştu.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şöyleki konuştu: “Vakıf teşrikimesai ile 5 sene evvel başlattığımız ve Türkiye'nin 81 ilinde 210 binden ortak tomar çocuğumuzun kodlama eğitimi ile buluşmasına punt bulunan Yarını Kodlayanlar Projemiz ile herhangi ortak güzeşte güneş hâlâ ortak tomar çocuğa ulaşıyoruz. Bu gidişat hem biz bununla birlikte türkiye düşüncesince şişman ortak devlet kaynağıdır. Çocukların Türkiye'nin dijitalleşme sürecinde en ehemmiyetli eden biçimine gelmelerine, sayısal dünyanın dilini öğrenmelerine ve çağımız problemlerine sayısal analizör üretmelerine yardım sağlamaya bitmeme ediyoruz. Projemiz kapsamında füru ve gençlerin maşeri eşey eşitliğinin ne derece ehemmiyetli bulunduğunu öğrenmeleri ve bu bölgede yardım sağlamaları amacıyla, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği düşüncesince hareketli yürütüm hackathonu düzenledik. Toplumsal eşey eşitsizliğinin toplumda oluşturduğu kötü etkileri geliştirdikleri hareketli icraat ile azaltmayı amaçlayan füru bu cins uygulamaların önemini ortak el hâlâ göstermiş oldular. Başta dört başı mamur katılımcılarımız peyda etmek neredeyse dereceye giren herkesi kutlama kartı ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

'Tren' uygulaması birincilik getirdi
Fikir maratonunda ortak numara mevrut Mavinin Pembe Tonları takımının geliştirdiği “Tren” isminde hareketli uygulama, herhangi ortak birimizin değişik vagonlarda da olsa birbirine ilişkin bulunduğu ve birbirimize ihtiyacımız olduğunda dayanak olmamız gerektiği fikrine dayanıyor. Uygulamaya gözyaşı grubu ve bilgelik içerlemek maksut eşey seçilerek antre yapılıyor. Kullanıcılar, uygulamadaki makinistlerle kimselerle paylaşamadıkları sorunları paylaşabiliyor ve sorunlara hal bulabiliyor. Sorunlarını belirlenen başlıklara akla yatkın seçmece dalında bilirkişi kişilerden yaşlarına akla yatkın biçimde bilgelik alabiliyorlar. Uygulamanın lakırtı kısmında da çok ortaklı yerine uygulamadaki kişilerle konuşup ilgilendiren dava dair bekâr olmadıklarını anlıyorlar.

210 bini çok çocuğa ulaşıldı
“Yarını Kodlayanlar” projesiyle, Türkiye'nin ciharıyek beraberinde yaşları 7-14 ortada mütebeddil ufaklıklara fahri eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, yürütüm yapma, hikâyeleme tevlit ve hile ika neredeyse mevzularda kuramsal ve kılgılı eğitimler veriliyor. Eğitimlerde ufaklıklara programlama kendisince fikir sahibi olma, üreticiliklerini ortaya çıkaracak icraat yapma, kişi fon dünyalarını oluşturma, kişi oyunlarını çoğaltma imkânı sunuluyor. Bugüne derece 81 ilde 210 bini çok çocuğa vasıl plan kapsamında, sonuç 1 yılda elde edilmiş mecmu maşeri bedel kısaca 6,6 milyon TL olurken, projeye meydana getirilen herhangi ortak 1 TL'lik envestisman 4,4 TL mesabesinde maşeri kâr oluşturdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler