USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Yaren' leylek 11'inci hicret senesinde Uluabat Gölü nezaretli yuvasına yerleşti

Bursa'nın Karacabey ilçesinde Uluabat Gölü'nün kıyısında toprak düzlük rustik Eskikaraağaç Mahallesi'nin maskotu "Yaren" isminde sanlı leyleğin, barhana mevsiminde bu sene da alana gelmesi sevinçle karşılandı.

'Yaren' leylek 11'inci hicret senesinde Uluabat Gölü nezaretli yuvasına yerleşti
07-03-2022 11:30
Bursa

Karacabey Belediyesinden meydana getirilen açıklamaya göre, balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leylek 11'inci yılda da Eskikaraağaç Mahallesi'nde buluştu. "Leylek köyü" adına anılan mahallede göle ağ atan balıkçı Adem Yılmaz, Yaren leylekle kayığında senenin geçmiş buluşmasını gerçekleştirdi.

Uluabat Gölü kıyısında Eskikaraağaç Mahallesine mevrut Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da Yaren leylek ile balıkçı Adem Yılmaz'ın buluşmasında ikiliyi bekâr bırakmadı.

Özkan, meydana getirdiği açıklamada, bu hikayeyi izlem edenlerin Yaren leyleğin 11'inci senesinde da köye gelip gelmeyeceğini düşkünlük ettiğini söyledi.

Balıkçı Adem'in 11 sene evvela Yaren leylekle ülfet kurduğunu tamlayan Özkan, "Aynı La Fontaine masallarındaki derece beraberce balığa çıkıyorlar. Başta Adem baba yarısı kazanmak az daha hikayeyi izlem fail hepsi Yaren'in köye gelip gelemeyeceğini düşkünlük ediyordu. Sonunda Adem Amca ile Yaren leyleğin iri buluşması gerçekleşti. Biz de Yaren'i severler derece aşırı mutluyuz. Bildiğiniz derece Yaren leyleğin yuvasına alıcı da koymuştuk. Artık bu yayını da faaliyete geçireceğiz. Adem baba yarısı aşırı mutlu, onun bu gülümsemesi gelişigüzel şeye bedel." diyerek konuştu.

"Yaren ile 6 ay balık avlayıp tesanüt edeceğiz"

Balıkçı Adem Yılmaz da dünden buyana aşırı iri cümbüş yaşadığını belirterek, şöyleki konuştu:

"Bu sabahleyin Yaren'in kayığıma gelmesiyle neşe ve talih duydum. Bundan sonraları Yaren ile 6 ay süresince inşallah balık avlayıp tesanüt edeceğiz. Çok mutluyum Yarenime kavuştum. Biraz duraksama ettik ancak şükürler olsun ki bu sene da Yaren bizi sevindirdi. Hatta köylüler de aşırı sevindi, talih duydular. Yaren'i aşırı seviyorum o benim müşterek parçam, arkadaşım, dostum, balıkçı arkadaşım. Dün evime dönerken yuvaya baktığımda Yaren'i gördüm. O derece sevindim ki motoru durdurup müşterek müddet onu izledim. Bu sabahleyin da balık yakalayıp Yaren'i besledim."

Doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş ise her insanın merakla beklediği buluşmanın 11'inci yılda da gerçekleştiğini belirtti.

Yaren leyleğin geçmiş geçmiş adına yuvasına konduğunu aktaran Tüydeş, "Bu sabahleyin umduğumuz derece beli ve Yaren leylek, Adem amcamızın kayığına kondu. Yaren ile beraberce bundan böyle dördüncü cemre de sakıt beli ülkemize." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler