USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yapay zekanın geleceği "AI Tomorrow Summit"te masaya yatırılıyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç "Hedefimiz bu dönüşümü sürdürülebilir kılarak sayısal teknolojilerin kullanması ile ülkemizin evren sahnesinde rakiplik enerjisini artırmaktır. 'AI Tomorrow Summit' geleceği tespit etmek namına önemlidir" dedi

Yapay zekanın geleceği
07-03-2022 12:48
İstanbul

Yapay Zekâ Politikaları Derneği (AIPA) açıklamasına göre, AIPA'nın 11 Mart’ta gerçekleştireceği AI [Tomorrow Summit] etkinliğinin bilgileri anlaşılan oldu.

Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı çeşidinden Ağustos 2021’de açıklayan “Türkiye Yapay Zekâ Stratejileri”ni desteklemek, yapay zeka üstünde kamu, hususi sektör, yüksekokul ve girişimcilik dünyasında farkındalık kurmak az daha planlanan etkinlikte metaverseden NFT’ye, sağlıktan çokbilmiş şehirlere, defans ve güvenlikten Avrupa Birliği (AB) ve Hukuk’a derece 15 oturumun arazi almış olduğu bilgisi paylaşıldı.

Türkiye yapay zekâ (AI) ekosistemine katkıda bulunmak, bu bölgeye dikkat duyan ve envestisman meydana getirecek bulunan değişmeyen vericileri ortak araya getirerek ekleme bedel sağlayacak ortak hasiyet ot oluşturmayı amaçlayan AI [Tomorrow Summit]​​​​​​​’in, konuşmacıları ve izlence detayına zirvenin internet sayfası bulunan aitomorrowsummit.com’dan ulaşılabiliyor.

Çevrim içi ve parasız şekilde düzenlenecek zirve, iş dünyası, akademisyenler, yatırımcılar, girişimciler, uygulayım bilimi şirketleri, STK temsilcileri, iletişim araçları mensupları, öğrenciler ve yapay zekaya dikkat duyan her insana ulaşmayı hedefliyor. Zirve’nin 2023 senesinde ise gayrimenkul haricinde yapılması planlanıyor.

Zirveye gayrimenkul içi ve gayrimenkul dışından konuşmacıların katılacağının altı çizilen açıklamada, faziletkâr sayıda başvuruyla zirveye koyu ortak dikkat gösterildiği anlatım edildi.

Açıklamada, doruk kapsamında gerçekleştirilecek 15 oturumun peşi sıra düzenlenecek “AITS Awards” töreni ile yapay zekâdan faydalanarak ölçümler kararında ad ve kurumlar ile hakem heyeti hususi ödülleri kapsamında yapay zekâ dalında çalışmalara önderlik etmiş ve yardım vermiş adlara türlü ödüllerin verileceği kaydedildi.

AIPA açıklamasında, zirveye ve yapay zekaya bağlı meselelere ilişikli Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Yapay Zekâ Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu ve Carnegie Mellon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. John Zimmerman'ın görüşlerine de arazi verildi.

"Türkiye çağ uzaya zat ürettiği uydusunu göndermeye hazırlanmakta bulunan ortak iklim pozisyonuna geldi"

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yapay zekânın ortak yeğleme meselesi olmadığına değinerek, “Dijital Türkiye” gösterimi ve “Milli Teknoloji Hamlesi” doğrultusunda kalkınma hedeflerinin en şişman taşıyıcılarından biri olduğuna dikkati çekti.

Koç, "Cumhurbaşkanımız değme fırsatta, Türkiye’nin sayısal dünyada aşırı ehemmiyetli ortak yere cemaat bulunduğunu dile getirerek, 'yüksek teknolojiye ait ürünleri tasarlayan, geliştiren, üreten ve kâffesi dünyaya satan ortak Türkiye düşüncesince baştan sona beraberce hâlâ aşırı çalışmamız gerektiğinin' altını çizmektedir." ifadelerini kullandı.

Bugünden atılacak adımların, yarının dünyasında teknolojiyi izleme fail değil teknolojiye doğrultu sağlayan ortak iklim olabilmek düşüncesince iyice ehemmiyetli bulunduğunu aktaran Koç, Türkiye’nin çağ uzaya zat ürettiği uydusunu göndermeye hazırlanan, dünkü evlat sayısal teknolojilerle donatılmış İHA-SİHA sistemleri ile dünyada önder pozisyona yükselen, sayısal aldatmaca şirketleri toptan şirketler çeşidinden milyarlarca dolara alıcı bulan ortak iklim pozisyonuna geldiğini anlatım etti.

Ali Taha Koç, "Dijital Dönüşüm Ofisi şekilde asliye hedefimiz, bu dönüşümü sürdürülebilir kılarak, sayısal teknolojilerin kullanması kanalıyla ülkemizin evren sahnesinde rakiplik enerjisini artırmaktır. Yapay Zekâ Politikaları Derneği çeşidinden kâffesi paydaşların katılımıyla planlı 'AI Tomorrow Summit' geleceği tespit etmek yerine ehemmiyet sunma etmektedir.” açıklamasını yaptı.

Türkiye yapay ekosistemine ilişikli en gündeş bilgilerin paylaşılacağı etkinliğin, bu alandaki ferdî ve kurumsal yetkinliklerin artırılmasında şişman yardım sağlayacağını kaydeden Koç, “Gelecek sayısal teknolojiler ve bu teknolojilerin getireceği dönüşümde. Gelecek sayısal dönüşümde.” değerlendirmesinde bulundu.

Prof. Dr. Zimmerman da yapay zekayı hâlâ çelimli duruma sağlamak düşüncesince aşırı envestisman yapılırken, şahısların altın ve manalı şekilde deneyimleyeceği biçimde yapay zekanın dünyaya elbette yerleştirileceğine ilişikli aşırı az envestisman yapıldığına dikkati çekti.

Zimmerman, “İnsanların yapay zekanın yapabileceğini düşündükleri ile yapay zekanın yapabilecekleri arasındaki kaş büyüyor." ifadelerini kullandı.

Makinelerin insanlardan ayrımlı düşündüğünü anlatım fail Zimmerman, “İnsan-yapay zekâ iş birliğini imar etmek için, değme biri düşüncesince rolleri ve sorumlulukları hâlâ dobra tanımlamamız gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye şekilde geleceğe geç kalmayıp oluşan dünkü sayısal dünyada en ön saflarda yerimizi almalıyız"

AIPA Başkanı Küçükşabanoğlu ise, “AIPA ailesi şekilde 11 Mart Cuma haset Türkiye'nin en şümullü yapay zekâ zirvesi bulunan AI Tomorrow Summit'i düzenleyecek olmanın coşkusunu ve gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

AI Tomorrow Summit etkinliğiyle beraberce 11 Mart’ın tabir yerindeyse yapay zekâ haset olacağını aktaran Küçükşabanoğlu, zirvede millî ve arsıulusal bölgede uzmanlaşmış 61 konferansçı olacağını belirtti.

Küçükşabanoğlu, konuşmacıların Metaverse'den, NFT'ye, sağlıktan, çokbilmiş şehirlere derece yekûn 15 celsede katılımcılarla bilgilerini paylaşacağını kaydetti.

Zirvenin sloganının ''Geleceğe Geç Kalma'' bulunduğunun altını çizen Küçükşabanoğlu, “Türkiye şekilde geleceğe geç kalmayıp oluşan dünkü sayısal dünyada en ön saflarda yerimizi almalıyız.” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler