USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Volkswagen arabalarını Türk işçinin müteşebbis oğlu 'akıllandırıyor'

Türk gurbetçilerin evlatları başarılarıyla adlarından uydurma ettirmeye bitmeme ederken, Ahmet Boyraz'ın sahibi bulunduğu CarTelSol, odaklandığı telematik teknolojisiyle Almanya'nın doğacak vadeden şirketleri ortada gösteriliyor.

Volkswagen arabalarını Türk işçinin müteşebbis oğlu 'akıllandırıyor'
14-02-2022 13:35
Berlin

Almanya'ya inşaat işçisi babasının peşi sıra daha 1 yaşlarındayken mevrut Ahmet Boyraz, bugün vasıtalar düşüncesince geliştirdiği çokbilmiş cihazları Alman otomotiv devi Volkswagen'e satıyor.

Almanya'daki Türk gurbetçilerin evlatları başarılarıyla dikkati çekmeye bitmeme ediyor.

Adana'dan Almanya'ya inşaat işçisi kendisine mevrut babasının 7 çocuğundan birisi bulunan Boyraz, özellikle Avrupa peyda etmek kabil Çin, Rusya, Hindistan ve Afrika’da arabaları elan çokbilmiş meydana getirecek projelerde arazi alıyor.

Odaklandığı telematik teknolojisiyle Almanya'nın doğacak vadeden şirketleri ortada yayınlanan Boyraz'ın firması CarTelSol, teknolojisini geliştirerek ürünlerini dünyanın gelişigüzel ülkesine ihraç etmeyi hedefliyor.

15 salname tecrübenin peşi sıra 2015'te kişi şirketini kurdu

CarTelSol Telematik Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Boyraz, Almanya'daki muvaffakiyet hikayesi ve şirketinin çalışmalarına bağlı AA muhabirine icra ettiği açıklamada, inşaat işçisi babasının 1972'de Almanya'ya geldiğini, kendisinin de annesiyle 1973'te bu ülkeye aşama attığını anlattı.

Boyraz, Almanya'ya huruç etmiş olduğu sene bebek felci geçirdiğini, bu hastalığın etkilerinin halen bitmeme ettiğini aktararak, darülfünun eğimini Almanya'da elektronik beyin mühendisliği dalında tamamladığını, 1998'de okulu bitirdikten sonradan birlikte şirkette 5 sene fiilî ve 10 sene "freelance" kendisine çalıştığını söyledi.

15 salname iş tecrübesinin peşi sıra 2015'te kişi şirketini kurduğunu tamlayan Boyraz, şöyleki bitmeme etti:

"4-5 kişiyle bu serüvene başladım. Telematik üniteleri geliştirdik ve ürettik. Araca takılan birlikte cihaz... Akıllı telefondan az buçuk elan iri birlikte alet... Akıllı telefonlarla otomobilin kontrolünü alabiliyorsunuz. Bu ürünle araçta engin aksaklık tespiti yapabiliyorsunuz. Uzaktan otomobilinizi arama ediyorsunuz, tamirciler de aracınıza engin bakım yapabiliyor. Bu cihazı Volkswagen düşüncesince geliştirdik. Bu kapsamdaki telematik üniteler Berlin, Hamburg ve Wolfsburg'ta araçlara takıldı, kullanılıyor. Otomobil endüstrisi elektrikli araçlara akilane gidiyor, bu bağlamda bu aletin önemi elan da artıyor. Bununla pil ve yükleme durumlarını engin arama edebiliyorsunuz. Sürekli araçtan data alınarak otomobilin yıpranması ölçülüyor. Çok degaje birlikte ekosistemi var. Aynı sürede elektronik beyin programları ve tesisat hazırlıyoruz."

Volkswagen'in birlikte projesinde yazılımı optimize ettiklerini aktaran Boyraz, "O esnada düzelttiğimiz sistemin toy birlikte ürünü tüketicilere çıkacaktı. Tecrübemiz olduğu için 'Bu üniteyi kendimiz geliştirebiliriz' sanarak düşündük. İhaleye katıldık ve ihaleyi kılıç kazandık." dedi.

"Yaptığımız işlerle Almanya'nın makine sektörünü destekliyoruz"

Ahmet Boyraz, amaçlarının firması doğrudan abartmak değil, işin standardını düşürmeden yukarı ölçüde mahsul yükseltmek bulunduğunu vurguladı.

Şirketinde 30'u mühendis peyda etmek kabil 38 insana istihdam sağladığını aktaran Boyraz, "Alman, Türk, Arap, Pakistanlı, Hint ve Sri Lankalı çalışanlarımız var. Bunların mevzulara yaklaşımları farklı. Bunu da bol bolamat kendisine görüyoruz. Birlikte çalışmanın avantajını burada görüyoruz." sanarak konuştu.

Boyraz, arabada uygulayım bilimi ve inovasyonun Almanya düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz de Almanya'da işlev verici birlikte şeriklik olarak, yaptığımız işlerle Almanya'nın makine sektörünü destekliyoruz, ulama sağlıyoruz. Bunu vebal kendisine görüyoruz. Almanya yahut Avrupa'da inovasyon önleyen şirketleri desteklememiz lazım. Çin ve ABD'den mevrut rakipler piyasayı aşırı değiştirdi. Dikkat edilmezse Almanya pozisyonunu kaybedebilir."

Girişimcilik yolculuğunda bu noktaya geleceklerini kestirim etmediklerini anlatım fail Boyraz, "Kendi açımdan en ehemmiyetli husus çetin olana isteyen olmak. Kendim düşüncesince ehemmiyetli gördüğüm diplomatça değil, emekle birlikte yere varmak." dedi.

"Hedefimizde Türkiye de var"

Evli ve 3 bebek babası bulunan Boyraz, iş insanı kendisine sürekli envestisman fırsatları kolladığını, buna Türkiye'nin de karışma bulunduğunu söyledi.

Boyraz, "Türkiye'yi strateji ediyoruz. Orada da makine dair evolüsyon olmasından mutluyuz. Hedefimizde Türkiye de var. Ancak bunu devir gösterecek." ifadelerini kullandı.

Almanya'daki Türk gençlerine tavsiyelerde de mevcut Boyraz, "İlim öğrenin, müteşebbis olun ve kaliteye ehemmiyet verin." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler