USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Voleybolda 2024 gayesi dü takımla olimpiyata katılmak

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Üstündağ, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na hem eş aynı zamanda eş ulusal takımlarıyla katılarak, zamanı müşterek başarıya imza alaşağı etmek istediklerini söyledi.

Voleybolda 2024 gayesi dü takımla olimpiyata katılmak
22-11-2021 11:30
Ankara

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) umumi kurulunda biricik sözlü girmiş olduğu tarzı yeniden ele geçiren Mehmet Akif Üstündağ, toy dönemdeki hedefleri AA muhabirine anlattı.

2016'da göreve geldiklerini hatırlatan Üstündağ, 5 salname süreçte ehemmiyetli başarılar elde ettiklerini belirterek, "2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na denli görevdeyiz. Paris'e hem eş aynı zamanda eş ulusal takımlarımızla eklenmek istiyoruz. Dünya ve Avrupa şampiyonalarının hepsinde edinmek istiyoruz." dedi.

Camianın kendilerine itimatını boşa boşaltmak istemediklerini aktaran Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Milletler Ligi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ve Avrupa Şampiyonası'nda bu yaz yukarı caba savaş ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"A Milli Kadın Voleybol Takımımız bu yaz almış olduğu başarılarla Türk milletinin gönlünde dobra birlikte arazi tuttu. 'Voleybol ülkesi olduk' dedik ve bu sloganda aşırı tuttu. Bizi aşırı gururlandırdılar. İtalya'da meydana getirilen Milletler Ligi 37 gündüz sürdü. Döndük elden olimpiyatta gittik. Olimpiyatta madalyayı kaçırmanın üzüntüsü vardı lakin elden Avrupa Şampiyonası başladı. Filenin Sultanları, Milletler Ligi'nde, Avrupa'da ikinci, üçüncü olmakta ve bunu da bundan böyle muvaffakiyet şekilde görmüyoruz ve defo diliyoruz. Bu caba voleybolda nereye geldiğimizi gösteriyor. Sultanlarımızın işi aşırı zor, Allah yardımcıları olsun, göz boncuğu dinlenemediler lakin inşallah bu başarılara bitmeme edeceğiz."

"Guidetti içimizden biri"

Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti'ye bulunan itimatını de şu biçimde anlattı:

"Guidetti bundan böyle içimizden biri. Uzun süredir ülkemizde. Benim üzere onun da devir mefhumu yok. Çalışkan biri. Biliyorsunuz kızımızla, Bahar'la evli. Avrupa'da ve dünyada senenin antrenörü ödülleri var. Biz ondan o da bizlerden memnun. Sporda süreklilik önemli. 4 salname mutabık olmamız vardı o süreci 5 yıla çıkardık. 5 sene bitmeden yeniden 4 salname geçim imzalamıştık. 2024 Paris'te de takımımız başlangıcında olacak. Olimpiyatta da madalya alacağız, Avrupa'da ve dünyada da başarılar elde edeceğiz."

23 sene sonradan mevrut başarı

Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın da bundan böyle adından gır ettirmeye başladığını dile getirdi.

Kadın ve eş takımları ortada göz boncuğu ayrımları olmadığını vurgulayan Üstündağ, "Ne birlikte fire ne birlikte fazla. Her obje eşit. Biraz rical jenerasyonunda vakte ihtiyacımız vardı. Ciddi birlikte cezrî kararla gençleştirdik. Şu an Avrupa'da ve dünyada en gailesiz takıma sahibiz. Bu Türk voleybolunun geleceği düşüncesince önemli. Biz 1998 yılından buyana Dünya Şampiyonası'na baylarda gidemiyorduk. Şimdi aracısız katılıyoruz. Ardından da buradan alınacak puanlarla yüzdelik 90 ihtimalle olimpiyat elemesi oynayacağımızı düşünüyorum. Erkek Milli Takımımız tarihinde önceki misil olimpiyata gidecektir." ifadelerini kullandı.

"İki Türk takımının bitiş oynamasını dilek ediyoruz"

TVF Başkanı Üstündağ, Ankara'da 14-19 Aralık tarihlerinde düzenlenecek FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda dü Türk takımının bitiş oynamasını dilek etti.

Organizasyonu Türkiye'ye almanın bedava olmadığını dile getiren Üstündağ, "31 senedir meydana getirilen Dünya Kulüpler Şampiyonası önceki misil Türkiye'ye alındı. Buraya normalde birlikte takımla katılacaktık. Yaptığımız birlik organizasyonlar elimizi kolaylaştırdı. FIVB'den bizlere erinç güvenilmez birlikte itimat ve muhabbet var. Ev sahibi olmanın zahmeti olacak. Pandemi dolayısıyla gelişigüzel yurt bu mesuliyeti almaz. Biz de dü Türk ekibi şartı koştuk ve ikrar edildi. VakıfBank ve Fenerbahçe Opet ortaklık hakkı aldı. İki takımımız ayrımlı gruplarda. İnşallah evvela nısıf finale kalmalarını derhal sonra da dü Türk takımının bitiş oynamasını dilek ediyoruz. Ankara izleyicisi bunu doğruluk ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

"TVF Spor Ortaokulu'yla ilgilendiren de çalışmalarımız var"

Üstündağ, akıbet senelerde voleybolda tahsil edilen başarılar kararı TVF Spor Lisesi'ne başvuruların aşırı arttığını aktardı.

Spor lisesi şekilde isimlerinin geçişine karşın yalnızca uçan top dalında işlev verdiklerini vurgulayan Mehmet Akif Üstündağ, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Bu sene lisemize 700'ün üzerine istem vardı. Biz spor lisesi değiliz yalnızca uçan top lisesiyiz. Kontenjanın aşırı aşkın üzerine güvenilmez birlikte istem oldu. Yetenek taraması yaparak alıyoruz. Belli birlikte puanla bu kabiliyet sınavına girebiliyorsunuz. En dobra olanakları sağlayıcı birlikte lisemiz var. 210 öğrencimiz Ankara dışından geliyor. Onlara olanaklar sunmamız lazım. En dobra eğitimi vermek, en dobra gıdayla bakmak ve konaklamalarını en dobra biçimde sağlamak. Yavuz Ökten hile oturmuş üyemizin katkısıyla sponsorlarımızın desteğini alarak bu öğrencilerimiz tarihimizde önceki misil cevapsız burs alıyorlar. Bu aşırı önemli. Velilerimiz şen olsun. En dobra biçimde evlatlarımıza en dobra babalığı anneliği burada yapıyoruz."

Lise sayısının artabileceğini de özetleyen Üstündağ, "Hayalimiz var, projemizi liseyle kalmayarak ortaokula denli indirmek istiyoruz. Bu projemizi mütemmim Fabrika Voleybol projemiz var. 6-12 gözyaşı arası ufaklıklara ulaşıyoruz. TVF Spor Ortaokulu'yla ilgilendiren de çalışmalarımız var. Türk sporu yerine alım çalım duyulacak işler yapıyoruz camiamızla." sanarak laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler