USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vitor Pereira: 'Futbol bazen adaletsiz ve bugün de adaletsiz bir sonuç oldu'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, aldıkları 2-1'lik Alanyaspor mağlubiyetiyle ilgili, “Bugünkü oyunla bu skoru adalet etmedik. Başkanımız bunu adalet etmiyor. Futbol bazen adaletsiz ve bugün de adaletsiz bir sonuç oldu“ diyerek konuştu.

Vitor Pereira: 'Futbol bazen adaletsiz ve bugün de adaletsiz bir sonuç oldu'
24-10-2021 22:45

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe evinde Alanyaspor'a 2-1 aşınmış oldu. Müsabakanın peşi sıra matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, maçla ilgilendiren değerlendirmede bulunarak, “Bugünkü maçla ilgilendiren ne diyebilirim ki. İlk nısıf tam bir hile sergiledik, golü anmak düşüncesince değme şeyi denedik, geçmiş nısıf 0-0 bitti. İkinci yarıda bunu denedik lakin rakip geçmiş fırsatta golü buldu. Golden sonradan edisyon kapasitesini kaybettik. Kazanmak düşüncesince aktör değişimleri yaptık, dar ayakla mutedil yapmayı denedik ve beraberliği yakaladık. 2-1 meydana getirecek fırsatlar bulduk lakin değerlendiremedik. Rakip kornerden ikinci golü buldu. Rakibimiz sıhhatsiz puanlık bir hile oynamadı belki. Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Taraftarlarımız düşüncesince üzgünüz. Bu halde oynamaya bitmeme edersek, edisyon yaparsak hakeza oynadığımız maçları kazanırız. Birazcık fire bulunan o topun çizgiyi geçmesi şanssızlığı değme devir olmayacaktır. Bu nasip dönecektir. Bu ruhla bitmeme etmemiz gerekiyor. Bugünkü oyunla bu skoru doğruluk etmedik. Başkanımız bunu doğruluk etmiyor. Futbol bazen adaletsiz ve bugünde adaletsiz bir sonuç oldu“ dedi.

“Sahanın ortasında manzara kırıklığı yaşadım“

Maç ondan sonra alan içinde takımla baş başa tribünlere gitmesi kendisince sorulan soruya karşılık sağlayan Pereira, “O an aklımdan şurası düşünüyordum, hakeza bir maçı nite kaybederiz diye. 90 dakika süresince delik uğrunda bulundurduğumda idrak etmek zor. Futbol böyle, rakip bazen bir kat dirimsel maçı kazanır. Son maçlardaki davranışları sergiledik, baskılı oynadık, düet mücadeleleri kazandık, rakibe dem aldırmadık. Böyle bir maçtan sonradan sahanın ortasında manzara kırıklığı yaşadım. Taraftarda öyleydi. Bu aşırı normal. Benim tecrübem var. Tecrübem bana şurası söylüyor. Bugünkü oyunu oynar, ruhu gösterirsek bir ahir maçta bu kaybettiğimiz puanı telafi ederiz“ biçiminde konuştu.

“Bugünkü ruhu gösterirsek hali toparlayabiliriz“

Taraftarın kendisini istifaya çağırma etmesiyle ilgilendiren soruya karşılık sağlayan Portekizli Teknik Adam, “Taraftarların muammer bulunduğu manzara kırıklığını anlıyorum onlarda benim denli aşırı üzgünler. Yarın tepki sergileme günü. Önümüzde aşırı bir tomar karşılaşma mevcut ligde. Bugünkü ruhu gösterirsek bu hali toparlayabiliriz“ ifadelerini kullandı.

“Yaptığınız bir yazık gol ile sonuçlanabiliyor“

Son 3 maçta oynanan futbola yer veren Pereira, “3 maçın analizi farklı. 3'ü birbirinden aşırı değişik maç. Trabzonspor maçına baktığımız devir 70 dakika 1 insan fire oynadık lakin gene de ruhumuzu sahaya koyduk. Ama bir ceza vuruşu golüyle karşılaşma bizim düşüncesince bitti. Antwerp maçının analizi değişik zira Avrupa maçı. O maçta yeteri denli agresiflik gösteremedik. Bugün düşüncesince DOĞRU bir çözümleme gerçekleştirmek istersem 3-4 golle kazanmalıydık lakin yakaladığımız fırsatları gole çeviremedik. Rakibi bir aşırı devir özlük nısıf alanlarına kitledik. Kolay değil hakeza bir oyundan sonradan kaybetmek. Takımın gösterdiği ruhtan memnunum. Maçın sonucunu arama edemiyoruz. Yaptığınız bir yazık gol ile sonuçlanabiliyor. Rakibimiz 2-3 kat geldi, ihtimal 1 nokta doğruluk etmedikleri maçtan 3 puanla ayrıldılar. 1 hafta mevcut Konyaspor maçına. Bu davranışları sergilersek haftaya rakip düşüncesince çetin karşılaşma olacak. Bizim tepki gösterip elan aşırı çalışmamız gerek“ dedi.

“Maç bittikten sonradan tebeddülat acı tatlı buyurmak kolay“

Müsabaka içindeki bitirdikleri değişimlerle ilgilendiren soruya karşılık sağlayan Vitor Pereira, “Yapmış olduğumuz değişimleri maçı yöneltmek düşüncesince yaptık. Orta alan kalitemizi değiştirmemiz lazımdı. Nazım aşırı bir tomar müddet almadığı düşüncesince yoruldu ve oradaki mutedil standardını yükseltmek düşüncesince Ferdi'yi oraya çektik. Önde de hepsi tutabilmek düşüncesince tek elan ileri uç oyuncusu oyuna soktuk. Mesut değişikliğiyle onun açıklık üretmesi düşüncesince aldık. Son bir küf verip maçı değiştirebilmesi düşüncesince girdi. Yaptığımız tamamı değişimleri maçı yöneltmek düşüncesince yaptık. Maç bittikten sonradan fark iyiydi kötüydü buyurmak kolay. Kafamızda hal kendisine bunları belirledik ve bu değişimleri yaptık“ diyerek konuştu.

“Sakatlıklar aşırı bir tomar he ve tartım yakalayamadılar“

Takımın gidişatına yer veren Portekizli Teknik Adam, “Gerçekçi bakış açısıyla bakmamız icabında yaşadığımız bir aşırı sakatlıklar he ve onlar ritmini yakalayamadı. Milli arada aşırı bir tomar ulusal aktör ulusal takıma gitti. Bunun hesabına 3 günde bir karşılaşma oynadığımız takvim ulaşınca antrenmanlarda hatalarımızı tashih fırsatımız olmadı. Savunma hattımızın ulusal takıma gitmiş olması, Tisserand'ın Serdar Aziz'in ulusal takımda yaşamış bulunduğu kaymakamlık bizi etkiledi. Sangare'nin de sakatlığı bizi etkiledi ve kol oyuncusunu dinlendirme fırsatını elimden aldı. Antrenmanlara 12-13 oyuncuyla çıkacak durumumuz olduk. Taktiksel manada bizi etkiledi. Bugün oynadığımız hile geçmiş 5 maçtaki performanstaki davranışların hepsini sergiledik. Çok birinci sınıf bir takıma huzur oynadık, onların aşırı bir tomar müsabakasını izledim. Oynadıkları maçlarda rakiplerine sıkıntı yaptılar lakin bugün defans yaptılar. Benim fikrime layıkıyla bugün oynamış olduğumuz hile faziletkâr kur oyundu. Kesinlikle biz bugün kaybetmeyi doğruluk etmedik, taraftarda doğruluk etmedi“ dedi.

Ozan Buğra Koşar
 

İLGİLİ HABER
Bülent Korkmaz: Şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe takımını alt etmek zordu Bülent Korkmaz: 'Şampiyonluğa oynayan Fenerbahçe takımını alt etmek zordu'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler