USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vitor Pereira: “Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ni kazanacak seviyede değil“

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Avrupa Ligi'ni kazanacak seviyede olmadıklarını tabir ederken, ehemmiyetli olanın şampiyonlukları kovalarken baş başa kazanmak bulunduğunu tabir etti.

Vitor Pereira: “Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ni kazanacak seviyede değil“
22-10-2021 01:54

UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. maçında Fenerbahçe evinde Royal Antwerp ile 2-2 berabere kaldı. Maçtan sonraları matbuat toplantısında mütekellim Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, takımın ruhu bulunduğunu ve güzel ortak grup olduklarını tabir ederek, “Bazen güzel oynadığımız bölümler oluyor, arada sırada düzeltmemiz müstelzim şeyler oluyor. Bana kimesne şurası ortak isim caba diyemez ki bu ekipman koşmadı, denemedi. Bunu ortak isim caba sorgulayamaz. Biz dünkü ortak ekipman düz yazı etmeye çalışıyoruz. 3 aydır buradayız ve tecrübeye ihtiyacımız var. Olympiakos sonuç 10 yılda buralarda, tecrübeleri var. Frankfurt'a baktığımızda Bundesliga'da oynuyor ve bu turnuva seviyesinde takımlarla oynuyor. Taktiksel manada Süper Lig, Avrupa ligleriyle ayrımsız değil. Yeni ortak ekipman düz yazı ettiğiniz devir yanlışlar yaparsınız. Bu hataları düzeltmemiz gerekiyor. Bugünkü pik baktığımız devir baskıyı kompakt ortak halde yapamadık, maçta daim kontrataklar oldu. Hatlar arasındaki boşluğu açtık. Hep çabuk sallanmak istedik, evvel dakikada gol yedik. Bunu bana sorabilirsiniz, karşılaşma buydu. İkinci yarıda hâlâ kompakt oynadık evvel yarıya layıkıyla ancak elbette ki evvel yarıda istediğimiz baskıyı sergileyemedik. Fakat rakibimiz 2-2'yi buldu. Ben takımdaki istediğim görüntüyü 2-2‘den sonraları gördüm. Bu kulüpte rastgele birinin Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'ni kazanacak seviyede bulunduğunu düşünüyorsa ayrımsız fikirde değilim. Bu turnuvada karşılaşma düzeltmek düşüncesince elimizden geleni yapmalıyız ancak bu turnuva düşüncesince tecrübemiz yok. Szalai'ye istifham sordunuz, 2 maçta 5 gol yediniz diye. Ama Trabzonspor'a gönül rahatlığı 70 dakika 10 isim oynadık, baş döndürücü koştuk ve baş döndürücü çalıştık“ dedi.

“Şampiyonlukları kovalamanın en ehemmiyetli unsuru beraberce olmak“

Sosa, Mesut ve Gustavo'nun baş döndürücü deneyimli ortak aktör bulunduğunu kail Pereira, “Futbol 11'e 11 oynanan oyundur. Bazen Trabzon'da bulunduğu üzere 11'e 10'da oynanır. Sahadaki 11 oyuncunun dört başı mamur oyunu baş döndürücü güzel anlaması gerekiyor. Benim de yapmam müstelzim bu. Oyunculara bunu aşılamam gerek. Biz bası yaptığımız devir ne bası yapmalıyız, ne kontratağa çıkmalıyız, hepsi ne tutmalıyız ve tempoyu ne belirlemeliyiz sanarak sahadaki 11 aktör ve başka oyunculara anlatmam gerekiyor. İlk günden buyana bunun düşüncesince çalışıyoruz. Bazen bunu yapmış olup arada sırada yapamıyoruz. Bugün sahada baktığımızda baş döndürücü ortak tomar hile temposu vardı. Çok koştuk bugün ancak güzel manada değildi. Bütün takıma bakmamız gerekiyor. Bütün ekipman yüzünden bu oldu. Trabzon sonrası benim yapmam müstelzim bu ekipman ruhunu hâlâ faziletli seviyede tutmalıydım. Hep beraberce çalışıyoruz ancak takımla bunu çözümleme etmem gerekiyor. Bir anda ihtimal baş döndürücü çabuk oynamaya çalışıyoruz ancak bunu güzel yapmıyoruz. Gol atmalıyız sanarak baş döndürücü çabuk canlandırırken bu halde oyunu arama edemiyoruz. Rakibe baktığımız devir takımın hesabına bakarız. Antwerp güzel ortak takım. Bu grupta hep beraberce çekişebilecek takım. Bize benzeri seviyede ortak takım. Bugün kazanmayı baş döndürücü isterdim. Biz ferda bu vaziyeti çözümleme edeceğiz düzeyimizi mafevk çıkacağız ve en önemlisi beraberce olmaya bitmeme edeceğiz. Şampiyonluklar kovalamanın en ehemmiyetli unsuru bu“ biçiminde konuştu.

“Oyuncular en güzel günlerinde değildi ancak savaşım gösterdiler“

Valencia'nın kaçırılmış bulunduğu ceza atışı konumuna yer veren Portekizli uran adam, “Penaltıyı elbette ki öz aramızda konuşuruz. Penaltı atacak dü isim belirleriz. Birinci bekletme süresi Valencia, ikincisi Sosa. İlk penaltıyı o attı. O an ne düşündüğünü bilmem ancak en güzel şeklin o an o bulunduğunu düşündü. İkinci penaltıyı ayrımlı attı. Ben sahada olsaydım kendime layıkıyla akıllıca bulunan sonucu verirdim. Futbol bu. Gülmedim, üzüldüm ve düzeltmek istiyordum. Gol atmamız gerekiyordu. Bunu ferda öz aramızda konuşacağız. Ben burada oyuncularıma gidip onlara bağırarak ortak nesne göstermem, oyuncularımı kötülemem. En güzel günlerinde değillerdi ancak savaşım gösterdiler“ ifadelerini kullandı.

Attila Szalai: “Takımımız savaştı“

Fenerbahçe'nin güre savunmacısı Attila Szalai, Antwerp maçıyla ilgili, “Bugünkü neticeden çevre fon kırıklığı yaşıyoruz. 3 nokta kabul etmek isterdik ancak adalet ettiğimizi alamadık. Topla dört dörtlük istediklerimizi yapamadık ancak güzel ortak karşılaşma ortaya çıkardık. Takımımız savaştı. Pazar devir ki pik odaklanmamız gerekiyor. Savunmada sıkıntı bulunduğunu düşünmüyorum. Bazen güç maçlar oynuyoruz. Son oynadığımız 2 maçta da yanlışlar yaptık ve mafevk seviye maçlardaki yanlışlar golle sonuçlanıyor. Düzeltmemiz müstelzim şeyler var. İleriye bakıyoruz“ dedi.

Ozan Buğra Koşar - Bora Akyol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler