USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vincenzo Montella: 'Umarım Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez'

Adana Demirspor'da Teknik Direktör Vincenzo Montella, Dünya Kupası'nda play-off'a artan A Milli Takım ile ilgili, "Ben İtalyanım, ümit ederim Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez" dedi. Altay'ın birinci sınıf ortak grup bulunduğunu vurgulayan Montella, "İlk 7 maçta 5 yengi al

Vincenzo Montella: 'Umarım Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez'
18-11-2021 00:22

Ligde 16 puanla 10. tam mevcut mavi-lacivertli ekip, deplasmanda piyasa haset başına gelebilecek Altay maçının hazırlıklarını pakt tesislerinde sürdürüyor. Antrenmandan eskiden gazetecilere açıklamalarda mevcut Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Altay maçının öneminden bahsederek, “Bu arada tatil fırsatımız oldu. Milli oyuncularımız arka döndü ve yeniden hazırlıklara başladık. Maça bulunan yaklaşımımız baş döndürücü fazla önemli. İyi, dobra birlikte karşılaşma olacağını düşünüyorum” biçiminde konuştu.

“Umarım Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez”

A Milli Takım'ın müsabakasını izlediğini ve beğendiğini tamlayan Montella, “Türkiye Milli Takımı'nı kutlama ediyorum. İtalya da play-off'a kaldı. Umarım 2 ekip da play-off'tan gruplara kalma şansını elde eder. İtalya Milli Takımı'nın fen direktörü baş döndürücü koskoca birlikte hoca. Ben buna inanırım ki, play-off'tan çıkıp bizi Dünya Kupası'na götürecek. Ben İtalyanım, ümit ederim Türkiye ve İtalya aynı gruba düşmez” ifadelerini kullandı.

“Türkiye başka devletlere layıkıyla hâlâ farklı”

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak'ın ecnebi kuralına gösterdiği tepkiye de yer veren Vincenzo Montella, “Aslında federasyonunun koyduğu birlikte kural. İster istemez almak zorundasınız. Türkiye başka devletlere layıkıyla hâlâ farklı. Baktığınızda İtalya'da hakeza birlikte duraç yok. Hem hocanın aynı zamanda kulübün işi hâlâ kolay” dedi.

“Deplasman performansı iyi”

Adana Demirspor'un deplasman performansını beğendiğini kaydeden Montella, “İlk maçımızı saymazsak deplasmanda elleme maçlar oynadığımızı düşünüyorum. Son oynadığımız deplasman maçı da hiçbir kötü değildi. Rakibinde enerjisini matematik eylemek ve ona layıkıyla davranmak lazım” biçiminde konuştu.

“Kaliteli olduklarını gösterdiler”

Ligde karşılaşacakları Altay'ı da değerlendiren Adana Demirspor Teknik Direktörü Montella, hâlâ sonraları şunları söyledi:
“Altay ekibi nitelikli bulunduğunu gösterdi. İlk 7 maçta 5 yengi aldılar. Son 5 maçtır kazanamıyorlar. Böyle rakipler bu tür periyotlardan sonraları yöneltmek isteyecektir. Aslında bizim düşüncesince de üstünlük olabilir. Kazanmak istedikleri düşüncesince dengelerini bozabilirler. O nedenden dolayı bizim kişi hazırlığımızı yaparak oraya gitmemiz gerekiyor.”

Matias Vargas: “Burada olmam baş döndürücü devlet verici”

Mavi-lacivertli ekibin cenah oyuncularından Matias Vargas ise Adana'yı baş döndürücü sevdiğini, Adana Demirspor taraftarının da Arjantin lehtar topluluğuna benzediğini söyledi. Vargas, “Türkiye ligi baş döndürücü şişman birlikte lig. Gelişmek düşüncesince baş döndürücü çabalayan birlikte lig. Dünya çapınca olmaya etkin birlikte lig. Benim biricik hedefin Pazar çağ ki maçı kazanmak. Her hafta yavaş yavaş ilerleyerek gidiyorum. Çok sevdiğim birlikte yerdeyim. Burada olmam baş döndürücü devlet verici. Adana Demirspor taraftarı Arjantin lehtar topluluklarına baş döndürücü benziyor. Uzun birlikte müddet tığ seyircisiz oynadık. Seyircili maçlar başladığında onların tutkuları beni baş döndürücü bahtiyar etti” ifadelerini kullandı.

Belhanda: “Forma verildiği taktirde oynayacağım”

Takımın golcülerinden Younes Belhanda ise Altay maçına hazırlandıklarını vurgulayarak, “Aldığımız yengi baş döndürücü önemliydi. Önümüzde sıkıca birlikte savaşım var. Çıkıp elimizden geleni yapacağız. Ligi fevk sıralarda bitirebilmemiz ve birlikte esbak galibiyetimizi ehemmiyetli kılabilmemiz düşüncesince kazanmamız gerek. Sakatlığım dair şu an kendimi elleme hissediyorum. Forma verildiği taktirde oynayacağım” dedi.

“Sahada olmayı istiyorum”

Sahanın haricinde olmayı hiçbir istemediğini aktaran Belhanda, “Sahanın haricinde ballanmak beni çıldırtıyor. Sahada olmayı istiyorum. Arkadaşlarım, taraftarlar beni özledi biliyorum. Ben de sahada olmayı özledim. Bu benim işim ve bundan afiyet alıyorum. Her defasında sahada ballanmak isterim ve sahada yerimi alacağım” sanarak konuştu.

Umutcan İşledici

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler