USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Vanlı avrat futbolcular 3. ligde şampiyonluğu hedefliyor

Van'da dezavantajlı alanlarda canlı kız çocuklarıyla açılan eş ayak topu takımı, bu sene geçmiş kere savaş edecekleri 3. ligde güzel iktisap etmek düşüncesince haftanın 3 haset antrenman yapıyor.

Vanlı avrat futbolcular 3. ligde şampiyonluğu hedefliyor
23-11-2021 12:17
Van

Van'da dü ay evvela kurulan Van Çınar ve Gençlik Kulübü avrat ayak topu takımı, önceki kat katılacakları Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Ligi'nde böke namına birlikte yukarı lige yükselmeyi hedefliyor.

Cimnastik ve ayak topu antrenörü bulunan Serhat Çınar, kızların spora kazandırılması neredeyse yaşama geçirdiği plan kapsamında dezavantajlı alanlarda canlı becerikli sporcuları keşfetmeye başladı.

Daha sonradan değerli sporcuların aileleriyle görüşerek inandırma etmeye etkin Çınar, bu sayede 35 insandan oluşan avrat ayak topu ekibi kurdu.

Haftanın 3 haset Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Semt Sahası'nda idman karşıcı avrat ayak topu takımı, hanuman ayının önceki haftasında başlaması muhtemel müsabakalar düşüncesince hazırlıklarını sürdürüyor.

TFF Kadınlar 3. Ligi'nde savaş ederek birlikte yukarı lige yükselmeyi hedefleyen futbolcular, fire malzemelerinin katılması ve lisans işlemlerinin tamamlanması düşüncesince yetkililerden dayanak bekliyor.

Kısıtlı olanaklara karşın azimle fiilen çelimsiz müddette çıkarlarını geliştiren avrat futbolcular, Van'ı en dobra biçimde özümleme etmeyi hedefliyor.

"Amacımız geleceklerini şekillendirmelerine araştırma görevlisi olmak"

Çınar, AA muhabirine, Van'da 2 maaş müddette 35 nefis kol kurarak dünkü sayaç düşüncesince hazırlıklara başladıklarını söyledi.

Yetkililerden bu sene önceki kat ligde savaş edecek ekibi düşüncesince dayanak talebinde mevcut Çınar, şöyleki konuştu:

"En iri misyonumuz evlatların hayatlarına dokunarak geleceklerini şekillendirmelerine araştırma görevlisi olmak. Bunun düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Bu amaçla avrat ayak topu takımımızı kurduk. Hedefimiz ilimizi, alanımızı ve ülkemizi özümleme edebilmek. Bu yola çıkarken çocuklarımızla yüreğimizi ortaya koyduk. Takımı kurarken esin aldığımız benek şuydu. Kentte dezavantajlı kız evlatlarımızın bulunduğunu biliyorduk. Bu anlamda, sosyal, kültürel ve maddesel manada vaziyetleri dobra sıfır kız çocuklarımıza ulaşmaya çalıştık."

Şampiyonluğun yanı sıra kentteki kız evlatlarının hayatlarına dokunabilmeyi amaçladıklarını anlatım fail Çınar, "Çocuklarımızı aşırı hâlâ dobra bölgelere sağlamak istiyoruz. Yeni kurulan takımda maddesel desteklere ihtiyacımız var. Takım namına hedefimiz 3. Lig'i birlikte numara tam tamamlayıp yukarı liglere çıkmak." dedi.

"Sahanın kraliçeleri olacağız"

Takımın kaptanı Ayşenur Beydüz ise bu sene katılacakları ligde değerli olabilmek düşüncesince derneşik namına antrenmanlara katıldıklarını belirtti.

Futbol karışma tek spor branşında cinsiyetçiliğin olmaması icap ettiğini aktaran Beydüz, "Benim futbola yönelmem çocukluğumdaki ferde sevdamdandır. Sürekli birlikte ferde oynama isteğim vardı. Ben de bu isteğimi hesabına sağlamak düşüncesince bu takıma girdim. Hedefim ilimizi ve ayrıca doğacak zamanlarda ülkemizi özümleme etmek. Kadın uçan top takımız rastgele devir bizi gururlandırıyor. Başarıları sebebiyle 'filenin sultanları' oldular. Biz de inşallah sahanın kraliçeleri olacağız." ifadesini kullandı.

"Arkadaşlarım bana 'Ronaldo Şilan' niteleyerek sesleniyor"

Sporculardan Şilan Akbal da çocukluğundan beri futbolu sevdiğini, düşlerini yapmak düşüncesince topçu olmayı seçtiğini dile getirdi.

Futbola rastgele devir nazarıitibar duyduğunu özetleyen Akbal, "Abim mahallede çocuklarla ayak topu canlandırırken ego de onlara eklenmek istiyordum fakat 'sen kızsın ferde oynayamazsın' niteleyerek oynamama müsaade vermiyordular. Onlara aşırı kızıyordum. Futbol oynama azmimi kaybetmedim. Daha sonradan Serhat öğretmen beni görmüş oldu ve ayak topu oynayabileceğimi söyledi. Ailelerimiz de inandırma olunca takıma katıldım. 7 yaşlarındayken baştan sona topla oynardım. Ronaldo'yu kip alıyorum. Takımdaki dostlarım bana 'Ronaldo Şilan' niteleyerek sesleniyor." biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler