USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Vali'nin okul ziyaretinde esna dibine gizlenen küçük öğrenci gülümsetti

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, "Okulun önce şakasını sen yapmış oldun" niteleyerek küçük öğrencinin coşkusunu yenmesine araştırma görevlisi oldu.

Vali'nin okul ziyaretinde esna dibine gizlenen küçük öğrenci gülümsetti
12-09-2022 17:02
Edirne

Edirne'de İlköğretim Haftası nedeniyle izlence düzenlendi.

Ticaret Borsası İlkokulunda planlı programda öğrenciler kabilinden mehterler ve raks gösterileri sunuldu.

Programa dahil olan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, öğrenciler ve velilerle geveze ederek anadan görme oyunlar oynayan evlatları izledi.

Kırbıyık, dolaştığı sınıflardaki öğrencilere muvaffakiyet diledi, onlara bağış verdi.

Ziyaret etmiş olduğu sınıfta sıranın dibine gizlenen beraberinde öğrenciyi gören Kırbıyık, öğrenciye, "Okulun huzur şakasını sen yapmış oldun." diyerek, öğrencinin coşkusunu yenmesine araştırma görevlisi oldu.

Kırbıyık, gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, il genelinde 288 okulda 55 bin 417 öğrenci ve 5 bin 310 yabanlık eğitim ekibinin ibret başı yaptığını söyledi.

Çocukların en dobra şartlarda en kalifiye eğitimi alması düşüncesince mevcut kuvvetleriyle çalıştıklarını tamlayan Kırbıyık,"Bu sene esas gayemiz eğitimde başarıyı artırarak önceki yıllara mucibince elan efdal beraberinde muvaffakiyet elde edebilmek. Buradaki başarıyı hemen bilimsel niteliği olan muvaffakiyet adına da adlandırmıyoruz. Çocuklarımız elbette ki elan kalifiye eğitim alsınlar ve bu aldıkları eğitimin katıksız kararı adına da girdikleri sınavlarda aşırı elan efdal başarılar elde etsinler istiyoruz. Ancak temelinde ikinci beraberinde derdimiz elan var. İyi insanoğlu esermek istiyoruz." dedi.

"Edirne Türkiye averajının üzerinde"

Kırbıyık, Edirne'nin sınıf başına sakıt 19 öğrenci ile Türkiye averajında oldukça dobra beraberinde noktada bulunduğunu dile getirdi.

Yeni tenkis edilecek ve inşası bitmeme fail okullarla baş başa eğitim standartlarını ilerleme mevzusundaki çabalarının süreceğini tabir fail Kırbıyık, "Bu sene hem ibret kitapları hem araştırma görevlisi pınar noktasında mukteza hazırlığı Milli Eğitim Müdürlüğümüz yaptı. Bu gündüz de sınıflara girdiğimizde kıvançla gördük ki rastgele çocuğumuzun uğrunda kitapları hazır. Bu da eğitim öğretim kalitesine direkt bulaşık edecek ehemmiyetli beraberinde hizmet." sanarak konuştu.

Programa Belediye Başkanı Recep Gürkan, Milli Eğitim Müdürü lider Arpacı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, gurur müdürleri ve politik fırka temsilcileri katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler