USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

'Uyumayan atölyeler'de akıl fırtınası yaparak plan üretiyorlar

Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri, 7 güneş 24 sayaç kullanabildikleri atölyelerde millî ve arsıulusal yarışmalar düşüncesince teknik buluş ve icraat yapıyor.

'Uyumayan atölyeler'de akıl fırtınası yaparak plan üretiyorlar
21-10-2021 11:46
Bursa

Rektörlük kabilinden öğrencilerin topu topu ihtiyaçlarının karşılandığı atölyelerde, yarışmalara katılacak öğrencilere müşavir akademisyenler de dayanak sağlıyor.

Öğrencilerin kurduğu 7 füze ekibi ve 3 peyk takımındaki öğrencilerin yararlandığı atölyelerde, şu anne genişliğinde 8 insansız iklim aracı, 3 insansız su altı aracı, müşterek insansız karaca aracı, 3 ekincilik teknolojileri ekibi arazi verimliliği takdir çözümleme robotu, 3 adamlık yararına arabanın birlikte 5 uçar otomobil ve 3 helikopter geliştirildi.

Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, AA muhabirine, öğrencilerin kullanışlı eğitimi dip şekilde yaptıklarını, yarışmalara dönüşmek düşüncesince de iri müşterek azim ve motivasyonla hazırlandıklarını söyledi.

Okuldaki fiziksel mekanlarda atölyeler düşüncesince dönüşüme gittiklerini tamlayan Karademir, şu halde konuştu:

"Çocuklarımızın çalışabileceği müşterek taraftan da 24 zaman kalabilecekleri müşterek atölyeden çoğalma yuva yaptık. Öğrencilerimizin talebini istikbal etmek düşüncesince elimizdeki etraflı olanakları seferber ettik. Bursa baş döndürücü hayırhah insanlarla dolu, müşterek firmamız evlatların topu topu kemirmek harcamalarını karşıladı, müşterek firmamız öğrencilerimizin konaklama ihtiyacını karşıladı. Sanayicilerimizin baş döndürücü iri müşterek desteği oldu. Devletimizin verdiği imkanlarla da teçhizat, aygıt edevat aldık, nedeniyle müşterek binadan çoğalma içi meşbu müşterek mekana çevirdik. Minik örgütlü endüstri bölgesinin simüle fail yerlerin ve platformların darülfünun kampüsü içre oluşması lazım."

Karademir, öğrencilerin zat başına müşterek şeyleri söküp takmasının, üretmesinin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu anlattı.

Pazarlama, mesele kırma denli kabiliyetlerin bu çeşit mekanlarda kazanıldığına ayraç fail Karademir, "Ulusal ve arsıulusal yarışmalara hazırlanma güdüsüyle motive edilen atölyeleri iletmek ve mektepli kulüplerini doğrulamak sonuç etap önemli. Bu atölyeler esasta yaşamın provası. Üniversite içre ikinci müşterek darülfünun şekilde bakabilirsiniz." dedi.

Kanserde er teşhisle ilgilendiren plan TEKNOFEST'te ikinci oldu

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 3. derslik talebesi Muhammet Ataman ise okulun sunmuş olduğu imkanlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Okulun atölyelerinde hazırlanarak bitirdikleri uçar otomobil tasarımıyla TEKNOFEST'te en dobra banak ödülü aldıklarını aktaran Ataman, "Uçan otomobil dizayn yarışmasında topu topu mühendislik yeteneklerini ortaya koyarak ağız ağıza uçar müşterek anahtar ortaya konulması isteniyor. BAYKAR ve ASELSAN mühendisleri bizleri değerlendiriyor. orijinal yönlerimizle arabanın uçabilir bulunduğunu kanıtladık ve bu aşamada en dobra banak ödülünü aldık." bilgisini paylaştı.

Üretim noktasında topu topu ihtiyaçlarının karşılandığını tabir fail Ataman, nice üniversiteden dostlarının da zat atölyelerinde idman istediğini belirtti.

Biyomühendislik Bölümü 3. derslik talebesi İlayda Apay, TEKNOFEST'te "Kanserde Erken Teşhise Yönelik ctDNA Tespitli Biyosensör Üretimi" ünlü projesinin ikinci seçildiğini bildirdi.

Biyoteknoloji ve inovasyonla ilgilendiğini kail Apay, "Okulda girişimcilik eğitimleri de alıyorum. Bölüm hocalarımdan da baş döndürücü memnunum, onlar da gelişigüzel açıdan araştırma görevlisi olmaya çalışıyorlar. Diğer bölümlerin hocalarından da dayanak alıyoruz. Onkoloji üstüne faziletli lisans gerçekleştirmek istiyorum. Girdiğim yarışmalar ve aldığım dereceler fikirlerimi değiştiriyor." ifadesini kullandı.

İnsansız iklim araçları tasarladılar

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Gökay Bayrak, okuldaki takımlara müşavirlik yaptığını, bölümün topu topu imkanlarını öğrencilere açtıklarını anlattı.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği doktora talebesi Abdullah Çakıroğlu ise savaşçı insansız iklim ara bulucu kategorisinde TEKNOFEST'te müşterek numara bulunan takımın elektrik-elektronik sorumlusu şekilde fariza aldığını söyledi.

Yarıştıkları kategorinin yazılım ağırlıklı bulunduğunu aktaran Çakıroğlu, laflarını şu halde sürdürdü:

"İşin içre fon el işi sistemi, tanıtma sistemi bire müşterek sürede sunucuya da enstantane şekilde data irsal işlemi de var. Biz bu mevzularda 2-3 yıldır uğraşıyoruz. Yarışmada topu topu sistemimiz müheyya müşterek halde çalıştı. Yazılımımız yüzdelik 100 yerel şekilde tasarlandı. Biz ekip şekilde 7 kişiyiz fakat müşterek üyemiz de okulumuz. Bu bizim düşüncesince 3 ayda yapacağımız işi müşterek ayda yapmamızı sağladı."

Savaşan insansız iklim ara bulucu yarışmasında müşterek numara bulunan takımın yazılım sorumlusu Mekatronik Mühendisliği 3. derslik talebesi Furkan Işıkay ise yarışmalara etraflıca zamandır katıldıklarını ve pedagoji bilimi de verdiklerini, böylelikle sınama sahibi olduklarını belirtti.

Mekatronik Mühendisliği 2. derslik talebesi Ahsen Konca yazılım dair icraat yaptığını, TEKNOFEST'te başıboş fariza insansız iklim ara bulucu yarışmasında yarıştıklarını söyledi.

Mühendislikte müşterek kadının nice şeyi başarabileceğini gösterdiğini aktaran Konca, "Yazılımından tutun mekatroniğine kılıç hepsinde varız hanımlar olarak. Benim amacım giderek havacılık sektöründe yazılımcı peyda etmek ve milletimiz, türkiye yerine faydalı işlerde bulunmak, Milli Muharip Uçak'ın ihtimal müşterek güneş yazılımcısı olmak." değerlendirmesinde bulundu.

TEKNOFEST'te çakılı taraf kategorisinde 3. bulunan Lagari takımının kaptanı Orkun Tepeli ile elektrik-elektronik sorumlusu Batuhan Altınküpe de okulun sunmuş olduğu olanaklar sebebiyle değerli çalışmalara imza attıklarını tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler