USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ürdün'deki 'meditasyon mağarası' ziyaretçilerine alelacayip hissiyat yaşatıyor

Ürdünlü öğretim üyesi Seffah es-Subuh, ülkenin kuzeyindeki Aclun vilayeti kırsalında içini doğal taş ve zamanı eserlerle donattığı "meditasyon mağarasında" evcil ve ecnebi ziyaretçilerini ağırlıyor.

Ürdün'deki 'meditasyon mağarası' ziyaretçilerine alelacayip hissiyat yaşatıyor
14-07-2022 17:05
Aclun

Kendisine aut dünyaya koşut ortak iç evren peydahlamak talip ve bunun düşüncesince memleketi Aclun'daki bu önemsiz mağarayı seçen Subuh, 2013'ten buyana Aclun kırsalında yaşıyor.

Arap Dili ve Edebiyatı dalında öğretim üyesi kimliğine eş 47 yaşındaki Subuh, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, ateş ve sorunlarla mahmul ortak dünyadan kaçmak düşüncesince uç ortak sefer seçmece iç ve aut dekorasyonunda motifli doğal taşlar kullandığı ortak mağara mensur ettiğini söyledi.

Subuh'un seneler devam eden emeğinin kararı ortaya çıkan mağara, içerisindeki yüzlerce doğal taşla insanlığın ayrımlı evolüsyon aşamalarından önceki kip evini asimilasyon ediyor. İçinde birtakım zamanı asar de barındıran meditasyon mağarası, bu özelliği ile ziyaretçilere hem çıkarlarını keşfetme bununla beraber ortak devir yolculuğuna çıkacak olanağı sağlıyor.

Maneviyatı ve sanatı ortak araya getiren meditasyon mağarası, ortak yandan insanoğlunun ruhunu dinlendirirken öteki yandan da motifli doğal taşlarıyla gözleri kamaştırıyor.

Meditasyon mağarasını peydahlamak yıllarını aldı

Ürdünlü akademisyen, ortak meditasyon mağarası tevlit fikrinin nite doğduğunu şu laflarla anlattı:

"Acılar, icatçıların azığıdır. Benim de acılarım vardı... Farklı ortak emek vermek hazırlamaya değişmeyen verdim. Tercihim de hakeza ortak mağara ortaya atmak oldu."

Çalışmalarına 2013 senesinde başladığını ve yüzdelik 90'ını tamamladığı ön etabının 6 ay sürdüğünü özetleyen Subuh, art artan etapların ise 7 yılını aldığını söyledi.

Meditasyon mağarasını 4 etapta tamamladığını aktaran Subuh, ortak numara etapta binanın tasarımını yaptıktan sonraları ikinci adım bulunan doğal taşları toplamaya başladığını anlatım etti.

Topladığı taşlarla mağaranın iç dekorasyonunu tamamladığını kaydeden Subuh, kullandığı doğal taşlara bağlı ise şunları söyledi:

"Bu alanda kevgir taş kendisine aşina dayanıklı de bulunamayan ortak taş çeşidini arıyordum. Onunla yanında eşsiz mevcut taşları bulmaya çalıştım. Böylece taşları yegâne hiç toplamış oldum. Her birisi ayrımlı ortak yerden mevrut doğal taşlar insanoğlu ve öteki birtakım canlıların figürlerini anımsatıyor."

Mağaranın çevresi da içi kabil hususi

Aclun'daki bu meditasyon mağarasına ulaşmadan evvel, öteki birtakım tasarımlardan devredilmek gerekiyor. Ruh biçimine müspet hasiyet yapması düşüncesince hususi kendisine açılan bu dizaynlar ortada Ürdünlü akademisyenin gine kendinin mensur etmiş olduğu ortak gürültü değirmeni ile kuşlar düşüncesince ortak ev de bulunuyor.

Meditasyon mağarası çevresine işlenmiş öteki uyanıklık çeken noktalar ortada ortak de şelale toprak alıyor. Mağaranın dışına çokça ekilen yörenin ünlü "inula" bitkisi ise çevreye iyi kokular yayıyor.

Yapay mağaranın kapısına varıldığında ise mağara asırlar evvela işlenmiş kabil ortak iklim veriyor. Subuh'un mağaranın kenarlarına saçmış olduğu eroin parçalar, anahtar ve anahtarlarla terbiyeli enikonu işleyerek mağaraya antika ortak iklim verdiği görülüyor.

Ziyaretçiler çıkarlarını alelacayip ortak dünyada buluyor

Subuh, ziyaretçilerin mağaranın tasarımını hayranlıkla izlediğini ve yerleştirilen ürünlere temas etmek istediğini anlattı.

Küçük ortak şelaleden mevrut bol su sesinin duyulduğu meditasyon mağarasında ziyaretçiler, aut dünyadan ağız ağıza izole ortak şekilde, loş ışıklar altında kendileriyle beraberce kalıyor.

Meditasyon mağarasındaki taşlarda kafatası, deve, kuş, aldanmaz ve geyik boynuzları kabil insanoğlu ve efsanevi esintileri olduğuna ayraç fail Subuh, buraya gelenlerin taşların hissiyle henüz da derinleştiğini dile getirdi.

Ürdün içerisinden ve dışından ziyaretçileri var

"Taşlarla mevrut meditasyon ve derinlere dalma hissi ruhu dinlendiriyor. Bu işi ortak kaşif zihniyetiyle, araştırman metoduyla ve artist ruhuyla yaptım, ortaya nazirsiz ortak kip ve toy ortak iş çıktı." diyen Subuh, Ürdün içerisinden ve dışından mevrut turistlerin meditasyon mağarasını uyanıklık çeken bulduğunu aktardı.

İlk varoluşun materyali bulunan taştan henüz iyi ortak konu bulamadığını kail Subuh, taşın ortak medeniyetten baki ortak medeniyete geçişin en ehemmiyetli sembollerinden birisi bulunduğunu vurguladı.

Bu cins eylemlerin gösteriş ve yersiz görülmesinden şikâyetçi Subuh, ön zorluğu mağarayı açacağı devir mevrut itirazlarla başa kabarmak durumunda kalmış şekilde yaşadığını dile getirdi.

Subuh akıbet olarak, ülkesine işlev ika ve günah duygusuyla akım ettiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler