USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

Ünlü oyuncu Kemal Kuruçay akıbet yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği ihtisas krizi haysiyetiyle yaşamını kaybeden adlı sanlı temaşa ve beyaz perde oyuncusu Kemal Kuruçay, Karşıyaka Mezarlığı Camii'nde kılınan cenaze namazının peşi sıra sonuç yolculuğuna uğurlandı.

Ünlü oyuncu Kemal Kuruçay akıbet yolculuğuna uğurlandı
23-10-2021 17:24
Kocaeli'nin Darıca ilçesinde çekimleri meydana getirilen ‘Seksenler' dizisinin setinde önsezi krizi nâkil temaşa ve beyaz perde oyuncusu Kemal Kuruçay, geceleyin yarısında kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybetmişti. Seksenler dizisinde canlandırdığı ‘Seyfi' karakteriyle gönüllere padişahlık kuran oyuncu Kuruçay'ın cenazesi Ankara'ya getirildi. Kuruçay'ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının arkası esna Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

Eşi baygıntı geçirdi

Son yolculuğuna uğurlanan adlı sanlı oyuncunun cenaze namazına dahil bulunan adlı sanlı oyuncular, teras arkadaşları düşüncesince yaş döktü. Cenaze namazı başlamadan önceki Kemal Kuruçay'ın benzeri Yasemin Kuruçay, şer geçirerek yere oturdu. Yakınları çeşidinden zorlukla ayağı kaldırılan Yasemin Kuruçay cenaze namazı süresince gözyaşlarına bilgili olamadı.

Oğlunun cenazesine tekerli iskemle ile dahil bulunan Lütfiye Kuruçay da cenaze namazı süresince gözyaşlarına bilgili olamadı. 59 yaşlarında yaşamını yitiren Kuruçay'ın naaşına oğlanları Doğukan ve Batuhan'ın birlikte oyuncu camiasından Necmi Yapıcı, Bahadır Tokmak, Ali Fuad Pekzeren, Hakan Bulut ve adlı sanlı senaryo yazarı Birol Güven ile akrabaları ve sevenleri çiğin verdi.

“Yıldızlar gökyüzünde müşterek arazi açsın kendine müşterek şimal imdi deminden gökyüzünde”

Tiyatroya Kuruçay ile ayrımsız sürede ve ayrımsız yerde başladığını tamlayan Bahadır Tokmak, “Elim gidiş geliş kazasında Erkan Yücel hocamızı kaybedince yolculuğumuza derinliğine müddet bu arada bitmeme ettik. Kemal sahneleri baş döndürücü seven, ayrımsız sürede sahnelerin de onu baş döndürücü sevilmiş bulunduğu güzel müşterek aktördü. Çok samimi, içten, herhangi müşterek görevi cana yakın kılabilen birisiydi.

Seyirciyi ve ya ekranda yahut temaşa sahnesinde çabucak en yunak diyaloğu izleyiciye atabilen eşsiz oyunculardandı. Bir müşterek kaybediyoruz değerlerimizi. Bugünlerde Türkiye'nin baş döndürücü gereksinimi oldu, gülmek ve gülümsetmek. Kemal'in yolu açıkça olsun. Yıldızlar gökyüzünde müşterek arazi açsın kendine müşterek şimal imdi deminden gökyüzünde” diyerek konuştu.

“Son görevi sonuç etap adalet fail müşterek oyuncu arkadaşımızdı

Kuruçay'ın İstanbul'da kendisinin ise Ankara'da bulunduğunu dile getiren Tokmak, “Bir zerre yollarımız ayrılmıştı epeydir. Ama İstanbul'da bu arada bulunduğu dostlarını burada görememek de beni hüzünlendirdi. Az önceki bunu konuşuyorduk kılıç de. Kemal baş döndürücü fariza yaptı, tiyatro, sinema, televizyonda. O sonuç görevi de sonuç etap adalet fail müşterek oyuncu arkadaşımızdı” dedi.

“Vefat etmiş bulunduğu günün ilkokul çağ öncesinde şakalaşıyorduk”

Kemal Kuruçay'ı en sonuç cemaziyelevvel gördüğünü anlatım fail Ali Fuad Pekzeren, “Dün gördükten sonradan Pazartesi görüşürüz diyerek ayrıldık. Hiç beklemiyorduk. Bizi baş döndürücü güldürürdü. Başımız katışıksız olsun. Son günlerde müşterek farklılığı yoktu. Benim gördüğüm kadarıyla herhangi müşterek bilinçlilik yolundaydı. Ama baht aha mahsus olmuyor ne olacağı. Bir farklılığı yoktu. Her devir ki üzere ölüm etmiş bulunduğu çağ ilkokul çağ önceki şakalaşıyorduk” dedi.

“Elinde senaryo, kostümleri ile kaybettik”

Birol Güven ise, imdi önceki Seksenler dizisinde gösteriş meydan Rasim Öztekin'in vefatına ayraç ederek, “Bizim fevk fazladan geldi biraz. Elinde senaryo, kostümleri ile kaybettik” diyerek konuştu.

“6 maaş müşterek hastalığı vardı. Gitmiyordu doktora. Biraz boşlama etti kendini”

Akrabası Baran Cimitay ise nice sanatçının ölüm ettiğini hatırlatarak, “Kıymet bilinmiyor. Biz imdi baş döndürücü ortaklık bekliyorduk. Allah razı olsun gine milletten. Sonuçta Twitter'da cemaziyelevvel nice paylaşım oldu. Herkes güzel dileklerini söyledi. Hiçbir parça biçimsiz istimara yok. Herkes ona bulunan sevgisini yansıttı. Güzeldi bizim için. mühim değil yani. mühim bulunan her insanın güzel dilekleri. 6 maaş müşterek hastalığı vardı. Gitmiyordu doktora. Biraz boşlama etti kendini” ifadelerine arazi verdi.

Mustafa Cenik - Ömer Faruk Karataş - Yunus Özkan - Mustafa Uslu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler