USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Üniversite sıralarında "keşif yolculuğu"na çıkıyorlar

Bartın'da meri "Çocuk Üniversitesi" projesiyle 3-18 gözyaşı arası öğrenciler, üniversitenin derslik, laboratuvar ve atölyeleri özellikle kazanmak gibi nice olanağından bilistifade ferdî becerilerini keşfediyor.

Üniversite sıralarında
15-03-2022 13:52
Bartın

Bartın Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortada hanuman ayında imzalanan protokolle "Çocuk Üniversitesi" projesi yaşama geçirildi.

İl genelindeki 160 meslek idarecisinin peşi esna öğrenciler ile ailelerinin de bilgilendirilmesi sağlandı. Ailelerin, üniversitenin web sayfası üstünden başvurması ve müracaatların değerlendirilmesinin peşi esna belirlenen sıraya layıkıyla üniversiteyle buluşturulan öğrenciler, üçer maaş sürelerle türlü atölyelerde eğitim görüyor, laboratuvar ve kütüphaneleri seyran olanağı buluyor.

Bartın Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi çeşidinden düzenlenen faaliyetlerle, öğrencilerin ıvır zıvır yaşlardan itibaren gelişimlerinin sağlanması hedefleniyor.

Hafta sonu, aralık dönem, sömestir veya yaz tatillerinde servis araçlarıyla kampüse getirilen öğrenciler, derslik, laboratuvar ve atölyeler özellikle iktisap etmek neredeyse üniversitenin nice olanağından bilistifade ferdî becerilerini keşfediyor.

Bartın Üniversitesinin fahri talim elemanları çeşidinden sunulan eğitimlerde, değişik bölgelerde zenginleştirilmiş, bireyselleştirilmiş ve hızlandırılmış programlar uygulanarak öğrencilere darülfünun ortamını yakından müşahede fırsatı sunuluyor.

"Üniversite ortamıyla buluşan çocuklardaki erke ve alçalma erdemli düzeyde"

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, AA muhabirine, eğitim öğretim, araştırma, ihya kabilinden topluma iş yerine özetlenebilecek tamamı faaliyetlerle yenilikçiliği, özgünlüğü ve çeşitliliği öncelediklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladıkları tören düzeni kapsamında 3-18 gözyaşı arası çocuk ve gençleri üniversite, bilim, kültür, sanat, sporla bulaştırmayı hedeflediklerini aktaran Uzun, paydaşlarıyla birbirlerinden öğrenerek yollarına bitmeme ettiklerini, Çocuk Üniversitesi fikrinin de bu anlayışın yansıması yerine ortaya çıktığını belirtti.

Uzun, projeyle evlatların bilişsel, hissî becerilerinin yanında esneklik, uyum, yenilikçilik taraflarının büyümesine olanak sağlanacağını anlatarak, "Her şeyden önemlisi evlatların çıkarlarını keşfetme yolculuklarında, öğrenerek hâlâ güçlü, hâlâ rakiplik edebilir adımlarla geleceğin inşasında fariza almalarına okazyon oluşturmuş oluyoruz. Gençlerimizi üniversitenin tamamı akademik, yönetimsel insanoğlu kaynağının yanında fiziksel ve uygulayım altyapısıyla, kampüs, işlik ve laboratuvar ortamıyla buluşturmayı, orada çıkarlarını keşfetmelerini sağlayacak birlikte dayanak noktası mekanizması kurmayı hedefliyoruz." diyerek konuştu.

Üniversite ortamıyla buluşan çocuklardaki erke ve merakın erdemli kurda olduğuna ayraç fail Uzun, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın kendilerine has kabiliyetleriyle o bölgede bitmeme ika fırsatına cemaat olduklarını, sonunda onların yaşamda baş döndürücü hâlâ değerli olabileceklerini, hâlâ elleme işler yapabileceklerini gördük, nedeniyle çıkarlarını tanımaları icap ettiğinin başkalık etmiş olduk. Eğitimin sert baş döndürücü tarifi mevcut lakin ihtimal en önemlilerinden bir tanesi de insanoğlunun kendini keşfetme yolculuğudur. Çocuklara çıkarlarını keşfetme yolcuklarında birlikte dayanak noktası mekanizması yerine darülfünun iklimini, buradaki ekosistemi ayırt ettirerek, avlu yolculuklarına bitmeme etmelerini elde etmiş oluyoruz."

"Çocuklara yaşantı becerileri kazandırmaya çalışıyoruz"

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yasemin Büyükşahin de Çocuk Üniversitesi ile öğrencilerin, eğitimin birlikte proses bulunduğunu keşfetmelerine olanak sunduklarını söyledi.

Eğitimin dört cidar ortada küsurat birlikte obje olmadığını vurgulayan Büyükşahin, meslek dışına çıkarıp darülfünun imkanlarından faydalandırarak ufaklıklara yaşantı becerileri kazandırmaya çalıştıklarını tabir etti.

Büyükşahin, evlatların darülfünun ortamıyla buluşmalarıyla şişman cümbüş yaşadığını dile getirerek, "Buradaki tecrübe, hayatları süresince unutmayacakları birlikte deneme olacak ve bilimsel nitelikli kariyerlerine ihtimal bu halde taraf verecekler. Çocuklar, dobra deneyimler yaşamaya başladı." dedi.

Çocuklar cümbüş ve büyüklük yaşadı

Projeden faydalanan İnönü İlkokulu 4. derslik talebesi Duru Çakır, önceki el birlikte üniversiteye gelmekten şişman büyüklük duyduğunu belirterek, laboratuvarda deneyler yaptıklarını anlattı.

Çakır, darülfünun ortamından etkilendiğini tabir ederek, "Özellikle üniversitedeki derslik bana baş döndürücü acayip geldi. Sıra düzeni alçaktan yükseğe akıllıcasına gidiyor. İlkokulda da hakeza birlikte değinme olsa oldukça dobra olur." diyerek konuştu.

Masal Üzüm ise çalgılı çağanaklı icraat yaptıklarını, darülfünun ortamının beklediğinden hâlâ değişik bulunduğunu kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler