USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Üniversite hayalini 70'inden sonraları gerçekleştirdi

Bayburt'ta canlı Veysel Gider, süresince düğüm artan üniversite hayalini 70'inden sonraları gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Üniversite hayalini 70'inden sonraları gerçekleştirdi
30-09-2022 13:02
Bayburt

Lise eğitiminin peşi sıra iş yaşamına atılmış ve üniversite öğrenimi alamayan Gider, 1989 senesinde zahmetli olduktan sonraları şehirde domestik neşriyat karşıcı birlikte gazetede çalışmaya başladı.

Yıllar süresince nice sütun ve dergide muhabirlik ve kenar yazarlığı karşıcı Gider, bu sene üniversite sınavına girdi. Gider, kifayetli puanı alarak Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümüne yük yaptırdı.

Oğlu Yusuf Gider (22) ile bire birlikte sınıfı paylaşan Veysel Gider, ilerleyici yaşına karşın azmiyle ve derslere ilgisiyle öğrencilere ve etrafına sağlam oluyor.

"Yaşlanınca bana 'tarih dede' diyerek seslenme fail dostlarım vardı"

Veysel Gider, AA muhabirine, 33 sene önceki zahmetli olduktan sonra, çocukken alçalma salmış olduğu gazetecilik mesleğini enerjik şekilde hazırlamaya başladığını söyledi.

Liseyi Gümüşhane'de sarıklı mektebinde okuduktan sonraları en şişman hayalinin üniversite bulunduğunu tamlayan Gider, "Öğretmen kazanmak arzumdu. Çok istedim ancak baht olmadı. Sonra Bayburt'ta liseyi bitirdim. Liseyi bitirdiğim sene Mustafa Kemal Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsünü kazandım. Orada yük yaptırdıktan sonraları işim hasebiyle okuyamadım. O içimde birlikte düğmük kaldı." dedi.

Okuma yazmaya bulunan hevesi hasebiyle bebek yaşlardan itibaren hem çalışıp bununla birlikte kentteki domestik gazetelere yazılar gönderdiğini aktaran 4 bebek babası Gider, 1960'lı zamanlarda şehirde neşriyat yaşamını sürdüren Bayburt Postası'nda yazılarının yayımlandığını, ilerleyici zamanlarda ise dostlarıyla bu arada dünkü sütun ve dergiler çıkardığını anlattı.

Bu sene sınava girdiğini ve kifayetli puanı alarak gün bölümünü yeğleme ettiğini dile getiren Gider, şunları kaydetti:

"Tarih kısmı benim çocukluğumdan buyana özelikle de memleketim bulunan Bayburt'un geçmişini araştırı sevgisiyle başladı. Tabi memleketini seven, memleketinin geçmişini de seviyor. Öğrenmeyi istek ediyor ne oldu, ne olmadı diye? Böyle olunca az buçuk da bizde gün sevdası ağırbaşlı bastı. Hatta yaşlanınca bana 'tarih dede' diyerek seslenme fail dostlarım vardı. Tarihi seviyorum. Geleceğimize elleme bakmamız düşüncesince geçmişimizi bilmemiz gerekiyor diyerek düşünüyorum. Dolayısıyla 6 arazi yeğleme ettim. Bayburt Üniversitesi Tarih Bölümünü yazdım. Allah baht etti nail olduk. Yani içimdeki birlikte yârenlik diyelim buna."

Oğluyla bire birlikte sırayı paylaşıyor

Gider, oğluyla bire birlikte sıraları paylaşmanın da kendisini başkaca duygulandırdığını tabir ederek, şunları söyledi:

"Aslında oğlum, kızım, ego bire birlikte anda kazandık. Kızım işi hasebiyle hâlâ başlamadı. Oğlumla bire birlikte sınıfı paylaşıyoruz. Bu dobra birlikte duygu. Buradaki arkadaşları da oğlum, kızım kabilinden görüyorum. Onlar düşüncesince de şayet 71 yaşındaki birinin, bilimsel niteliği bulunan bilgelik elde ika fikri gelişirse benim karım o olacaktır. Yoksa benim burada birlikte icazet alıp rastgele birlikte biçimde ondan yararlanmamın bahis konusu olabileceği yok."

Üniversite eğitiminin hâlâ başlangıcında bulunmasına karşın aşırı dobra hatırat biriktirmeye başladığını tamlayan Gider, "Benim dü düşüncem var. Birincisi bilim, boyut sevdası. İkincisi de bilgilerimi bilimsel niteliği bulunan terbiyeyle çıkarmak ve mevcut olanları ona mucibince düzenlemek. Eğitim tedrisat yılının ikinci haftasındayız. Bu ikinci haftada 60 derece arkadaşla aşırı şekerli anılarımız olmaya başladı. Birbirimize büyük, ıvır zıvır ayrımı yapmadan dobra ilişkilerimiz oldu. Böyle birlikte üniversitede elhak bu olması gerekir. 81 ilden öğrenci arkadaşlarımız var." diyerek konuştu.

Gider, üniversitede değme çeşitli sosyal, sportif imkanların bulunduğunu ve daima şekilde geliştirildiğini aktararak, Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen'e de teşekkürname etti.

"Üniversitemizde hakeza mülevven öğrencilerimizin sayısı ince fazla"

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkmen de ek yerleştirilme ve geçişler eliyle mevrut öğrenciler zımnında üniversitenin çelimsiz müddette kusursuz doluluğa ulaşacağını söyledi.

Bu sene yük yaptıran öğrenciler ortada ayrı ayrı nüfus bilimsel özelliklere erbap öğrenciler bulunduğuna ayraç fail Türkmen, şu değerlendirmede bulundu:

"Üniversitemizde hakeza mülevven öğrencilerimizin sayısı ince fazla. Yüksek öğrenimin elden belli birlikte yaş aralığına seslenme etmediğini, ilkin encam yaşlarda da aşırı sayıda öğrencimizin bulunduğunu kıvançla bildirmek istiyorum. Tabi tığ toplumumuza yarar sağlayacak kalifiye insanoğlu kaynaklarını bakmak ve beslemek namına derin birlikte pedagoji bilimi müfredat sunuyoruz. Bu hizmetlerimizin standardını de değme güzeşte güneş artırarak pedagoji bilimi öğretime bitmeme etmeye himmet ediyoruz."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler