USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ümit Şamiloğlu 32 salname canlı cimnastik kariyerine 'yaştan' çevre sonuç verdi

Aktif cimnastik kariyerini 41 yaşlarında sonlandıran Ümit Şamiloğlu, "Son 3-4 yılda antrenmanlar zorlamaya başlamıştı. Artık devrinin geldiğini anladım ve bıraktım." dedi.

Ümit Şamiloğlu 32 salname canlı cimnastik kariyerine 'yaştan' çevre sonuç verdi
19-11-2021 14:20
Ankara

Avrupa ve evren şampiyonalarında madalyaları bulunan, Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'ye dalında önceki giranbaha madalyasını kazandıran Ümit Şamiloğlu, AA Spor Sohbetleri'nin misafiri oldu.

Ağrı'da 32 sene ilkin çetin koşullarda başladığı kariyerini özetleyen Şamiloğlu, "Cimnastiğe Ağrı'da yatak müşterek minderin üstünde başladım. Cimnastiğin bulunmadığı müşterek yerde Ağrılı müşterek çocuğun bu spora başlaması ayrı ayrı müşterek hikaye. Bir şeyi sevip inandıktan sonradan üstesinden gelemeyeceğiniz müşterek obje yok. Spor hayatım güçlükle başladı. O zamanki olanaklar havadan değildi. O zamanın sporcuları demin ki kuşağa bakınca imreniyor. Ben bu kuşakla da spor etme fırsatı buldum." sanarak konuştu.

Artık yaşlarının 41 bulunduğunu ve bundan dolayı salıverme kararını aldığını özetleyen Şamiloğlu, "Eğer insanın hikmet vaziyeti müsaade verse ömrümün sonuna derece spor yapardım. Bir edip ömrünün sonuna derece yazabilir, neva sanatçısı ömrünün sonuna derece liet söyleyebilir lakin bizim anca müşterek şansımız yok. Son 3-4 yılda antrenmanlar zorlamaya başlamıştı. Artık devrinin geldiğini anladım ve bıraktım." niteleyerek görüşlerini aktardı.

Babasının sporu bıraktıktan ahir laflarından baş döndürücü etkilendiğini dile getiren emektar ulusal sporcu, "Babam bana 'Ben senin Türkiye'nin en elleme sporcusu olmanı istiyordum lakin sen dünyaya dünyalık oldun. Saygı mahsus müşterek cimnastikçi oldun ve seninle alım çalım duyuyorum.' dedi. Demek ki müşterek şeyleri başarmışım. Bittiğinde gidon kalıyorsa kandırıcı oldunuz demektir. Babamın bu laflarından sonradan bunu hissettim." ifadelerini kullandı.

"Çok elan yarayışlı olabilirdik"

Ümit Şamiloğlu, sporculuk kariyerinde şerait gereği hoppadak yüzdelik 40 verimle savaşım edebildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Daha fazlasını yapabilirdik. Bizim sıkıntımız şuydu, 'Biz spor hazırlamaya çalışıyoruz' sanarak müşterek fasıl oldu. Birçok bölgede eksikler bulunduğu düşüncesince açıkları kapatmaya çalıştık. Çok elan yarayışlı olabilirdik. Yeni kuşaklara baş döndürücü elan ilkin sefer açabilirdik lakin şerait gereği elimden geleni yaptım. Benim düşüncesince de ehemmiyetli bulunan bu. Sporculuk kariyerimde yüzdelik 40'ını kullanabildim. Özellikle barfikste yapamadığım müşterek akım yoktu. Nasıl madalya alır şeklini bilmiyorduk. Keşke olsaydı, elan iri madalyalar alsaydık."

2013 senesinde Mersin'de planlı Akdeniz Oyunları'nda barfikste kazanılmış bulunduğu giranbaha madalyayı unutamadığını özetleyen Şamiloğlu, "Mersin'de planlı Akdeniz Oyunları benim düşüncesince baş döndürücü farklıydı. Evet, madalyalar alıyordum lakin hacısı hocası habersizdi neredeyse. Seyircimin uğrunda o coşkuyla yaptığım önceki yarışmayı. Futbolcuların ne hissettiğini o devir anladım. Duygusal müşterek bağlam kuruyorsunuz. Tribünde delik yaşlarını görebiliyorsunuz. Onları gururlandırmak alelacayip müşterek şey. Kalabalık izleyici uğrunda onlara bu duyguları keyiflendirmek baş döndürücü farklıydı." değerlendirmesinde bulundu.

Memleketine ehemmiyetli proje

Eski ulusal cimnastikçi kurucusu bulunduğu Ümit Şamiloğlu Gençlik Spor ve Yaşam Kulübü'nün önemine dikkati çekerek, memleketi Ağrı'da bitirdikleri projeyle ait şu detayları verdi:

"Benim düşüncesince hususi müşterek proje. Sosyal yazık dair planlar gerçekleştirmek istiyoruz. Bizim önceliğimiz bebek evliliklerinin müşterek tomar bulunduğu illere gitmek. Ben Ağrılıyım ve en baş döndürücü bebek birlikteliği de Ağrı'da. Oraya mürşit müşterek kadro peydahlamak istedik. Kadınlarımıza ulaşıp onlara pilates eğitmenlik kursu verdik. Hayali ümidi bulunan 20 hanıma ulaştık. Biz onlara iş noktayı açım ve istihdam mizan ortamı getirmek istedik. Kendilerine pilates seti armağan ettik. Onlar da 250 insana ulaşarak parasız yetişek verecek. Ücretsiz pilates seti dağıtacaklar. Sporu evlere saplamak istedik. Bu projeden baş döndürücü dobra tepkiler aldık."

Şamiloğlu, başlattıkları hareketi müşterek vakfa dönüştürerek elan müşterek tomar insana iktiran etmek düşüncesince çabalayacaklarını da belirtti.

"Türk cimnastiği şu anda kendini dünyaya kanıtladı"

Son zamanlarda tahsil edilen başarılarla Türk cimnastiğinin ehemmiyetli müşterek sefer büküm ettiğini korumak için çaba sarfeden Şamiloğlu, laflarını şöyleki tamamladı:

"Türk cimnastiği şu anda kendini dünyaya kanıtladı. Bir şeylerin kapısını ayırmak gerekiyordu ve açtık. Bizim dallar da bunu baş döndürücü elleme değerlendirdi. Bütün olanaklar da önlerine serildi. Türk cimnastiği şu an dünyada prestiji olan, hoppadak müşterek sporcuyla asimilasyon edilmeyen, gelişigüzel sporcunun madalya alabileceği müşterek kadroya sahip. Alt torunlar elan da elleme gelecek. Belki inişli yokuşlu süreçler olabilir. Artık alttan doğacak dört başı mamur gençlere bu dallar amaç gösterdi. Olimpiyatta madalya kabul etmek hedef."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler