USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ukrayna'daki savaştan kurtarılan birisi çocuk 32 ad elan Türkiye'ye geldi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Ukrayna Koordinatörü Cüneyt Esmer, Dışişleri Bakanlığı ve Ukrayna Büyükelçiliği çalışanının Türk vatandaşlarının tahliyesi düşüncesince cansiperane çalıştığını belirtti.

Ukrayna'daki savaştan kurtarılan birisi çocuk 32 ad elan Türkiye'ye geldi
03-03-2022 15:47
Edirne

Rusya'nın Ukrayna'ya harp açmasının arkası sıra yaşadıkları kentler bombalanan Türklerin yurda dönüşleri bitmeme ediyor.

Kiev Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Bülent Orhan Türel ve TİKA Ukrayna Koordinatörü Cüneyt Esmer'in de aralarında bulunmuş olduğu 32 şahsiyet kafile, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık çeşidinden Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda karşılandı.

Ailesiyle savaştan kaçan birlikte maaş Yusuf Semih'in de toprak almış olduğu kafileye, geçişlik işlemlerinin arkası sıra Türk Kızılay çeşidinden ikramda bulunuldu.

TİKA Ukrayna Koordinatörü Cüneyt Esmer, gazetecilere icra ettiği açıklamada, 48 saatlik yolculuğun arkası sıra Türkiye'ye ulaştıklarını söyledi.

"Büyük adamlık dramı var"

Vatana ulaştıkları düşüncesince bahtiyar olduklarını tamlayan Esmer, "Allah'a aşırı şükür bugünleri de gördük, sağlıklı sağlam geldik buraya. Ama orada filhakika aşırı şişman adamlık dramı var, birlikte harp var. İnsanlar, kadınlar, çocuklar, bebekler mağdur, sığınaktalar. Vatandaşlarımız aşırı birlikte tomar orada. Büyükelçiliğimiz ve Dışişleri Bakanlığımız cansiperane çalışıyorlar. Büyükelçimiz orada kaldı." dedi.

Esmer, elçiliğin sağlamış olduğu otobüslerle nice Türkün ülkeye devir yaptığını, akıbet duyurunun arkası sıra büyükelçiliğinin kapılarının Türk vatandaşlarına açıldığını anlatım etti.

Elçilik mensubunun öğrenciler düşüncesince 24 sayaç çalıştığını tamlayan Esmer, şu biçimde bitmeme etti:

"Dışişleri Bakanlığımız da sağlıklı olsun arkamızda. Allah devletimizden razı olsun. Sadece Türk vatandaşları değil, Ukrayna, Azerbaycan, Türkmenistan kabilinden nice ülkenin vatandaşına da araştırma görevlisi oluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da izah yaptı. Hatta Ukraynalıları da gelmek düşüncesince icraat yapılıyor. Tabii ki Dışişleri Bakanlığımız aşırı şişman çaba gider ediyor. Kriz masası da yapılmış durumda. Kriz masasıyla etraflı yurttaşlarımız hala aranıyor orada yegâne tek. Allah sonumuzu yarayışlı etsin. İnşallah bizler sağlıklı sağlam bu süreci atlatırız. İnşallah bu harp biter. Biz de sağlıklı katkısız sağlam esasen çalışmalarımıza kaldığımız yerden bitmeme ederiz."

"Sığınaklarda aşırı önemsiz kollar var"

Kafilede toprak meydan mektepli Ahmet Çilekçi de Kiev'den birlikte hafta ilk ayrıldıklarını, derinliğine birlikte yolculuğun arkası sıra Türkiye'ye ulaşabildiklerini aktardı.

Sınırlarda derinliğine müddet durmak durumunda kaldıklarını tamlayan Çilekçi "Sınırlarda beklettiler 8-10 sayaç lakin birlikte biçimde buralara derece geldik mutluyuz, özgürüz. Geride kalanların Allah yardımcısı olsun. Çünkü arkada aşırı çirkin birlikte kaynak var, kollar ve yaşlılar mağdur. Umarım en benzeyen müddette harp sonlanır henüz engellenmeyen henüz dobra birlikte Ukrayna ile buluşuruz." dedi.

Çilekçi, bombalardan sığınmak düşüncesince sığınaklarda kaldıklarını, kayıt bulmada zorlandıklarını dile getirdi.

Sığınaklarda aşırı önemsiz evlatların bulunduğunu anlatım fail Çilekçi, "Onlar düşüncesince gidiş henüz da vahim. Umarım harp en çelimsiz müddette sonlanır ve engellenmeyen birlikte biçimde yaşantılarına bitmeme değer insanlar. İstanbul'da akrabalarım bekliyor. Onlar da aşırı stresli derinliğine zamandır. Emeği güzeşte her insana teşekkürname ediyorum. Güvenli birlikte biçimde bizi buralara derece getirdiler. Dinlenmek istiyoruz. Çok yorulduk. Sığınaklarda tahtaların üstünde, bulduğumuz herhangi birlikte yerde uyuduk akıbet 4-5 gündür." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler