USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Üç kuşaktır motosiklet üstünden inmeyen Alp ailesi, bu tutkuyu çocuklarına da aşılıyor

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 71 yaşındaki mürşit gemisi önderi Orhan Alp, 'Doğduğum günden beridir motosiklet üzerindeyim henüz da inmedim. Bu yaşta motosikletimle müşterek senede 30 bin kilometreye benzeyen sefer yapıyorum.' dedi.

Üç kuşaktır motosiklet üstünden inmeyen Alp ailesi, bu tutkuyu çocuklarına da aşılıyor
20-10-2021 13:26
Ankara

Oğlu Okan Alp ile 13 senedir Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun kılavuzluğunu düzenleme fail 71 yaşındaki Orhan Alp, "Motosiklet tutkumuz asıl karnında başladı." dedi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi 42 yaşındaki Okan Alp ve babası Orhan Alp, motosiklet sporuyla iç içe yaşamlarını AA muhabirine anlattı.

Babası ve annesinin de motosikleti istekle kullandığını, 1950 tevellütlü bulunduğunu tamlayan Orhan Alp, "Biz de bu aşk aileden geliyor, oğlum da ayrımsız durumda benim kabilinden asıl karnındayken motosiklete biniyordu.Tek kelimeyle şu biçimde diyebilirim; taşıt gövdesi taşır, motosiklet ruhu taşır. Motosikletsiz ortak sahn düşünemiyorum." ifadelerini kullandı.

"Ben doğuma giderken motosiklet üstünde gitmişim." diyen Orhan Alp, şunları kaydetti:

"O vakitler aracılık da yok, babam mecburen annemi motosikletine bindirmiş. Sepetli motosikletle hastaneye gitmişiz. Ondan önce de ev oturmalarında, gezmeye giderken annemin karnında motosiklete biniyordum. Doğduğum günden beridir motosiklet üzerindeyim hâlâ da inmedim. Bu yaşta motosikletimle ortak senede 30 bin kilometreye andıran biçim yapıyorum."

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun kılavuzluğu ile ilgilendiren Orhan Alp, "2008 senesinde başladık, oğlum eş güdümcü ve ego şef kendisine fariza yapıyorum, 50 şahsiyet ortak ekibimiz var. Yönlendirme ve biçim vaziyetini bildiriyoruz, bisikletlilere, sembol ve düdükle ihtar ederek yoldaki kötü etkileri bildiriyoruz." niteleyerek konuştu.

Gerekli eğitimi aldıktan ve güvenlikli ortak biçimde teçhizatıyla giyindikten sonradan motosiklete binmenin tehlikesiz bulunduğunu tabir fail Orhan Alp, "İşin fiyakasına kaçmayacaksınız. Şeytan kulağına mermi benim kırığım, çıkığım, çiziğim yok. Aynı durumda Allah esirgesin oğlumda da yok, torunumda da yok, eşimde de yok. Bilinçli biniyoruz." halinde konuştu.

İlk zamanlarda Alanya'dan başladıkları turu İstanbul'da bitirdiklerini özetleyen Orhan, Alp, "Her devir 200 kilometre biçim büküm ediyorduk. En akıbet bu seneki Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na da katıldım, Ürgüp'ten başlayacaktık, iklim muhalefeti dolayısıyla Konya'dan başladık, Alanya, Kemer, Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Kuşadası'nda bitirdik." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'de motosikletle gitmediğim kent yok"

"Bir bitirme motosiklete bindikten sonradan kurtuluşun yok, elindeki etraflı olanakları kullanırsın o motosiklete binersin" diyen Orhan Alp, şu biçimde bitmeme etti:

"Mesela gelinim oğlumla evlenirken 'kesinlikle motosiklete binmeyeceksin' demişti. Bir devir gelinimizi motosiklete ortak bindirdik ve demin gelinim motosiklet kullanıyor. Bu yaştayım, en küçük ortak rahatsızlığım namevcut Kovid-19'dan az buçuk başağrısı yaşadım baş döndürücü şükür atlattık. Türkiye'de motosikletle gitmediğim kent yok, Ağrı'da, Hakkari'de küçüklere motosiklet eğitimi verdim, hepsine motosikleti aşıladım. Ata Motosiklet Kulübü kendisine motosiklet sevgisi aşılıyoruz. Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanımız Bekir Yunus Uçar da bu işlere maddesel ve içsel dayanak veriyor. Herkesi bu motosiklet sporuna çağırma ediyoruz."

Yurt haricinde Yunanistan'da da motosiklet yarışlarını yaptıklarını tamlayan Orhan Alp, "Bir devir evden aş almaya niteleyerek çıkmıştım. Federasyon hile oturmuş üyeleri Van'a gidiyormuş onları teşyi etmek isterken, başkan da sensiz gitmeyiz, deyince, yola çıktık. Eşim aradı, 'ne beli ekmek' diye, 'dedim, ekmeği Van'dan alıp geleceğim.' Biz aş almaya niteleyerek evden çıkıp Van'a da gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Motosikletle ortak milyonun üstünde baş döndürücü şen kilometrem vardır"

Ailecek, dededen, babadan ve anneden mevrut ortak motosiklet tutkusunu yaşadıklarını tamlayan Okan Alp ise "İlkokul, ortaokul, ortaöğretim çağları sonsuz motosiklet üzerinde, dedem, babam, annem hepsi motosiklet kullanıyordu. Tabii tabii kendisine evlatları da motosiklet üstünde doğdu, büyüdü ve gidiyor. İlkokulda dostlarım annem ve babamı motosiklette gördükleri zaman, 'nasıl şu demek oluyor ki senin annen ve baban motora mı biniyor, annen ve baban kolluk mi' derlerdi. 'Yok, seyyar bunlar' derdim, kimesne inanamazdı." niteleyerek konuştu.

"Motosiklet aşkını çocukluktan yakalayarak bugüne geldik." diyen Okan Alp, "Hiç kimesne motosiklet kıymetlendirmek talip evlatlarının önlerini kesmesin. Ben 42 yaşındayım asıl karnından beri motosiklet üzerindeyim. Okuma değirmi hâlâ bilmiyorken motosikletim vardı. Tunalı Hilmi Caddesi'ne giderdik babam iri motosikletle ego önemsiz motosiklet ile hepsi bakardı." halinde konuştu.

2008 senesinde Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun arsıulusal ortak fevk tuğra yükseldiğini hatırlatan Okan Alp, şu biçimde bitmeme etti:

"Bu turun kuralı gereği, düzenlilik motosikletleri kabilinden bisikletlerin yönlendirilmesi gerekiyordu. Biz 2008 senesinde bu işe başladık, halen bitmeme ederiz şükürler olsun. Yıllar geçiyor, bugüne denli baş döndürücü motosiklet değiştirdik, motosikletle ortak milyonun üstünde baş döndürücü şen kilometrem vardır. Zaten ortak tuğra çıktığımız devir Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 1400 kilometre, oradan geliyoruz, evimize gidiş, vürut katarsak 3500 kilometre ortak turda yapıyoruz. Türkiye'de yılda 20'ye andıran arsıulusal tur yapılmakta ve kılıç bu turların tamamına takım kendisine katılıyoruz."

"Önümüzdeki senelerde ülke haricinde da bu rolü yapacağımızdan eminim"

Motosiklet kültürünün baş döndürücü ayrı ortak firez bulunduğunu aktaran Okan Alp, "Eski bakanlarımızdan Kürşat Tüzmen, İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya motosiklet tutkunu, onlar da bunu yaşatmaya çalışıyor. Motosiklete bindiğimiz devir içimizde baş döndürücü iri ortak ağız tadı oluyor, iş namına gidince ortak ruhsal gerilim yaşamıyoruz, yahut oranın stresini eve getirmiyoruz, o stresi yolda dü tekerlek üstünde atlatıyoruz." halinde düşünüm belirtti.

Okan Alp, motosikletle gelişigüzel yerde halkla, doğayla iç içe olduklarını vurgulayarak, "Baba-oğul motosiklete eklenmek baş döndürücü dobra ortak nesne yanınıza bakmış olduğunuzda motosiklet üstünde babanız, yaşı mevrut 72'ye onunla alım çalım duyuyorsunuz. Babamın bakış açısından bakınca da oğlu yanı sıra hayalet edilecek ortak olay. Allah derinlemesine ömürler versin. Biz babamın yanı sıra ağırbaşlı kalıyoruz. Babam gelişigüzel tuğra katılıyor, benim gidemediklerime de gidiyor." ifadelerini kullandı.

Okan Alp, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de baş döndürücü dobra ortak bisiklet turu organizasyonu düzenlediklerini de söyledi.

Azerbaycan'dan, Balkan ülkelerinden tekâlif aldıklarını ve gitmeyi de düşündüklerini tamlayan Okan Alp, şu biçimde konuştu:

"Özellikle Fransa Bisiklet Turu'na katılmayı istiyorum, fakat onlar da bizim Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na katılmayı istiyor, zira katılma kendisine da baş döndürücü elleme yerdeyiz. Önümüzdeki senelerde ülke haricinde da bu rolü yapacağımızdan eminim. Türkiye Motosiklet Federasyonu kendisine da baş döndürücü canlı ortak federasyonuz, bunda da başkanımız Bekir Yunus Uçar'ın baş döndürücü iri katkıları var. Özellikle milletvekilimiz, TMF ulusal ekipler kaptanımız Kenan Sofuoğlu ve peşi sıra mevrut Toprak Razgatlıoğlu, Deniz ve Can, Bahattin kabilinden sporcularımızdan federasyon kendisine baş döndürücü alım çalım duyuyoruz, onları baş döndürücü destekliyoruz. Bugün dünyada hakkıyla Türkiye'nin motosiklet üstünde ortak ağırlığı, prestiji var, bitmeme biçim açmak düşüncesince elimizden geleni yapıyoruz."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler