USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Üç batın tekvandocu ailenin böke kızı Sude'nin imgesel olimpiyatlar

Üç kuşaktır tekvando eden Uzunçavdar ailesinin üçüncü nesil mümessili Sude Yaren Uzunçavdar, aileden mevrut birikimini kullanarak başarılarını artırmayı ve olimpiyatlarda yarışmayı hedefliyor.

Üç batın tekvandocu ailenin böke kızı Sude'nin imgesel olimpiyatlar
01-01-2022 14:05
İstanbul

Uzunçavdar ailesinde babaanne Kibar Uzunçavdar sporcu, yargıcı ve çalıştırıcı şekilde tekvando sporuna hizmetlerde bulunurken, oğlu Serkan Uzunçavdar da ayrımsız yolda bu branşa görev vermeye bitmeme ediyor.

Ailenin üçüncü kuşağından Sude Yaren Uzunçavdar da anahtar verdiği tekvandoda başarılarıyla adından uydurma ettiriyor. 2015'ten itibaren hevesli şekilde maçlara çıkmaya başlamış olan ulusal tekvandocu, arsıulusal turnuvalarda elde etmiş olduğu derecelerle rüya verdi.

Milli tekvandocu Sude Yaren'in birlikte ata Serkan Uzunçavdar ve babaanne Kibar Uzunçavdar, tekvando sporuna bakışlarını ve beklentilerini AA muhabiriyle paylaştı.

Ailenin üçüncü gömlek sporcusu bulunduğunu tamlayan Sude Yaren, "Aile şekilde iri mesai var. Bütün akrabalarım benimle, yenildiğimde benimle üzülüyorlar, böke olduğumda benimle bahtiyar oluyorlar. Onlara da birlikte olimpiyat borcum var." dedi.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na eklenmek düşüncesince ailenin iri birlikte beklentisi olduğuna dikkati çekici ulusal tekvandocu, "2024, 2028, 2032 olimpiyatları, akıbet noktaya derece gideceğim." ifadelerini kullandı.

Paris Olimpiyat Oyunları düşüncesince uğrunda 2 yılın bulunduğunu kaydeden Sude Yaren, "Şu anne derece elde ettiğim başarıları unutup, hâlâ encam seviyeye görmek düşüncesince hâlâ birlikte tomar kararlı çalışacağım. Daha iri maçlarda ülkemi özümleme buyurmak düşüncesince yarışacağım. Olimpiyat rastgele sporcunun hayalidir ve 'olimpiyatlarda ego de varım' diyeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

Tüm ailenin müsabakalarda namına güdeleme desteği verdiğini özetleyen Sude Yaren, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Annem, babam, babaannem, dedem, halam hacısı hocası bu işin içinde. Babam rastgele devir yanımda oluyor. Babaannem, annem ve halamla ayrımsız anda konuşuyoruz. Ailecek baş döndürücü mesai veriyoruz. Ailecek bu işin içindeyiz. Tekvando salonlarında büyüdüm. Bu benim düşüncesince iri avantaj. Hedefim zamanı rekorlar kırmak. Üst caba olimpiyat, Avrupa ve evren şampiyonlukları istiyorum. Hedefim büyük."

Beklentinin iri olduğuna dikkati çekici Sude Yaren, "Beklenti iri olunca lazım istemez bazı bazı maçlarda coşku olmakta fakat ailemle bunu aşıyorum. Herkesin beni desteklemesi bazı bazı coşkuya bozukluk olmakta fakat ailemle konuşarak, onların telkinleriyle aşıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Yarıştığım sıklette en iyisiyim, gayem bunu korumak" diyen Sude Yaren, babaanne Kibar Uzunçavdar ile hususi bağının bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Kardeşim de tekvando yapıyor. Babaannem ile aramdaki diyalog karı bireylerinden farklı. Küçüklüğümden bu yana beni halis muhlis maçlara götürürdü, yargıcılık seminerlerine götürürdü. Tekvando genetiğimize işlendi. Olimpiyatta olmam yepyeni birlikte gidişat olacak. Bütün karı orada olacak. Kardeşim de 2028 olimpiyat oyunlarına eklenmek istiyor. Babaannem ego çoluk çocuk kategorisine geçtikten sonradan hakemlikten çalıştırıcılık kısmına geçti."

Baba Serkan Uzunçavdar: Şu anki en iri misyonumuz olimpiyatlar

Antrenörlük fail ata Serkan Uzunçavdar da zat babasının karateci bulunduğunu fakat kendisinin de tekvandoya anahtar verdiğini belirterek, "Çocuklar parklarda büyür derler fakat Sude ve kardeşi spor salonlarında büyüdü. Sude 212 ülkeden dünyanın en elleme sporcusu kategorisinde 2 senedir da birlikte numara sırada. Şu anki en iri misyonumuz olimpiyatlar. 2024 Paris Olimpiyatları'nda madalya edinmeyi hedefliyoruz. Zorlukları olacak fakat Sude zorlukları başarabilen birlikte sporcu." diyerek konuştu.

Sude'nin 16 yaşlarında bulunmasına karşın arsıulusal organizasyonlarda 8 değerli ve 2 sim aldığına dikkati çekici ata Uzunçavdar, "Spor bakanlığımızın olimpik havuzunda dü sporcudan biri. Önümüzdeki şampiyonalarda elde edeceği derecelerle olimpiyat yolu açılacak. Annem 50 senedir tekvandoya görev veriyor. İki evladını yetiştirdi. Olimpiyat, Avrupa ve evren şampiyonalarında yarışan sporcular yetiştirdi." halinde düşünce belirtti.

Babaanne Kibar Uzunçavdar: Sude alım çalım tablom

Sporcu, yargıcı ve çalıştırıcı şekilde tekvando sporuna görev verici babaanne Kibar Uzunçavdar ise "Sude alım çalım tablom. Torunum değil, delik bebeğim. Beni de yaşama bağlayan Sude'dir. Başarısı beni bahtiyar ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Torunuyla dobra birlikte diyalog ortamında olduklarını kaydeden Uzunçavdar, şunları söyledi:

"Bana 'Kibi' der. 'Kibicim' ne yapayım diyerek sorar. Kaliteli birlikte sporcu. Dünya gözüyle olimpiyata gidip madalyayı almasını ve o gururu bana yaşatmasını istiyorum. Sude olimpiyata giderse o günkü tepkimi hacısı hocası görecek. Torunum böke sportmen fakat tek hayalim onun olimpiyatlara gitmesi. Sude olimpiyata giderse ata da orada olacak. Ben hayattaysam orada olacağım. Bütün karı peyrev şekilde gideceğiz. Sude'yi on paralık yanımdan ayırmadım. 2,5 yaşlarında seminere götürmüştüm. Çocukluğundan evet tekvandonun içinde. Babaanne az hâlâ Sude orada. Babaanne tepik atmaya çalışıyorsa, Sude de atmaya çalışıyor."

Tekvando sporundan kopmayan Kibar Uzunçavdar, "Estonya'da memur yazmışlardı, ameliyatlıydım. Kimsenin haberi yoktu, hâlâ dikişlerim alınmamıştı." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler