USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türksat Model Uydu Yarışması'nda bitiş uçuşları yapılacak

Türksat Model Uydu Yarışması'nın finalini gerçekleştiren pervaz etabı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Türksat Model Uydu Yarışması'nda bitiş uçuşları yapılacak
24-08-2022 05:02
Ankara

Türksat AŞ'den meydana getirilen açıklamaya göre, iştirak ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle 7'ncisi düzenlenecek Türksat Model Uydu Yarışması'nda bitiş heyecanı başlıyor.

Aksaray Tuz Gölü'nde mevcut Hisar Atış Alanı'nda düzenlenecek pervaz etabıyla, esas birlikte uydunun model adına ihya evresini mütemmim gailesiz mühendisler, pervaz aşamasında koşa cepheli ve sistemler arası tanıtma görevlerini tamamlayarak birincilik düşüncesince yarışacak.

Altı senedir başarıyla planlı ve binlerce öğrenciye ev sahipliği eden Türksat Model Uydu Yarışması'nda pervaz evreyi model uyduların roketlerle fırlatılmasıyla gerçekleştirilecek. 50'ye DOĞRU fariza ödeme etmesi muhtemel model uydulara bu sene da dünkü görevler eklendi. Model uyduların inişi sırasında sensörlerden tahsil edilen telemetri verileri ve kaynak verisinin de arazi istasyonuna enstantane aktarılması görevinin birlikte dökme verilerin kumanda arama elektronik beyin ara yüzünde grafiksel görselleştirmesi görevleri ödeme edilecek. Ayrıca model uydular, taşıyıcıdan ayrıldıktan sonraları gerileyiş sırasında 200 mt. irtifada 10 saniye askıda kalmış şekilde irtifasını sabitleyeceği rolü ve uydunun görünürlüğünün artırılması üzere gerçekleştirilecek ibdai görevler yarışmacıların bu sene deneyimleyeceği ehemmiyetli vazifelerden olacak.

2016'da 3 kadro ve 18 kişiyle süregelen Model Uydu Yarışması'nda bu sene delege sayısı 1000'i aştı. Türksat Model Uydu Yarışması'na darülfünun öğrencilerinin hevesi gelişigüzel sene katlanarak artarken korkunç birlikte rekabete ve iri coşkuya oyunluk olması muhtemel yarışma, Türksat Tanıtım ve Türksat YouTube kanallarından takipçilerine ulaştırılacak.

Yarışmada birlikte numara bulunan takımın üyelerine 40 bin lira, ikinci takımın üyelerine 30 bin lira, üçüncü takımın üyelerine 20 bin teklik ihsanıhümayun verilecek. Yarışmayla, öğrencilerin öbür darülfünun takımlarıyla sınama paylaşımı, sektörde çalışkanlık yayınlayan kurumlar, şirketler, uzmanlar ve mühendislerle bildirişim olanağı sağlanmasıyla uydu ve gök teknolojileri dalında insanoğlu deposu yetiştirilmesi hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler