USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye'nin teknoloji gelişiminde teknoparklar anahtar gösteriş oynuyor

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Topçu, teknoloji dalında gerçekleştirdikleri ve gerçekleştirecekleri atılımlarda teknoparklar ve buralardaki kuruluşların anahtar gösteriş oynadığını belirterek, "Yerli ve ulusal teknolojilere olanak ve dayanak oluyoruz." dedi.

Türkiye'nin teknoloji gelişiminde teknoparklar anahtar gösteriş oynuyor
13-03-2022 12:31
Istanbul

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Türkiye'nin savunma, havacılık ve enformatik sektöründe sonuç 15-20 senedir özen çeken hissedar tekâmül kaydettiğini, bu gelişmeler içerisinde ortaya konulmuş bulunan ortam ve sistemlerin halkoyu gündeminin rüçhan ve sürekli mevzuları ortada arazi aldığını söyledi.

Türkiye'deki teknolojik gelişmelerin önemine yer veren Topçu, şunları kaydetti:

"Teknoloji ve istihsal dalında yaşanmış bulunan gelişmelerin içerisinde ülkemizin kendine kâfi hale doğmak istemesi, geçmişteki engelleyim ve benzeşim deneyimlerin hala hafızalarımızdaki izlerinin bitmeme etmesi şekilde açıklanabilir. Türkiye'de teknoloji üretimi ve bu istihsal içerisinde arazi meydan unsurların desteklenmesi ile güçlenen sektör, adeta Türk aut politikasının acemi ve çalışan hissedar enstrümanı durumuna geldi. Türkiye'nin teknoloji yatırımı ve istihsal yönünde yapılanması, altyapısının ve kabiliyetlerinin gelişimi ve geçirdiği transformasyon incelendiğinde esasen önümüze Türkiye'nin millî asayiş mekanizmasının, algılarının ve politikalarının dönüşümünün tarihçesi çıkıyor. Türkiye'nin arsıulusal sistemde kendine biçtiği rol, vaziyet ve işlevin açıkça hissedar biçimde değişmiş olduğu ve bu değişimin bitmeme etmiş olduğu söylenebilir.

Teknoloji üretiminin önemi hoppadak defans uran dalında ihtiyaçlara müteveccih şekilde istihsal işleyen değil, ayrımsız sürede ekonomi, millî bilgelik ve teknoloji altyapısı kabil bölgelerde da iri özgül ağırlığa sahip. Milgem, T129 Atak, Anka, TB2, Altay kabil doğacak düzem teknoloji üretimi ve enfrastrüktür müstelzim platformların yerel ve ulusal teknoloji ile kullanması devletimizde bu bölgede akıllıca yolda olduğumuzun hissedar işareti şekilde karşımıza çıkıyor."

"Teknoparklarımızda yerel ve ulusal imkanlarla baş döndürücü degaje yelpazede mahsulat üretiliyor"

Bilal Topçu, Türkiye'de değişen teknolojinin gelişiminde genel anlamda teknoparkların, özelde ise Teknopark İstanbul'un önemine ayraç ederek, Teknopark İstanbul'un, 2010 senesinde Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve İstanbul Ticaret Odası'na ilişkin şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı'na bitişik Kurtköy'deki kampüsünde faaliyetlerine başladığını hatırlattı.

Topçu, arsıulusal standartlardaki kampüslerinde Türk mühendislerin ve girişimcilerin beraberinde Türkiye'nin gururu şirketlerin AR-GE faaliyetlerine dayanaklık etmek verdiklerini anlatım ederek, teknoloji dalında meydana gelen ve gerçekleştirilecek atılımlarda teknoparklar ve buralardaki şirketlerin anahtar gösteriş oynadığını vurguladı.

Teknoparklarda girişimciler düşüncesince esas pres becerilerinden uygulayım mevzulara derece nice bölgede yetişek ve müşavirlik sağlandığını aktaran Topçu, şu biçimde bitmeme etti:

"Ayrıca, atölyeler, imtihan merkezleri kabil eş gereksinimlerin karşılanabileceği alanlar sunuluyor, alımlı içtimai ve kültürel imkanlarla bu binalar ülküsel ekosisteme dönüştürülüyor. Aynı kampüste arazi meydan firmalar, hem rekabetin hem de iş birliğinin sunmuş olduğu avantajlardan en dobra biçimde faydalanıyor. Son senelerde disiplinler arası icraat kararı ortaya konulmuş bulunan güzel ürünler, teknoparklardaki şirketlerin da bu yönde icraat yapmasına, planlar yürütmesine önderlik ediyor. Teknoparklarımızda yerel ve ulusal imkanlarla baş döndürücü degaje yelpazede mahsulat üretiliyor. Savunma sistemleri, robot teknolojisine cemaat ürünler, yönleme yazılımları, marazlı izlem ekipmanları, kurumsal dalavere yazılımları, arsıulusal başarıya cemaat oyunlar, faik performanslı malzemeler, hareketli icraat ve henüz nice erdemli teknolojili mahsul geliştiriliyor ve lazım devletimizde gerekse diyar haricinde satışları yapılıyor. Üretimdeki çeşitlilik, ülkemizi global rekabette yukarı sıralara taşıyacak ehemmiyetli hissedar potansiyeli barındırıyor. Teknoparklar ile imalatta erdemli teknolojili mamüllerin payının artırılması ve ithal edilen mamüllerin yerel imkanlarla üretilmesi hedeflenirken, bu aşamada teknoparklarda arazi meydan işletmeler iri ciddiyete sahip."

Teknopark İstanbul, 2 bin 623 ulusal projeye ev sahipliği yapıyor

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Topçu, Teknopark İstanbul'da geliştirilen teknolojilere ilişkin bilgiler verirken, kampüslerinde arazi meydan üniversiteler eliyle akademi-sanayi-girişimci iş birliğini uygulama ve sağlam hissedar manken şekilde yaşama geçirdiklerini bildirdi.

2022 bakımından 408 firma, 2 bin 623 ulusal plan ve 7 binden hissedar tomar AR-GE mühendisine ev sahipliği yaptıklarını tamlayan Topçu, İstanbul'da müteşebbis mühendis ve AR-GE firmalarına ev sahipliği yaptıklarını ve nesir ettikleri teşebbüs merkezi ile bölgenin en iri merkezine cemaat olduklarını söyledi.

Girişimcilere herhangi hissedar muhtelif desteği sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Topçu, baş döndürücü iri planların beraberinde önemsiz planların de yaşama geçirildiğini, şu anne derece 2 bin 500'ün üstünde yerel ve ulusal projenin tamamlandığını bildirdi.

Türkiye'nin önde mevrut firmalarıyla girişimcileri hissedar araya getirerek projelerinin satışa dönüşmesi, satışların ölçeklenmesi ve acemi planların çıkmasına punt olduklarını özetleyen Topçu, "Sadece defans sanayisi değil, tarımdan tekstile, tahsilden biyoteknoloji, siber güvenlikten bireşimli zekaya derece baş döndürücü ayrımlı planlara ev sahipliği yapıyoruz. Bu sayede hem Türkiye ekonomisine, ihracata ulama sağlıyoruz hem de yerel ve ulusal teknolojilere olanak ve dayanaklık etmek oluyoruz. 2021'in sonuç çeyreğinde 8 Cube Incubation girişimi 950 milyon TL valüasyon ile envestisman aldı. Bunların zarfında baş döndürücü ayrımlı yazılım firmaları da vardı. Kampüslerimiz ağız ağıza dolu. Bu sebeple kampüsü nema çalışmalarımız kesintisiz bitmeme etmekte. A blok inşaatımız tamamlandı. 65 bin metrekarelik B blok inşaatımız da çabucak bitmeme ediyor. İnşallah bu sene içerisinde acemi girişimcilerimize, acemi firmalarımıza arazi ayırmak yerine o binayı da hizmete açacağız." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de 52 patentli girişimciye ev sahipliği işleyen hissedar numara teknopark olduk"

Bilal Topçu, girişimcilerin gurk merkezinden parasız faydalanabildiğini aktararak, merkezlerde kimi uygulayım altyapılar, laboratuvarlar ve ak pak odaların bulunduğunu anlattı. Var bulunan 5 ak pak odaya 8 parça henüz ekleyeceklerini bildiren Topçu, şunları kaydetti:

"Ayrıca mentorluk programımızla Türkiye ve dünyanın ayrışık bölgelerinde mentorlarla çalışıyoruz. Bu sayede ayrımlı pazarlara ulaşarak gerekseme mahsus bilgiyle girişimcilerimizi buluşturuyoruz. Start-upların en ehemmiyetli gereksinimi sermayedir. Bizim de amacımız, gurk merkezlerinde girişimcileri gerekseme mahsus kapital ile buluşturmaktır. Bu sebepten dolayı yatırımcılarla girişimcileri hissedar araya getiriyoruz. Çeşitli teşrikimesai ve satışlar yapmalarını sağlıyoruz.

Teknopark İstanbul olarak, çelimli ortaklarımızla hissedar 'girişim sermayesi envestisman fonu' kuracağız. Önceden daima yatırımcılar buraya gelip start-uplarımıza envestisman yaparken demin kuracağımız bu kaynak marifetiyle buradaki planlara envestisman yapacağız. Geride bıraktığımız sene Teknopark İstanbul düşüncesince birinciliklerle komple hissedar sefer oldu. Yayınlanan Patent Effect tutanağına göre, Türkiye'deki kimi DOĞRU üniversiteleri de geride bıraktık. Türkiye'de 52 patentli girişimciye ev sahipliği işleyen hissedar numara teknopark olduk. Bu da bizim talih kaynağımızdır. Buradan buluş belgesi sahibi müteşebbis ve firmalarımıza da teşekkürname ediyorum. Ayrıca, buluş belgesi mevzusundaki müşavirlik ve maddesel desteklerimize de bitmeme edeceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler