USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Türkiye'nin 'spor temalı önceki kavim bahçesi' Trabzon'un en canlı noktası old

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde inşası tamamlanan ve Eylül 2021'de hizmete oluşturulan ulus bahçesi, spor ağırlıklı alanları, tatil ve canlılık parkurlarıyla şehrin en neşeli dirim sektörü durumuna geldi.

Türkiye'nin 'spor temalı önceki kavim bahçesi' Trabzon'un en canlı noktası old
13-12-2021 20:00
Trabzon

Kentte 1951 senesinde oluşturulan Avni Aker Stadı, 2017'de Trabzonspor'un Konyaspor ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçının peşi sıra kapılarını kapattı ve ayrımsız sene içinde yıkımına başlandı.

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin açılması ve Avni Aker Stadı'nın faaliyetinin sona ermesiyle kent merkezinde artan bu bölgeye ulus bahçesi yapılması düşüncesince başlatılan çalışmaların önceki aşamayı bu sene içinde sona erdi.

Yaklaşık 60 dönümlük bölgeye eş ulus bahçesinde 1012 izleyici kapasiteli tribün, 29 bin 719 metrekare çim alan, idman alanı, çiftteker ve koşun yolu, demonstrasyon havuzu, restoran, ulus kıraathanesi, bebek düzen alanları nesir edildi.

Hizmete ilkgüz ayında oluşturulan ulus bahçesine sabahın er saatlerinde mevrut insanlar, gidiş ve çiftteker amacında spor yaparak demonstrasyon havuzu indinde ve ulus kıraathanesinde tatil fırsatı buluyor.

Aileleriyle ulus bahçesine mevrut evlatların önceki tercihi ise saf çimi mevcut sahada ayak topu oynamak, kaykay ve patinaj pistinde ahenkli dakikalar kılmak oluyor. Ayrıca ulus bahçesine antre yollarında mevcut merdivenler üstüne meydana getirilen üç buutlu tabiat ve dekor resimleri de ziyaretçilerin beğenisini çekiyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AA muhabirine, ulus bahçesinin şehre yakışan ve sporla aşina durumuna akıllıca yapıldığını söyledi.

Kentteki ulus bahçesinin Türkiye'nin spor temalı yegâne ulus bahçesi bulunduğunu aktaran Zorluoğlu, "Millet bahçesinin yer aldığı bölgede Trabzonspor'umuzun senelerce iri başarılara ve şampiyonluklara ulaştığını biliyoruz. Avni Aker Stadı'nın yer aldığı bölgeye meydana getirilen ulus bahçesinde, Trabzonspor'un şöhretli tarihini yaşatacak binalar oluşturduk." dedi.

"Halkımız bu bostan ile aşırı dobra eyyam yaşıyor"

Zorluoğlu, halkın iri beğenisini toplayan ulus bahçesinin bulunmuş yer aldığı alanın zamanı manada şahısların hafızasında iri noktayı olduğuna ayraç ederek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Avni Aker Stadı ve tarafındaki Yavuz Selim Stadı'nın da arazi almış yer aldığı sektörü hatırlamak, şahısların spor yapabilmelerinin önünü açabilmek hesabına müşterek ayak topu sahası ve çevresinde gidiş parkuru yapıldı. Bir müddet evvela daim baş başa halkımızın hizmetine sunduğumuz ulus bahçesi, insanlarımızın iri beğenisini topladı. Sabahın er saatlerinden itibaren gencinden yaşlısına buraya mevrut halkımız gidiş yaparak spor aletleriyle egzersizlerini gerçekleştirebiliyor başkaca bostan içindeki kaykay pisti ve bireşimli patinaj sektörü da çocuklarımızla gençlerimizin beğenisini görüyor. Bahçe girişinde arazi meydan gizli dü bina içinde de öğrencilerimiz ferah ferah derslerini çalışabiliyorlar. İnsanlarımız bu anlamda bize müspet art devir yapıyor. Bizler de ulus bahçesinin bu güzelliğini sürdürebilmesi düşüncesince çalışmalarımızı boyuna sürdürüyoruz. Gerek temizliği icap güvenliği gerekse yönetsel anlamda elimizden gelenin en iyisini hazırlamaya himmet ediyoruz."

Açılışının elden peşi sıra ulus bahçesinde Trabzon Gençlik Festivali düzenlediklerini anımsatan Zorluoğlu, "Konserler ve ayrışık etkinliklerle 3 devir devam eden bu organizasyona yurttaşlarımız iri dikkat gösterdi. Yöresel oyunlar ve horon gösterilerinin de arazi almış yer aldığı festivalde Karadeniz müziğinin yüzü sıcak sanatçıları da oyunluk aldı. Buranın organizasyonların düzenlenebileceği, bu cins etkinliklerin yapılabileceği müşterek özek biçimine gelmesini de istiyoruz. Burası şehrimizin adeta kalbi diyebileceğimiz noktalardan biri. Tarihi geçmişi ve günümüzdeki hareketliliği de delik önüne aldığımızda Trabzon, ulus bahçesi ile gösterim projelerinden birisine hâlâ kavuşmuş oldu." diyerek konuştu.

"Buranın açılması bizim düşüncesince aşırı elleme ve hayır oldu"

Egzersiz gerçekleştirmek düşüncesince ulus bahçesine mevrut 78 yaşındaki Fadime Bahadır, "Burası açıldığından beri geliyorum. Dolaşıyoruz, yürüyoruz ve iklim alıyoruz. Bizim düşüncesince bura aşırı şen ve elleme oldu, akıntı edebiliyoruz. Allah razı olsun yapanlardan." ifadesini kullandı.

Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi talebesi Umut Komar ise hâlâ evvela burada spor yapabilecekleri ve devir geçirebilecekleri müşterek meydan olmadığına ayraç ederek, "Millet bahçesinin okulumuzun karşısında açılmasına sevindik. Öğle saatlerinde aşındırmak yiyebileceğimiz ve devir geçirebileceğimiz müşterek meydan hâlâ evvela yoktu. Buranın açılması bizim düşüncesince aşırı elleme ve hayır oldu. Okul haricinde da ara sıra gelip oturup lakırtı edebiliyor, spor yapabiliyoruz. Kaykay ve patinaj pistinden de yararlanıyoruz. Profesyonel şekilde spor işleyen arkadaşlarımız da idman ve koşun yapabiliyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler