USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Türkiye'nin sondaj faaliyetlerinde avrat imzası

Kanuni sondaj gemisinde Materyal ve Lojistik Koordinatörü yerine etkin Dilay Altunay, "Zarafetinizle yetkinliklerinizin enerjisini birleştirirseniz elinizin hamuruyla rastgele ayrışık eş işine karışabilirsiniz." dedi.

Türkiye'nin sondaj faaliyetlerinde avrat imzası
08-03-2022 12:27
Ankara

Kanuni sondaj gemisinde Materyal ve Lojistik Koordinatörü kendisine fariza önleyen Dilay Altunay, AA muhabirine, toplumda "erkek mesleği" kendisine tanıdık işlerde fariza kabul etmek talip bayanların hayallerinin arkasından gitmeleri icap ettiğini söyledi.

İş dünyasına Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığında (TPAO) pervaz koordinatörü kendisine başladığını tamlayan Altunay, "Çalıştığım 3 ayrımlı sektörde de 'kadın başına' sanarak başlamış olan ezber cümlelerle benzeyen çevrem kabilinden eleştirildim. Gemide, karada, havada ne iş yapmış olursanız yapın bazısı kalıpların haricinde iş yapıyorsanız ön kaymakamlık oluyor. Örneğin, düzentileme saatleriniz sabahleyin 9 kısımlar 5 değilse, iş seyahatine çıkmanız gerekiyorsa, katılmanız müstelzim iş yemekleriniz varsa, kuma tomar emek yapmanız gerekiyorsa yahut işiniz dolayısıyla eve geç gitmeniz gerekiyorsa bunların bütünü 'kadın başına' yapılmayacak şeyler kendisine görülüyor. Ancak bu ön yargılar benim düşüncesince tek devir aşırı ehemmiyetli olmadı." dedi.

Altunay, gemide çalışanların yüzdelik 97'sinin eş bulunduğunu belirterek şöyleki bitmeme etti:

"Gemilerimiz lavabolar, giyinme odaları, spor salonuyla hem avrat hem rical düşüncesince bire kuma olanakları sağlayacak halde tasarlanmış. Gemide etkin avrat sayısı ihtimal az lakin bu, sayımızın artmayacağı anlamına gelmiyor, ayrıca adım adım da artıyor. TPAO'nun gemiye aktarma sürecimde beni aşırı cesaretlendirdiğini ve avrat personel istihdamı dair şürekâ bulunduğunu başta katmak isterim."

"Neleri başarabildiğinizi sahada gösterin"

Kanuni sondaj gemisinde, Filyos Kıyı Lojistik Merkezi'nden dayanak noktası gemileriyle mevrut materyallerin vaktiyle ve sakıncasız halde gemide olmasını sağlamaktan mesul bulunduğunu özetleyen Altunay, "Personel transferleri düşüncesince tercih ettiğimiz helikopterlerin planlamalarını, bitmeme fail operasyonlarla eş anlı kendisine etkili olmak ve kısaca 190 mürettebatlı geminin takım değişikliklerini vaktiyle etkili olmak kadar hem stresli hem dörtköşe kuma görevim var." ifadelerini kullandı.

Akademik detayları sahada uygulayabilmek düşüncesince darülfünun tercihini işle kuma paydada buluşturmanın ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayan Altunay, şöyleki bitmeme etti:

"Bir senedir sondaj gemilerinde malzeme ve geri hizmet koordinatörü kendisine fariza yapıyorum. Ben düzenleme yeteneğimi kullanmayı, tatbik analizör üretebilmeyi ve sahada insanlarla iletişimde olmayı aşırı seviyorum. Bununla beraberce iş geliştirerek bire kuma sürede üretken olmama imkân tanımış olduğu ve en önemlisi bunları yaparken bahtiyar olduğum düşüncesince bu mesleği seçtim. İş hayatımda motivasyonumu faziletkâr markajcı en ehemmiyetli kriterler de baştan sona bunlar oldu."

Benzer bölgelerde emek vermeyi düşünen kız öğrencilere, kendilerine maruz öğütlerin hayallerine bariyer bulunmasına müsaade vermemeleri tavsiyesinde mevcut Altunay, şunları kaydetti:

"Etrafınızdaki kişilerin eleştirilerini, ön yargılarını, mahallenizdeki baskıyı, sizin hakkıyla ne istediğinizi körlemeden geleceğiniz karşı konuşanları, sizi öz dünyasında bilmiş olduğu kadarıyla yönlendirmek isteyenleri dinleyin. Herkesi dinleyin. Mutlaka giderek işinize yarayacak kuma şeyler de söylüyorlardır lakin onlara karşılık hasretmek yerine, neleri başarabildiğinizi sahada gösterin. Neler başarabildiğinizi, kendinize ve işinize inancınızı, kararlılığınızı, başarılarınızı görsünler ki bu ağız dalaşı kadın-erkek ekseninden kurtulabilsin. Zarafetinizle yetkinliklerinizin enerjisini birleştirirseniz elinizin hamuruyla herhangi kuma muhtelif eş işine karışabilirsiniz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler