USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye'nin geçmiş yerel baz istasyonu üreticisi ULAK dalında evren liderleri arasında

Türkiye'nin önceki evcil ve ulusal baz istasyonu üreticisi ULAK Haberleşme AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Tüfekci, ULAK Haberleşme'nin baz istasyonu ve yazılım tabanlı ağ ihracatına başladığını, evren liderleriyle yarışır duruma geldiğini bildirdi.

Türkiye'nin geçmiş yerel baz istasyonu üreticisi ULAK dalında evren liderleri arasında
06-11-2021 14:36
Konya

ULAK Haberleşme AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci, Girişimci İşadamları Vakfı'nın (GİV) düzenlemiş bulunduğu Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi'ne eklenmek düşüncesince geldiği Konya'da, AA muhabirine, haberleşmenin, enformatik devrinin en ehemmiyetli araçlarından bir tanesi bulunduğunu söyledi.

Haberleşmenin çağ elden sesle, görüntüyle değil, veriyle, data aktarımıyla da belkili bulunduğunu tamlayan Tüfekci, "Dijital danışma çağlarında Türkiye namına baş döndürücü şükür şu anda 6-7 ülkenin ehil bulunduğu müşterek teknolojiye ULAK danışma ile ehil ergin durumdayız. Hazır mahsul namına satan yurt sayısını söylüyorum. 7 ülkeden bir tanesi durumundayız şu anda. ULAK Haberleşme'yi kurarken, askeri bölgede sağladığımız, elde ettiğimiz müşterek teknolojiyi sivil polis polis bölgeye yansıtarak ekleme bedel üretmeyi, Türkiye'nin hem parasının hem de verisinin ülkede kalmasını hedeflemiştik. Çok şükür bu mevzuda muvaffak oluyoruz."

"Hedefimiz 5G ve ötesi"

Tüfekci, Türkiye'nin geçmiş yerel ve ulusal baz istasyonu üreticisi bulunan müşareket namına kendilerine şişman hedefler koyduklarına değinerek, şöyleki bitmeme etti:

"Şu anda sahada canlı namına kullananların kullandığı 2 bine yaklaşan baz istasyonumuz var. Tabii tığ bunun baş döndürücü şimdi müşterek tomar olmasını dilek ederiz ve bunun düşüncesince de çabalıyoruz. 4.5G'de bu yatırımlar azalmış olsa da bitmeme ediyor lakin gerçek maksadımız '5G ve ötesi'. Şirketimizin mottosu da bu zaten. 'Türkiye'nin 5G ve ötesi' düşüncesince danışma vizyonunu kurmaya çalışıyoruz. Ulak, 5G baz istasyonu dair çalışıyor. Bunun atom çekirdeği şebekelerini de yapıyoruz. Hem 4.5G hem 5G. Bunun yanında, ‘SDN’ dediğimiz ‘Software Defined Network’ yazılım tabanlı ağ teknolojisini dünyayla eşzamanlı geliştirdik. Bunu da bundan sonra amme kurumlarımıza ve hususi firmalara pazarlıyor durumdayız."

Yazılım tabanlı ağın enformatik devri düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Tüfekci, "Ağ dediğimiz, noktaları birbiriyle birleştiren müşterek yapı. İnternet müşterek ağdır, GSM de ayrımsız şekilde. Bu ağları merkezi müşterek biçimde yöneten, çalışan müşterek biçimde yöneten, baş döndürücü çabuk müşterek biçimde bunları ayağa kaldırabilen ve kontrolünü sağlayıcı müşterek yazılımdan bahsediyoruz. Bu, dünkü ölçün müşterek teknoloji. Dünyada Cisco kadar şişman şirketler bunu yapıyorlar ve tığ de onlarla eşzamanlı namına bu yazılımı geliştirmiş durumdayız. Yani çağ ihalelerde Cisco ve tığ ayrımsız koşullarda ihalelere girebiliyoruz. ULAK, yazılım tabanlı ağ konseptinde dünyanın en dobra firmalarıyla yarışacak potansiyele mevrut durumda. Yani elden baz istasyonu üreten kululuş değil, bütünsel network çözümü üreten müşterek danışma firmasıyız." değerlendirmelerinde bulundu.

Tüfekci, ULAK'ın icra ettiği ihracatla adından lakırtı ettireceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Baz istasyonlarımızı ve ağ ürünlerimizi adım adım ihraç etmeye başladık. Şu anda sınama yaptığımız ülkelerden siparişler geliyor. Yüzler mertebesinde siparişler geliyor. Bu da bizi fazlasıyla bahtiyar ediyor. Tam da bundan 4 sene ilkin ULAK'ı kurduğumuzda iktiran etmek istediğimiz erek elden 'Türkiye'nin parası ve verisi Türkiye'de kalsın' değil, ayrımsız sürede bu ürünle Türkiye'ye dış satım yoluyla dünyalık da kazandırmaktı. Bunda da muvaffak oluyoruz. Çok devim bilimi müşterek ekibimiz var, ince hararetli düzen çalışıyorlar. Bu işin peşinde ASELSAN, NETAŞ, Argela kadar ehemmiyetli firmalarımız ve dayanak aldığımız baş döndürücü şişman müşterek danışma ekosistemimiz var. Onlarla baş başa Türkiye düşüncesince haberleşmede 'biz de varız' diyebileceğimiz müşterek noktaya geliyoruz. Şu an 3 ülkeden ısmarlama aldık, Afrika ve Asya ülkelerinden. Hem baz istasyonu hem de yazılım tabanlı ağ siparişi aldık. Herkesi ULAK'ı tanımaya ve desteklemeye çağırma ediyoruz. ULAK'ı çecik bildirme edeceğiz. Halka bildirme ettiğimizde de her insanın ULAK'ın sahibi olmasını istiyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler