USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye’de ebeveynlerin yüzdelik 52'si 'ebeveyn kontrolü' uygulamaları kullanıyor

Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Titova "Ebeveynler, çocuklarını muhtelif metodlar kullanarak sayısal ortamda ne güvende olacaklarını öğrenmelerine asistan muhtemel ve sayısal dünyalarını henüz sakıncasız bir duruma getirebilir" dedi

Türkiye’de ebeveynlerin yüzdelik 52'si 'ebeveyn kontrolü' uygulamaları kullanıyor
15-12-2021 13:05
İstanbul

Kaspersky araştırmasına göre, Türkiye'de ebeveynlerin yüzdelik 52'si ebeveyn kontrolü uygulaması kullanırken, yüzdelik 44'ü de çocukların internet geçmişini derneşik yerine kontrol ediyor.

Kaspersky açıklamasına göre, bir çok ebeveyn, evlatlarının sayısal davranışları dair telaşlı ve bunu seyredip kumanda etmek istiyor. Çocuklarına teknolojik aygıt verirken ebeveynler evlatlarının devre içi ortamda güvende olmasını getirmek istiyor. Bu sebeple ebeveynlerin çoğu, güvenliklerini getirmek düşüncesince evlatların devre içi etkinliklerini izlemeye çalışıyor.

Türkiye'de ebeveynlerin bir çok evlatların izledikleri videoları, görüşme ettikleri siteleri ve oynadıkları oyunları kontrol etmeye çalışıyor. Ayrıca, ankete katılanların yüzdelik 47'si evlatların gündüz süresince internette ve cihazlarında geçirdikleri tarihi kapamak istiyor.

Türkiye'de iştirakçilerin yüzdelik 44'ü evlatların devre içi etkinliklerini gelmek düşüncesince dimdik sayısal trendleri kullanırken, ebeveynlerin yüzdelik 52'si ebeveyn denetimi uygulamalarını ediniyor. Ebeveynlerin yüzdelik 44'ü ise tarama geçmişini kontrol ediyor. Ankete katılanların kestirmece dörtte bir tanesi çocuklarına güveniyor ve onları tek biçimde kontrol etmiyor.

Anket sonuçlarına göre, sayısal ortamda evlatların davranışlarını düzenlemede en iri vebal anne babalara ve aileye ait. Bununla beraberce kestirmece dörtte biri, öğretmenlerin ve okulların bunu yapması gerektiğine inanıyor ve yüzdelik 27'si evlatların zatî sorumluluklarının olması icap ettiğini düşünüyor. Bu duruşu beslemek düşüncesince ebeveynlerin yüzdelik 94'ü çocuklarıyla devre içi tutum ve sayısal deneyim kurallarını konuştu. Katılımcıların hemen yüzdelik 6'sı bu mevzuyu çocuklarıyla beraberce gündeme getirmedi.

"Cihazlara ebeveyn denetimi uygulaması şarj etmek dobra müşterek fikir"

Açıklamada görüşlerine arazi maruz Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Marina Titova, bu sürede evlatların er çocukluk döneminden itibaren kurnaz telefon ve öteki araçları kullandığı düşüncesince sayısal endüstrisi yürüyüşe büyümek kadar saf ve aşina müşterek obje yerine algıladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Aynı sürede sayısal alanın yabancılarla haberleşme kurmamak yahut adsız sansız bölgelere gitmemek gibi, birçoğunun çocukluktan öğrenilen zat emniyetli tutum kuralları da var. Ebeveynler, çocuklarını münasebetsiz içerikten koruyarak ve türlü anahtar ve yollar kullanarak sayısal ortamda elbette güvende olacaklarını öğrenmelerine asistan mümkün ve sayısal dünyalarını elan emniyetli duruma getirebilir. mesela yetişkinler, fasile zarfında belli sayısal trendleri motivasyon edebilir yahut maksut ve istenmeyen zımni kategorilerini filtrelemenin yanı esna çocuğun devre içi etkinliğini kontrol etmeye asistan olabilecek ebeveyn denetimi uygulamalarını kullanabilir."

Terapistler, güvenin kontrolden elan dobra bulunduğunu vurgulayarak, mevzunun komünikasyon araçları tüketimi olduğunda, ebeveynlerin zat çocuklarına değil, internetteki içeriklere güvenmediğini, bu yüzden aranjör kontrolün dobra müşterek düşünüm bulunduğunu aktardı.

Kaspersky, anne babalara çocuklarını devre içi ortamda güvende olmalarını getirmek düşüncesince şu önerilerde bulunuyor:

"Çocuklar, cihazlarını kullanırken siber hıfzıssıhha ve devre içi düzenlilik kendisince bilgelik eksikliği yaşayabilirler. Ebeveynler, muhtemel senaryoları çocuklarıyla tartışarak ve müşterek kip oluşturarak asistan olabilir. Çocuğunun cihazlarına ebeveyn denetimi uygulaması şarj etmek dobra müşterek fikirdir. Bununla beraberce bunu çocuğunuzla konuşmanız ve eylemlerinizin arkasındaki sebepleri açıklamanız önemlidir.

Çocuğunuz, canlı müşterek toplumsal ağ kullanıcısıysa ve müşterek tomar müşterek tomar zımni paylaşıyorsa müşterek tomar paylaşım ve data gizliliği sorununu onunla konuşmalısınız. Ayrıca, toplumsal ağlarda birbirinizi ekleyebilir ve kip olmaya çalışabilirsiniz. Fotoğraflardaki coğrafi etiketleri tamamıyla kontrol edin. Fotoğraflarda yahut açıklamalarda duyurulmayan bilgilerin görünmediğinden sakıncasız olun. Yorumları izlem edin. Bizzat kip olmak, yavrunuza gizliliğini korurken devre içi ortamda elbette emniyetli müşterek biçimde bilgelik paylaşacağını da gösterecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler