USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Türkiye rekoru kenar short track sporcusu Derya Karadağ'ın maksadı Pekin Olimpiyatları

Short Track Milli Takım sporcularından 12 yaşındaki Derya Karadağ, doğacak düşüncesince beklenti vadediyor.

Türkiye rekoru kenar short track sporcusu Derya Karadağ'ın maksadı Pekin Olimpiyatları
25-10-2021 12:49
Samsun

Short Track Federasyon Kupası-1 ıvır zıvır kızlar D kategorisi 500 metrede 50.2 saniyelik derecesiyle Türkiye rekoru kırarak kıymetli madalya elde eden Derya Karadağ'ın maksadı Pekin Olimpiyatları.

Short Track Milli Takımı, başantrenör Artur Sultangaliyev'in yönetiminde Samsun Buz Sporları Salonu'nda, 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na kota kabul etmek düşüncesince antrenmanlarını sürdürüyor.

Türkiye Buz Pateni Federasyonunca (TBPF) örgütlü edilen Short Track Milli Takım Kampı'nda idmanlarına bitmeme fail Derya Karadağ, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Erzurum'da yaşadığını, ana ve babası patinaj icra ettiği düşüncesince 4 yaşında buz pisti ile tanıştığını söyledi.

Buz pateni ile tanıştıktan sonradan Short Track'a (kısa mesafe sürat pateni) yöneldiğini dile getiren Derya, "Dört yaşında 1 sene cimnastikle uğraştım. Annem ve babam patinaj yapıyorlardı, onların yardımıyla buz pisti ve sporla tanıştım. Short Track'ta kendimi geliştirdim. Türkiye Buz Pateni Federasyonu çeşidinden gücük ay ayında Erzurum'da planlı Short Track Federasyon Kupası'nda Türkiye rekoru kırarak böke oldum." ifadelerini kullandı.

"Hedefim olimpiyatlara katılmak"

Eğitimini Erzurum'da sürdürdüğünü, ortaokula bitmeme ettiğini, buz pateninin ise kâffesi yaşamını değiştirdiğini tabir fail Derya, şunları kaydetti:

"Her devir idmanlarımız oluyor. Sporda öz güvenlik gerekiyor, korkmamak gerekiyor. Benim en iri avantajım aşırı er yaşlarda buz patenine başlamam. Herkesin elan iri yaşlarda öğrendiklerini ego elan öncesinde öğrendim. Hedefim Avrupa ve evren şampiyonası daha sonra olimpiyatlara katılmak."

Short Track Milli Takımı Başantrenörü Artur Sultangaliyev de Derya Karadağ'ın öz kategorisinde milli takımda yegâne avrat sporcu bulunduğunu bildirdi.

Sultangaliyev, "Karadağ geleceğin olimpik sporcusu. Kendi kategorisinde fevk fazladan Türkiye rekoru kırarak değerli ortak sporcu bulunduğunu şimdiden kanıtladı. Avrupa listesinde geçmiş beşin içinde. Milli takımın en ıvır zıvır ve en aceleci sporcusu. Kendisine spor hayatında ve olimpiyat önünde başarılar diliyorum." niteleyerek konuştu.

​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler