USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Türkiye Motosiklet Federasyonunda Toprak Razgatlıoğlu'nun zamanı başarısının luğu yaşanıyor

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar, evren şampiyonu Razgatlıoğlu'nun doğacak 10 yılda da ehemmiyetli başarılar kazanacak potansiyele eş olduğuna inanıyor.

Türkiye Motosiklet Federasyonunda Toprak Razgatlıoğlu'nun zamanı başarısının luğu yaşanıyor
02-12-2021 12:47
Ankara

Dünya Superbike Şampiyonası 2021 sezonu şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu'nun Türkiye'ye tarihinde evvela misil bu kupayı kazandırmasının sevincini canlı Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, AA Spor Sohbetleri'nin misafiri oldu.

Başkan Uçar, sayaç başlangıcında dünkü sima koronavirüs (Kovid-19) salgını zımnında konkur takvimini ne başlatacaklarını düşünürken, 2021 yılını Toprak Razgatlıoğlu'nun zamanı başarısıyla tamamladıklarını belirterek, "Hamdolsun hem millî tıpkı zamanda arsıulusal organizasyonlar açısından aşırı çoğalan müşterek sene oldu." dedi.

Sezon başlangıcında belirledikleri millî konkur takvimini kopya düzenlediklerini tamlayan Uçar, arsıulusal takvimin de gelişmemiş değişimlerle yürütme edildiğini kaydetti.

TMF Başkanı Uçar, Afyonkarahisar'da Dünya Motokros Şampiyonası'nı başarıyla düzenli ettiklerini vurgulayarak, şu halde bitmeme etti:

"Uluslararası manada bizi en müşterek tomar bahtiyar fail ve göğsümüzü kabartan, müşterek ilki yaşatarak Dünya Superbike şampiyonluğunu ele geçiren Toprak Razgatlıoğlu'nun başarısı oldu. Bu sayaç 13 misil İstiklal Marşı'mızı okutması ve nice yarışta da podyuma çıkması en şişman alım çalım donör başarımız. 1996 tevellütlü müşterek sporcumuzun hakeza müşterek başarıya ulaşması, fakat 4-5 yaşından itibaren motor kullanan müşterek gencin yakalayabileceği müşterek potansiyeldi. Doğru yoldan ilerledi, o da bu başarıyı yakaladı. Gelecek 10 yılda da Toprak, herhangi müşterek devir şampiyona potansiyeli bulunan sporculardan birisi."

Toprak Razgatlıoğlu'nun başarısında TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu'nun şişman emeği olduğuna ayraç fail Başkan Uçar, "Toprak'ın ehil bulunduğu en ehemmiyetli muvaffakiyet faktörlerinden biri, sabahları müşterek evren şampiyonu (Kenan Sofuoğlu) ile kahvaltı yapıyor olması, öğlene akilane müşterek evren şampiyonu ile antrenmana çıkması, yarışa gittiğinde de daha evvela o virajlardan müşterek aşırı misil dönmüş müşterek ağabeyi ile konuşarak yarışa çıkıyor olması, padokta ayrımsız duyguları paylaşması. Bence başarısının altındaki en ehemmiyetli faktörlerden birisi, Kenan Sofuoğlu'nun ona akilane müşterek kariyer haritası çizmesi." sanarak konuştu.

"Arkadaşlarını başarıdan başarıya götürebilecek müşterek potansiyele sahip"

Dünya şampiyonu ulusal motosikletçinin dünkü hedeflerine müteveccih Uçar, "Bir spor adamı kendisine kanaatim, Toprak, Superbike'ta ülkemizi güzel özümleme etti lakin tescil etmesi gerekiyor. Bu yılki evren şampiyonluğunun sürdürülebilir müşterek muvaffakiyet bulunduğunu ispatlaması gerekiyor. Yani müşterek misil daha, müşterek misil daha.. Kenan az daha 5 el evren şampiyonu kendisine 'Artık burada benim sözüm geçer.' dedirtecek noktaya hem bizi hem dü evren motor sporları otoritelerini getirmesi gerekiyor. Bu ihtimal müşterek evren şampiyonluğuyla daha olabilir, ihtimal dü şampiyonlukla. Onu devir gösterecek." ifadelerini kullandı.

Toprak'ın müşterek ayrıksı kategoride yarışmasıyla ait TMF Başkanı Uçar, "Bu özümleme yeteneğini 'Şampiyonluk düşüncesince elzem adaydır' tesciline çevirmesi gerekiyor. Toprak'ta inşallah bunu meydana getirecek bilgi, beceri, güç, yetenek ve cesurluk var. Çünkü yanı sıra aşırı akilane müşterek ağabey, aşırı akilane müşterek yiğit var. Bu pencereden bakılınca Toprak, peşi sıra Bahattin'i (Sofuoğlu), Can'ı, Deniz'i (Öncü) de Kenan abisinin onları sürüklediği az daha başarıdan başarıya götürebilecek müşterek potansiyele sahip." biçiminde fikir belirtti.

Toprak, Bahattin, Can, Deniz ve Asrın Rodi Pak az daha ulusal motosikletçilerin Türkiye'yi değerli müşterek halde özümleme ettiklerini görmekten aşırı bahtiyar olduklarını vurgulayan Uçar, Toprak'ın evren şampiyonluğu sonrası motor sporlarına talebin de arttığını söyledi.

Genel kurulda başkanlığa yeniden seçilmesi sonrası dünkü fasıl planları karşı Başkan Uçar, "Kulüplerimizin kurumsal yapısının güçlendirilmesi müşterek numara önceliğimiz. Kulüplerimizin motor sürüş eğitimi veren, esas gelecek sürüş eğitimi veren birer alım biçimine gelmesi çabasındayız. 100'e andıran kulübümüzün tamamını kurumsal yapıya kavuşturma azminde olacağız." açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığının federasyona özellikle verdiği "Eğitmen" ve "Eğitim vesikası verme" yetkileri bulunduğunu dile getiren Uçar, "Bu yetkiyi kulüplerimiz eliyle yetişek kurulumuz üstünden topu topu Türkiye'ye yaymaya çalışacağız. Bu vesileyle Türkiye'de şuurlu motor kullanıcıları tekvin etmek en ehemmiyetli gayretimiz." biçiminde konuştu.

Yeni pistler yolda

Bekir Yunus Uçar, Türkiye'nin en şişman motokros parkurlarından birisinin Edirne'de yapıldığını ve federasyon kendisine bunun düşüncesince yardım sunduklarını belirterek, "Edirne'de evvela müşterek Türkiye Şampiyonası, peşi sıra müşterek Doğu Avrupa Şampiyonası ve peşi sıra da daha şişman şampiyonalarla destan göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Tesisleşmeye ehemmiyet verdiklerini kaydeden Uçar, "Düzce konkur pistimiz hazır, ayrımsız halde Afyonkarahisar'da Dünya Superbike organizasyonunun yapılabileceği kalitede müşterek konkur pistinin de projeleri hazır. Bu tesisi yaşama geçireceğiz." sanarak konuştu.

Kovid-19 zımnında trafikte motor kullanımının arttığını dile getiren TMF Başkanı Uçar, "Trafikte 4 milyona andıran motor kullanıcısının bulunduğunu biliyoruz. Önümüzdeki sene 5 milyon, ahir sene 6 milyon kullanıcıya ulaşabilecek müşterek gizil var. Bu artışı sportif performansa da yöneltmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Motosiklet Federasyonları Birliğinin 2022 yılı böylelikle elektrikli motosikletlerle konkur kategorisini de açmasını beklediklerini aktaran Uçar, laflarını şu halde tamamladı:

"Elektrikli motor üreticilerinin bu ürünleri mücahede ve eğleşme dair az buçuk daha güçlendirmeleri gerekiyor. Sportif başarım belirtmek düşüncesince daha sansasyonel ve ehliyetli değiller lakin programda var. Bizim de TMF programında toprak alacak. Elektrikli motosikletler de öbür elektrikli vesait az daha dünyanın vazgeçilmezleri biçimine gelecek. Başta Toprak edinmek az daha topu topu sporcularımıza elektrikli motor üreticilerinden hem müşterek sponsorluk teklifi gelmesini tıpkı zamanda 'Gelin bu piyasası ülkede herkesten daha aceleci büyütelim' projeksiyonu sergilemelerini imge ediyoruz. Bu fırsatı domestik üreticilerimizin sporcularımız vasıtasıyla değerlendirmelerini imge ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler