USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Türkiye Motosiklet Federasyonunda Toprak Razgatlıoğlu'nun zamanı başarısının luğu yaşanıyor

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar, evren şampiyonu Razgatlıoğlu'nun doğacak 10 yılda da ehemmiyetli başarılar kazanacak potansiyele cemaat olduğuna inanıyor.

Türkiye Motosiklet Federasyonunda Toprak Razgatlıoğlu'nun zamanı başarısının luğu yaşanıyor
02-12-2021 12:47
Ankara

Dünya Superbike Şampiyonası 2021 sezonu şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu'nun Türkiye'ye tarihinde önceki eş bu kupayı kazandırmasının sevincini canlı Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, AA Spor Sohbetleri'nin misafiri oldu.

Başkan Uçar, mevsim başlangıcında dünkü kimse koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla konkur takvimini kesinlikle başlatacaklarını düşünürken, 2021 yılını Toprak Razgatlıoğlu'nun zamanı başarısıyla tamamladıklarını belirterek, "Hamdolsun hem millî tıpkı zamanda arsıulusal organizasyonlar açısından baş döndürücü artımlı ortak sene oldu." dedi.

Sezon başlangıcında belirledikleri millî konkur takvimini tıpkı düzenlediklerini tamlayan Uçar, arsıulusal takvimin de gelişmemiş değişimlerle yürütme edildiğini kaydetti.

TMF Başkanı Uçar, Afyonkarahisar'da Dünya Motokros Şampiyonası'nı başarıyla düzenli ettiklerini vurgulayarak, şu biçimde bitmeme etti:

"Uluslararası manada bizi en ortak tomar bahtiyar fail ve göğsümüzü kabartan, ortak ilki yaşatarak Dünya Superbike şampiyonluğunu ele geçiren Toprak Razgatlıoğlu'nun başarısı oldu. Bu mevsim 13 eş İstiklal Marşı'mızı okutması ve nice yarışta da podyuma çıkması en iri alım çalım donör başarımız. 1996 tevellütlü ortak sporcumuzun hakeza ortak başarıya ulaşması, fakat 4-5 yaşından itibaren motor kullanan ortak gencin yakalayabileceği ortak potansiyeldi. Doğru yoldan ilerledi, o da bu başarıyı yakaladı. Gelecek 10 yılda da Toprak, rastgele devir bökelik potansiyeli bulunan sporculardan birisi."

Toprak Razgatlıoğlu'nun başarısında TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu'nun iri emeği olduğuna ayraç fail Başkan Uçar, "Toprak'ın cemaat bulunduğu en ehemmiyetli muvaffakiyet faktörlerinden biri, sabahları ortak evren şampiyonu (Kenan Sofuoğlu) ile kahvaltı yapıyor olması, öğlene akıllıcasına ortak evren şampiyonu ile antrenmana çıkması, yarışa gittiğinde de elan evvela o virajlardan ortak baş döndürücü eş dönmüş ortak ağabeyi ile konuşarak yarışa çıkıyor olması, padokta tıpkı duyguları paylaşması. Bence başarısının altındaki en ehemmiyetli faktörlerden birisi, Kenan Sofuoğlu'nun ona akıllıcasına ortak kariyer haritası çizmesi." sanarak konuştu.

"Arkadaşlarını başarıdan başarıya götürebilecek ortak potansiyele sahip"

Dünya şampiyonu ulusal motosikletçinin dünkü hedeflerine müteveccih Uçar, "Bir spor adamı adına kanaatim, Toprak, Superbike'ta ülkemizi dobra asimilasyon etti lakin tescil etmesi gerekiyor. Bu yılki evren şampiyonluğunun sürdürülebilir ortak muvaffakiyet bulunduğunu ispatlaması gerekiyor. Yani ortak eş daha, ortak eş daha.. Kenan kadar 5 eş evren şampiyonu adına 'Artık burada benim sözüm geçer.' dedirtecek noktaya hem bizi hem dü evren motor sporları otoritelerini getirmesi gerekiyor. Bu ihtimal ortak evren şampiyonluğuyla elan olabilir, ihtimal dü şampiyonlukla. Onu devir gösterecek." ifadelerini kullandı.

Toprak'ın ortak ayrıksı kategoride yarışmasıyla ilişik TMF Başkanı Uçar, "Bu asimilasyon yeteneğini 'Şampiyonluk düşüncesince elzem adaydır' tesciline çevirmesi gerekiyor. Toprak'ta inşallah bunu meydana getirecek bilgi, beceri, güç, yetenek ve atılganlık var. Çünkü birlikte baş döndürücü akıllıcasına ortak ağabey, baş döndürücü akıllıcasına ortak efe var. Bu pencereden bakılınca Toprak, arkası sıra Bahattin'i (Sofuoğlu), Can'ı, Deniz'i (Öncü) de Kenan abisinin onları sürüklediği kadar başarıdan başarıya götürebilecek ortak potansiyele sahip." biçiminde düşün belirtti.

Toprak, Bahattin, Can, Deniz ve Asrın Rodi Pak kadar ulusal motosikletçilerin Türkiye'yi kalburüstü ortak biçimde asimilasyon ettiklerini görmekten baş döndürücü bahtiyar olduklarını vurgulayan Uçar, Toprak'ın evren şampiyonluğu sonrası motor sporlarına talebin de arttığını söyledi.

Genel kurulda başkanlığa gene seçilmesi sonrası dünkü fasıl planları karşı Başkan Uçar, "Kulüplerimizin kurumsal yapısının güçlendirilmesi ortak numara önceliğimiz. Kulüplerimizin motor sürüş eğitimi veren, asliye encam sürüş eğitimi veren birer azamet biçimine gelmesi çabasındayız. 100'e yaklaşan kulübümüzün tamamını kurumsal yapıya kavuşturma azminde olacağız." açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığının federasyona yalnız verdiği "Eğitmen" ve "Eğitim vesikası verme" yetkileri bulunduğunu dile getiren Uçar, "Bu yetkiyi kulüplerimiz marifetiyle görgü bilimi bilimi kurulumuz üstünden topu topu Türkiye'ye yaymaya çalışacağız. Bu vesileyle Türkiye'de şuurlu motor kullanıcıları peydahlamak en ehemmiyetli gayretimiz." biçiminde konuştu.

Yeni pistler yolda

Bekir Yunus Uçar, Türkiye'nin en iri motokros parkurlarından birisinin Edirne'de yapıldığını ve federasyon adına bunun düşüncesince yardım sunduklarını belirterek, "Edirne'de evvela ortak Türkiye Şampiyonası, arkası sıra ortak Doğu Avrupa Şampiyonası ve arkası sıra da elan iri şampiyonalarla destan göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Tesisleşmeye ehemmiyet verdiklerini kaydeden Uçar, "Düzce konkur pistimiz hazır, tıpkı biçimde Afyonkarahisar'da Dünya Superbike organizasyonunun yapılabileceği kalitede ortak konkur pistinin de projeleri hazır. Bu tesisi yaşama geçireceğiz." sanarak konuştu.

Kovid-19 dolayısıyla trafikte motor kullanımının arttığını dile getiren TMF Başkanı Uçar, "Trafikte 4 milyona yaklaşan motor kullanıcısının bulunduğunu biliyoruz. Önümüzdeki sene 5 milyon, ahir sene 6 milyon kullanıcıya ulaşabilecek ortak gizil var. Bu artışı sportif performansa da yöneltmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Motosiklet Federasyonları Birliğinin 2022 yılı böylece elektrikli motosikletlerle konkur kategorisini de açmasını beklediklerini aktaran Uçar, laflarını şu biçimde tamamladı:

"Elektrikli motor üreticilerinin bu ürünleri çaba ve eğlenme dair az buçuk elan güçlendirmeleri gerekiyor. Sportif başarım belirtmek düşüncesince daha can alıcı ve tam değiller lakin programda var. Bizim de TMF programında toprak alacak. Elektrikli motosikletler de öteki elektrikli vasıtalar kadar dünyanın vazgeçilmezleri biçimine gelecek. Başta Toprak peyda etmek kıl payı topu topu sporcularımıza elektrikli motor üreticilerinden hem ortak sponsorluk teklifi gelmesini tıpkı zamanda 'Gelin bu piyasası ülkede herkesten elan aceleci büyütelim' projeksiyonu sergilemelerini rüya ediyoruz. Bu fırsatı evcil üreticilerimizin sporcularımız yoluyla değerlendirmelerini rüya ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler