USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Türkiye güzeli Yeşilçam yıldızı 'aile mirası' hastalığını 'Darülaceze sahnesi'nd

Yetmiş salname ömrüne gösteriş kraliçeliği ve Yeşilçam starlığı sığdıran Sevgi Can Danlı, 4 senedir Darülaceze'de Huntington rahatsızlığı ile savaşım ediyor.

Türkiye güzeli Yeşilçam yıldızı 'aile mirası' hastalığını 'Darülaceze sahnesi'nd
19-03-2022 19:45
İstanbul

Sevgi Can Danlı, 1950 yılının 14 Şubat haset Balıkesir Manyas'ta doğdu, 6 kardeşin en büyüğüydü. Babası eczacı anası ev hanımıydı. Balıkesir'de 1953'te meydana mevrut depremde ortak oğullarını kaybeden aile, İstanbul'a barhana ika sonucu alarak, Mecidiyeköy'e yerleşti.

3 yaşlarındayken İstanbul ile tanışan Sevgi Can Danlı, ortaokulu Nişantaşı'nda okudu elan sonraları Kadıköy Kız Lisesini kazandı. Lise akıbet sınıfta okurken hâlâ 18 yaşlarındayken Hürriyet gazetesinin 1968'de düzenlemiş olduğu görk yarışmasında ortak numara bulunan Danlı düşüncesince şöhretin kapıları aralanmaya başladı.

Şöhret basamaklarını geçmiş şekilde gösteriş almış olduğu reklam filmleriyle tırmanmaya süregelen Danlı'ya Yeşilçam'ın kapıları peşine derece açıldı ve zamanın en isminde sanlı jönlerinden Yılmaz Güney ile dü filmimizde başrol oynadı. Ancak dayanıklı beyaz perde koşullarının namına uyarınca olmadığına değişmeyen sağlayan Danlı, evlendi. Maddi teessürat zımnında evliliğini sürdüremeyen Danlı, boşanarak Bağdat Caddesi'ne taşındı, Aksaray'da ortak halı dükkanı açarak, ticarete atıldı.

Ancak kalıtım bilimi ortak maraz bulunan Huntington zımnında beden fonksiyonlarını kaybetmesiyle biricik başına yaşamını idame ettiremediğini gören Danlı, Darülaceze'ye yurt sonucu aldı.

"Çok mutluyum, bizlere evlat üzere bakıyorlar"

Filmlere bap olacak ömür hikayesini AA'ya özetleyen Danlı, 4 senedir Darülaceze'de yaşadığını söyleyerek, "Gönül isterdi ki öz başıma hayatıma bitmeme edebileyim. Ancak fasile mirası bu maraz zımnında el fut koordinasyonumu kaybettim. Hatta yürümekte güçlü zorlanıyorum. Her sabık devir akıntı kabiliyetim elan da azalıyor. Ne yersem üstüme başıma döküyorum, öz başıma hayatımı sürdüremiyorum." ifadelerine arazi verdi.

Danlı, Darülaceze'de olmaktan bahtiyar bulunduğunu dile getirerek, şunları belirtti:

"Kitap okumayı baş döndürücü seviyorum burada ferah dolgunca eser kıraat etmek düşüncesince dakika buluyorum. Kitapları sevdiğim düşüncesince ziyarete gelenler de bağış şekilde eser getiriyorlar. Ben de okuduktan sonraları kurumun kütüphanesine bağışlıyorum. Her devir kesinlikle dü ceride okurum. 6 şahsiyet odada kalıyorum, dostlarımla baş döndürücü güzel anlaşıyoruz lakırtı ediyoruz, dertleşiyoruz. Çok mutluyum, bizlere evlat üzere bakıyorlar, yıkıyorlar, tırnağımızı kesiyorlar saçımızı güçlü boyuyorlar."

Sevgi Can Danlı, 12 sene devam eden evliliğinde, ayrımsız acıları evladı da yaşamasın niteleyerek evlat sahibi olmadığına aksan yaparak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Çok korktum, annemden mevrut bu kalıtım bilimi rahatsızlığı çocuğuma taşırım diye. Biz 6 kardeşiz ego en büyüğüyüm eksiksiz kardeşlerimde bu maraz var. Onlar evlendiler ve evlat yaptılar. Şimdi yeğenlerimde de bu maraz başladı. O nedenden evlat yaparak riziko kabul etmek istemedim. Bizim üzere kalıtım bilimi rahatsızlığı bulunan ailelere tavsiyem, lütfen evlat doğurmadan muktezi önlemleri alın, sizin yaşadıklarınızı onlara yaşatmayın ve tedavinize özen edin."

Kardeşleri ve yeğenlerinin daima ziyaretine geldiğini ve kendisini bekâr bırakmadığını özetleyen Danlı, "Buraya neşet etmek baş döndürücü ehemmiyetli ortak karar. Ailem bana bakabilirdi ancak hiç kimseye ağırlık iktisap etmek istemedim." dedi.

"İki filminde ortak baş döndürücü rütbe aldı"

Danlı, çelimsiz devam eden beyaz perde hayatında en şişman şansının Yılmaz Güney ile ülfet etmek bulunduğunun altını çizerek, "'Aç Kurtlar' ve 'Son Kızgın Adam' isminde dü ayrı filmimizde kendisiyle başrol oynama imkanım oldu. Ancak beyaz perde sahasının koşulları o zamanlarda baş döndürücü zordu. Mesela Aç Kurtlar filmini çekerken Muş'ta donma tehlikesi geçirdik, aç kaldık. Ancak çektiğimiz eziyete değdi çünkü bu dü filmimiz de nice rütbe aldı. Kendisini değme devir şükran ve kardeş kardeş anıyorum." niteleyerek konuştu.

Sinema dünyasının o ışıldak yaşamına rağmen, evlenerek namına elan önemsiz ortak evren kurduğunu özetleyen Danlı, şu değerlendirmede bulundu:

"Eşim muhasebeciydi, ego de halı ticareti hazırlamaya başladım. Bizim bugünlerde önemsiz şeylerden bahtiyar olurduk. Bir monitör alsak dünyalar bizim olurdu. Şimdi kişilerde ortak tatminsizlik var, ne elde etseler mutsuzlar. İnsanlar birbiriyle lakırtı ederdi, demin evlerde her insanın elinde ortak telefon mevcut kimesne kimselerle lakırtı güçlü etmiyor. Bu nedenden telefonları hiçbir sevmiyorum filhakika el dizi film koordinasyonumu sağlayamadığım düşüncesince birkaçını da düşürüp, kırdım."

Gençlere seslenen Danlı, kesinlikle okumalarını isteyerek, "Eğitiminize ehemmiyet verin, dizge sahibi olun ve öz ayaklarınız üstünde durun. Bir icazetname sahn kurtarır. Ve de sağlığınızın, gençliğinizin değerini bilin." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler