USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye, dijitalleşmede koşar adımlarla ilerliyor

Arksigner Kurucu Ortağı Yasin Kahramaner, "Dijitalleşmenin müşterilere dek edilen tarafında Türkiye, Avrupa'dan baş döndürücü şimdi güzel birlikte konumda. Türkiye, dijitalleşmede koşar adımlarla gidiyor. Bunu hemen sulta yapmıyor, firmalarımız da yapıyor." dedi.

Türkiye, dijitalleşmede koşar adımlarla ilerliyor
22-12-2022 11:07
İstanbul

Arksigner Kurucu Ortağı Yasin Kahramaner, dijitalleşmenin müşterilere değini edilen tarafında Türkiye'nin Avrupa'dan aşırı şimdi dobra müşterek konumda bulunduğunu belirterek, "Türkiye, dijitalleşmede koşar adımlarla gidiyor. Bunu hemen sulta yapmıyor, firmalarımız da yapıyor." dedi.

Nice Medya çeşidinden ArkSigner desteği ile Sait Halim Paşa Yalısı'nda planlı "Dijital Kimlik Doğrulama, Düzenlemeler ve Uygulamalar" konferansı, bölüm temsilcilerini, uygulayım bilimi üreticilerini ve kanuncu organizatör kurumların temsilcilerini müşterek araya getirdi.

Etkinliğin açılışında mütekellim Nice Medya Satış ve Pazarlama Direktörü Karin Erkan, bu piyasanın gelişimleri doğrultusunda, kanuncu düzenlemelerle mecburi duruma mevrut sayısal etiket doğrulamanın bankalar düşüncesince mayıs ayında yaşama geçtiğini, toy müşterek organizasyon ile e-para, ifa sistemleri ve sayısal bankalara da mecburi duruma gelmesine müteveccih çalışmaların bitmeme ettiğini söyledi.

Arksigner Kurucu Ortağı hasret Kahramaner de müşterek süredir makbul "Uzaktan Kimlik Doğrulama (Know Your Customer-KYC)" sisteminden elde edilmiş repertuvar ve deneyimlerin "Şirket Tarafında Uzaktan Kimlik Doğrulama (Know Your Business-KYB)" sistemine aktarılmasının önemine dikkati çekti.

Bu birikimin aktarımını kolaylaştırmak düşüncesince bankaları, sayısal bankaları ve ifa sistemlerini müşterek araya getirdiklerini tamlayan Kahramaner, şöyleki bitmeme etti:

"Aslında bugün, 'KYB, KYC'nin devamı mı', 'işletme tarafında hukuksal insanları nite sayısal etiket teslim kapsamına alacağız', 'buradaki asayiş ögeleri neler', 'KYC'de başarıyı nite yakaladık' kabil mevzuları ele alacağız, bu mevzuları konuşacağız, değerlendireceğiz. ArkSigner olarak, tığ sayısal asayiş firmasıyız. Uçtan kuyruk sokumu kemiği etiket tespiti, etiket teslim ve elektronik imza ürünlerimizle beraberce sektörde ehemmiyetli alıcıların destekçisiyiz. Özellikle elektronik imza tarafında müşterilerimize rastgele müşterek bağımlılığı yapılmaksızın sonuç kullanıcılarımıza hazırlop müşterek halde imza atmalarına imkân sağlıyoruz. Şu anda sektörde önder durumdayız."

"TC etiket kartımızı kullanarak veznedar yahut müşterek operatörün alıcısı olabiliyoruz"

Arksigner Kurucu Ortağı Yasin Kahramaner ise AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, alıcı edinirken kimi günah ve yükümlülükler bulunduğunu aktararak, "Hem MASAK yönünde sorumluluklarımız mevcut hem naşir olduğumuz otoriteler yönünde sorumluluklarımız var. Kişinin ki bulunduğunu bilmemiz gerekiyor. Sahte müşterek ferdin gelmediğinden sakıncasız olmamız gerekiyor. Yeni alıcı bizim düşüncesince önemli. Ama tığ bu toy müşteriyi edinirken kimi tekniklerle ferdin kimliğini doğrulamamız gerekiyor." niteleyerek konuştu.

Eskiden popülasyon cüzdanlarıyla meydana getirilen ve sahteciliğe sonuç aşama belirgin bulunan etiket belirleme ve etiket teslim adına bundan hakeza sayısal kimliklerin, kısaca TC etiket kartı yahut pasaportun kullanıldığını aktaran Kahramaner, şunları kaydetti:

"Salgından evvel tığ değme şeyi şubeye gömlek grado halletmek durumunda kalıyorduk. Şubeye gitmemiz gerekiyordu. Neden? Çünkü bizim orada doküman ibraz etmemiz, orada etiket belgesinin fiziksel alegori arama edilmesi ve bizim orada şahıs engellenmeyen irademizle bulunduğumuzun da ait ad çeşidinden anlaşılması gerekiyordu. Ama bunlar elbette ki müşterek envestisman maliyeti. Her yerde şubelerin olması, ayrımsız sürede fariza takanak bulunan ad düşüncesince de müşterek maliyet. Pandemi, bizlere 'mümkünse işini açıktan yap'ı mecburi kıldı. Bu anlamda da türlü otoritelerimiz ehemmiyetli adımlar attı. Kurumlar, açıktan da bundan hakeza şahısların alıcı olabilecekleri süreçleri tanım etti ve bunun önünü açtılar. Şimdi tığ bundan hakeza hareketli telefonlarla şahıs TC etiket kartımızı kullanarak bankaya yahut müşterek operatöre alıcı olabiliyoruz."

Kahramaner, normalde hakeza müşterek ticari alışveriş kurulurken sulanmış imza veya onun adına sabık elektronik imzaya gerekseme duyulduğunu tabir ederek, "Bu tensikat 'üçüncü müşterek seçenek olarak, sen mevzuata makul alegori açıktan alıcı edinimi gerçekleştir. Bana orada arama edebileceğim ait kayıtları oluştur. Bunlar benim düşüncesince imza adına geçer' diyor. Bu anlamda bu, esasen devrimsel müşterek yaklaşım oldu." dedi.

"Türkiye'nin uygulaması Avrupa ve Amerika'daki uygulamalara gereğince aşırı şimdi güvenli"

Yasin Kahramaner, Türkiye'nin açıktan etiket teslim sistemine NST ile başlamasının "devrim niteliğinde" müşterek etap bulunduğunu vurgulayarak, bu anlamda Türkiye'nin uygulamasının Avrupa ve Amerika'daki uygulamalara gereğince aşırı şimdi emniyetli bulunduğunu söyledi.

Düzenlenen mevzuatla gine gene etiket tespiti ika maliyetinin de sona erdiğini aktaran Kahramaner, "Uzaktan etiket teslim sistemini bundan hakeza ticari işletmeler de kendileri düşüncesince yapabilecek. Ticari işletmelerin de bundan hakeza matematik açması yahut muamele yapmasıyla ait mevzuatta müşterek tanım var. Şu anda elhak tığ de hem bankalar hem de ifa kuruluşlarımız açısından bunu nite değerlendirebilirizi konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kahramaner, Türkiye'nin dijitalleşme mevzusundaki pozisyonuna bağlı şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz bundan 2 hafta genişliğinde evvel Paris'teki müşterek fuara katıldık. Onlar değme şeyi kağıt tabanlı yapıyorlar ve dijitalleşmemişler. Yani rastgele müşterek yerde matematik açacaksınız, aylarca beklemeniz gerekebiliyor. Türkiye'de hakkıyla skalamız sıradan yüksek. Biz bunu aşırı fevk ölçüde yapmışız. Yani, Türkiye'de ağır müşterek özişler var, ağır müşterek dijitalleşme var. Oradaki dijitalleşme çoğu kez mahveden yanındaki sayısal dünya. Orada onlar bizlerden aşırı fazla ilerideler ama kurumsal dünyanın, müşterilere değini fail yanındaki o dijitalleşmede ise Türkiye'nin aşırı fazla gerisinde. Türkiye dijitalleşmede koşar adımlarla gidiyor Bunu hemen otoriteler yapmıyor, firmalarımız da yapıyor."

Mevzuatın neler getireceğini bölüm temsilcileri anlattı

"Dijital Kimlik Doğrulama, Düzenlemeler ve Uygulamalar" konferansı kapsamında meydana gelen "Mevzuat Neler Getiriyor?" ve "Müşterinizi Nasıl Tanırsınız?" başlıklı panellerde bölüm temsilcileri bilim ve deneyimlerini paylaştı.

"Mevzuat Neler Getiriyor?" başlıklı panelde, Garanti BBVA Dijital hususi Projeler Yöneticisi İzzet Hacıalioğlu, Dijital Bankacılık Güvenlik Birim Müdürü Mehmet Ali Özdoğan ve Arksigner Kurucu Ortağı Yasin Kahramaner, açıktan etiket teslim uygulamalarındaki deneyimlerini anlattı.

Öte yandan, UPT Genel Müdürü Hakan Özat, Türk Telekom Kanal Yönetim Sistemleri Müdürü Şahin Bilgin, Albaraka Türk Dijital Kanallar ve Ödeme Sistemleri Direktörü Yasemin Aydın, Halkbank Müşteri Hizmetleri Müdürü Şerif Genç ve Kuveyt Türk Dijital Bankacılık Pazarlama Müdürü Emre Memiş de etkinliğe dil cambazı alegori katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler