USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Turkcell, 'Dijital Türkiye' düşüncesince fiber seferberliği başlattı

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, 'Afyonkarahisar'la ayrımsız anda Uşak, Ordu ve Sivas'ta da harekete geçerek enfrastrüktür çalışmalarımıza çaba verdik.' dedi.

Turkcell, 'Dijital Türkiye' düşüncesince fiber seferberliği başlattı
25-11-2021 12:56
Afyonkarahisar

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye'nin ciharıyek yanına fiber interneti duyurmak düşüncesince "fiber atılım" hamlesi başlattıklarını belirterek, "Afyonkarahisar'la bire müşterek anda Uşak, Ordu ve Sivas'ta da harekete geçerek enfrastrüktür çalışmalarımıza gayret verdik." dedi.

Erkan, Afyonkarahisar'da düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, Turkcell'in esas fiber genel ağ hizmetini ülkenin ciharıyek yanına duyurmak düşüncesince yatırımlarını hepsi hızıyla sürdürdüğünü belirtti.

Son şekilde Afyonkarahisar, Uşak, Ordu ve Sivas illerini de esas fiberle buluşturmak düşüncesince enfrastrüktür çalışmalarına başladıklarını aktaran Erkan, Turkcell'in bu illere gerçekleştireceği 270 milyon müfret yatırımla 110 bin haneye elan kudret hızında genel ağ erişimi sağlayacağını anlattı. Erkan, "Yapılan toy yatırımla Turkcell'in Türkiye genelindeki mecmu fiber altyapısının uzunluğu 53 bin kilometreyi aşacak." diyerek konuştu.

Erkan, Turkcell'in fiber omurgasının, Türkiye'nin 81 ilinde bulunduğunu, fakat amaçlarının, fiber seferberliği başlatarak ülkenin ciharıyek yanına, evlere denli esas fiber interneti duyurmak bulunduğunun altını çizdi.

Bunun düşüncesince de Afyonkarahisar'da geçmiş kazmayı vurarak fiber atak hamlesi başlattıklarını dile getiren Erkan, "Afyonkarahisar'la bire müşterek anda Uşak, Ordu ve Sivas'ta da harekete geçerek enfrastrüktür çalışmalarımıza gayret verdik. Çok geçenlerde bu illerdeki ferdî ve kurumsal müşterilerimiz, Turkcell'in eve denli revan ve 10 Gbps'ye denli hızları destekleyen esas fiber internetini kullanmaya başlayacaklar. Ülkemiz düşüncesince yararlı kademli olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Turkcell'in taşınabilir haberleşme dalında bulunduğu kabilinden çakılı tarafta da en toy teknolojileri müşterileriyle buluşturmak düşüncesince çalışmalarını sürdürdüğünü özetleyen Erkan, şu şekilde bitmeme etti:

"2007'de Türkiye'de geçmiş yol ev insanları zat fiber omurgamız üstünden 100 Mbps'ye vasıl hızlarda fiber genel ağ hizmetiyle tanıştırmıştık. 2011'de ise bu hızı 1000 Mpbs'ye çıkardık. O devirde fiber altyapıyla rekabeti canlandırıp herkesi envestisman yapmaya, ülkemizin altyapısını geliştirmeye çağırma etmiştik. Ülkemize yaptığımız fiber enfrastrüktür yatırımı 7,6 bilyon liraya ulaştı. 2022'de de yatırımlarımızı gayret kesmeden sürdüreceğiz ve bu bölgede 1,5 bilyon müfret ek yatırıma imza atacağız."

Turkcell şekilde evlere esas fiber hizmeti taşımanın birlikte geliştirdikleri mahsul ve çözümlerle fiber interneti eklenmiş değere dönüştürdüklerine dikkati çekici Erkan, ahit TV+ servislerini kullanan fiber sürdürümcü sayısının 1 milyonu aştığını, fiber genel ağ hizmeti sundukları 100 hanenin 63'ünde TV+ kullanıldığını kaydetti.

Wi-Fi 6 kabilinden toy çocuk teknolojileri de Türkiye'de geçmiş yol müşterilere sunarak, habbe rastgele durumunda bire müşterek süratte netin deneyimlenmesine olanak tanıdıklarına ayraç fail Erkan, "Gerçek fiberin yurdumuzdaki 25 milyon haneye ulaşabilmesi düşüncesince yatırımlarımızı gayret kesmeden sürdüreceğiz. Çünkü ülkemizin dijitalleşmesinin esas fiber internetle sağlanan efdal gayret ve kapasiteyle gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bu nedenden fiber seferberliğimiz toy illerle bitmeme edecek." ifadelerini kullandı.

Erkan, iklim insanının doğruluk etmiş bulunduğu genel ağ hızlarını sunmanın ve ülkenin dijitalleşmesinin yolunun fiber internetten geçtiğini belirterek, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Hızlı ve birinci sınıf internete bulunan ihtiyacı, müstevli devrinde müşterek yol elan gördük. İşlerimizi, eğitimlerimizi, alışverişlerimizi ve sevdiklerimizle bulunan iletişimlerimizi bundan böyle genel ağ üstünden elan koyu şekilde sayısal şekilde sürdürüyoruz. Bu dönüşüme fut uydurarak toy evren düzeninde rekabette önde olabilmek düşüncesince çabucak dijitalleşmemiz gerekiyor. İşte bundan dolayı Turkcell şekilde fiber konusunu dünyalık meselesi şekilde görüyoruz."

Sadece çakılı genel ağ erişimi düşüncesince değil, Türkiye'nin 5G'ye geçişiyle rastgele bölgede dijitalleşmesini hızlandırması düşüncesince lazım koşulların başlangıcında fiber altyapının geldiğini anımsatan Erkan, ahit ülkenin eş bulunduğu mecmu fiber altyapıya ek şekilde 1 milyon kilometre boyunda fibere elan gerekseme bulunduğunu bildirdi.

"Ortak enfrastrüktür çağrımızı müşterek yol elan yineliyoruz"

Erkan, Türkiye'nin kaynaklarının akıllıcasına ve dişi kullanılabilmesi namına "ortak fiber altyapı"yı en akıllıcasına alternatif şekilde gördüklerini dile getirerek, "Ülke insanımızın en güzel hizmeti alması düşüncesince rekabetin altyapıda değil, misyon ve servislerde olması icap ettiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla türkiye düşüncesince bedel görüntülemek talip hepsi operatörlere kuma enfrastrüktür çağrımızı müşterek yol elan yineliyoruz." diyerek konuştu.

Ortak altyapıya elan müşterek tomar beklemeden neşet etmek gerektiğine dikkati çekici Erkan, ülküsel olanın müşterek enfrastrüktür şirketinin kurulması ve kuruluşların de servislerde rakiplik etmesi icap ettiğini bildirdi.

Kurulacak firmanın haricen anonim yatırımcısı bulunan ve haricen yatırımcı çekebilen müşterek müşareket olabileceğini dile getiren Erkan, "Özel sektörden de bu mevzuya envestisman gerçekleştirmek arzu edenler olacaktır. Yatırım koyu iş kolu ve ağırbaşlı envestisman bütçesi gerektiriyor. Ortak iktisap etmek talip yatırımcı şirketlerle yapabiliriz." dedi.

"Şirketlerin dijitalleşmesi salgınla mecburi bir vaziyete geldi"

Kur hareketlerinin envestisman bütçelerini etkilediğini vurgulayan Erkan, fiber enfrastrüktür kurulumunda işçiliğin elan koyu bulunduğunu belirtti.

Dijitalleşme ve kuruluşların dijitalleşmesinin salgınla mecburi bir vaziyete geldiğini tamlayan Erkan, şu şekilde konuştu:

"Ertelenen sayısal tahavvül hareketleri rakiplik açısından şirketleri dar köşeye yatırdı. Şuan da nice müşareket dijitalleşme dair ağırbaşlı envestisman yapıyor. Evvelden serbest izole bant bağlantısı vardı, 10 mbps, 20 mbps yetiyordu güçlükle evde baş döndürücü az genel ağ kullanılıyordu. Salgınla işler, dersler, canlılık dünyasındaki konserlerin, sinemaların kapanmasıyla bu mevzular da online platforma kaydı. İnternete ilişkin değilseniz işinizi yapamadığınız noktaya geldik ve aldığı kadar aceleci bağlanmanız da ehemmiyetli bir vaziyete geldi. Kullanıcı sayısı 3- 4 büküm arttı. Yüzde 50 ila 60 ortada sığa arttı ve nedeniyle tahavvül de bundan böyle opsiyonel değil, ıztırar biçimine geldi. Hiç aklınıza gelmeyen sektörlerde üstelik sayısal tahavvül var."

Erkan, 2022'de yerel teknolojilerin yaşama geçmesinin baş döndürücü beklenir görünmediğini tabir ederek, buradaki dengenin korunması icap ettiğini vurguladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler