USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Türkçe aşkı, İranlı anne-kızı İstanbul'da üniversite arkadaşı yaptı

Türkçeyi izlediği dizilerden öğrendikten sonraları üniversite düşüncesince İstanbul'a mevrut İranlı canlı kız namına özengen 49 yaşındaki anası ile bire bir üniversitede okumanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkçe aşkı, İranlı anne-kızı İstanbul'da üniversite arkadaşı yaptı
08-11-2021 12:01
İstanbul

Turist şekilde geldiği Türkiye'nin diline ve kültürüne dikkat duyan, giderek Türk dizilerinden Türkçe öğrenen İranlı 19 yaşındaki Sara Shekarchi, aralarında 30 gözyaşı mevcut anası Maryam Mirzahashemi ile kısaca 2 bin 500 kilometre katederek İstanbul'da üniversite arkadaşı oldu.

Küçük yaşlarından itibaren dinlence düşüncesince ailesiyle geldiği Türkiye'ye erinç değişik ortak sevgi besleyici Sara Shekarchi, Türk dizilerini seyrederek Türkçe öğrenmeye başladı. Ailesinin de yardımı ile üniversite eğitimini Türkiye'de almaya değişmeyen sağlayan Shekarchi, endamsız ortak müddet gittiği Türkçe kursu sonrası 2020 senesinde Yabancı Uyruklu talebe Sınavı'na (YÖS) girdi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü elde eden Shekarchi, elleme ölçüde Türkçe bilmiş bulunduğu ve tedarik imtihanını geçtiğini düşüncesince aracısız başladığı ortak numara sınıfı, dünkü surat koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla açıktan tamamladı.

Bu süreçte Shekarchi'in anası Maryam Mirzahashemi de kızından sabah yeli alarak 49 yaşlarında eğitimine bitmeme ika sonucu aldı. Kızının açıktan pedagoji bilimi görmüş bulunduğu müddet içinde onun da sebebiyle sınava hazırlanmakta olan Mirzahashemi, bire ortak üniversitenin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Acil Tıp Teknikerliği Bölümü'ne yerleşti.

2021-2022 pedagoji bilimi tedris senesinde üniversitelerde beniz yüze tahsile geçilme kararının alınmasının ardından, 2 ay geçmiş İran'ın Mehrşehr Karaj şehrinden gelmiş şekilde İstanbul'a yerleşen ana kız, bire ortak üniversitede okumanın mutluluğunu yaşıyor.

İyi ölçüde Türkçe bilmesi online pedagoji bilimi periyodunu kolaylaştırdı

AA muhabirinin sorularını yanıt veren 19 yaşındaki Sara Shekarchi, Türk dizilerinin İran'da baş döndürücü izlendiğini, özlük kendine, dizilerin de sebebiyle Türkçeyi suhulet öğrendiğini söyledi.

Türkçeyi itidalli ölçüde öğrendikten sonraları Türkiye'de üniversite kıraat sonucu aldığını, dilini ilerletmek ve üniversite sınavına dönüşmek düşüncesince endamsız ortak müddet kursa gittiğini özetleyen İranlı genç, 2 maaş kursun peşi sıra girmiş bulunduğu üniversite sınavında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü kazandığını dile getirdi.

Üniversiteye başladıktan sonraları Türkçeyi henüz da ilerlettiğini tamlayan Shekarchi, "Türkiye'de üniversitelerin bilimsel nitelikli seviyesi baş döndürücü yüksek. Ben de baş döndürücü araştırdım ve baş döndürücü hoşuma gitti. Türkiye'de pedagoji bilimi kabul geçirmek düşüncesince babam da baş döndürücü motivasyon etti. Babamla araştırdık ve binnetice değişmeyen verdik. Türkiye'ye geldiğimizde annem beni görür görmez heveslendi, o da burada okumaya değişmeyen verdi." sanarak konuştu.

Sara Shekarchi, güzeşte sene online pedagoji bilimi gördüğünü, 2 aydır ise Türkiye'de bulunduğunu aktararak, annesinin de kendisiyle geldiğini ve üniversiteye kaydığını yaptırdığını kaydetti.

Online eğitimde zorlanmadığını anlatım fail Shekarchi, "Çok elleme planlanmış. Online derslerde baş döndürücü efdal uygulayım bilimi kullanılıyor. Bu nedenden tek zorlanmadım. Çok hazırlop ortak biçimde derslerimi strateji ettim." ifadelerini kullandı.

"Birlikte ibret çalışıyoruz"

Annesiyle bire ortak üniversitede okumanın baş döndürücü dörtköşe bulunduğunu tamlayan Shekarchi, "Birlikte gidip geliyoruz. Birbirimize iane ediyoruz. Birlikte ibret çalışıyoruz. Kütüphaneye gidiyoruz." dedi.

Shekarchi, Türkiye'ye geldikten sonraları İran'a gidemediklerini, babasının menfaatlerini görüşme geçirmek düşüncesince geldiğini anlatarak, "Babam baş döndürücü mutlu. Çünkü ego ve annem dünkü gönül öğreniyoruz. Ayrıca değişik ortak kültürle tanışıyoruz. Yeni ortak repertuvar oluyor. Babam bizlere bu yolda baş döndürücü dayanak noktası verdi ve iane etti. Babam İran'da üniversitede hoca, ibret veriyor. Babam da öğretmen şekilde buraya başlamak istiyor." sanarak konuştu.

Shekarchi, Türkçede bazısı kelimeleri anlayamadığı düşüncesince derslerde zorlandığı mevzularda dostlarının ve öğretmenlerin namına baş döndürücü araştırma görevlisi bulunduğunu anlatım etti.

Fizyoterapi ve iyileştirme dalında pedagoji bilimi kabul geçirmek istediğini, bundan dolayı bu kısmı yeğleme ettiğini dile getiren Shekarchi, yaşlılara, engellilere ve başta anadan doğma sakat ufaklıklara iane geçirmek istediğini belirtti.

"Türkiye'de kendimi tek ecnebi hissetmedim"

Türkiye'de okumaktan iri ortak sağlık duyduğunu dile getiren Shekarchi, "İstanbul, en elleme yerlerden bir tanesi bence. Daha geçmiş 4-5 kere gezmen şekilde Türkiye'ye gelmiştim. Burada berhayat olmak gezmen olmaktan henüz güzel. Çünkü ortak hafta gezmen oluyorsun, sonraları arka döndüğünde üzülüyorsun. Burada berhayat olmak hakkıyla baş döndürücü keyifli." ifadelerini kullandı.

Sara Shekarchi, Türk ve İran kültürlerinin benzeşim olduğuna değinerek, "Türkiye'de kendimi tek ecnebi hissetmedim. Türkiye'deki insanoğlu baş döndürücü misafirperver. Bize baş döndürücü dayanak noktası verdiler, iane ettiler." dedi.

Shekarchi, Türkiye'de aşındırmak şekilde en baş döndürücü Adana kebabını sevdiğini, İran'da da benzeşim ortak kavrulmuş olduğunu, Türkiye'de yemeklerin baş döndürücü içimli bulunduğunu laflarına ekledi.

Acil Tıp Teknikerliği Bölümü'nde tedarik okuduğunu, Türkçeyi baş döndürücü sevdiğini, bundan dolayı Türkiye'de eğitimine bitmeme ettiğini kail ana Maryam Mirzahashemi ise kızıyla bire ortak üniversitede bulunduğu düşüncesince bahtiyar bulunduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler